Radio on intohimolaji – radiotähdet avaavat uransa käännekohtia

Ajankohtaista

Podplayn ÄÄNESSÄ-podcastissa koko Suomen kansan tuntemat radiojuontajat kertovat kaunistelematta tiestään Suomen rakastetuimpien radiolegendojen joukkoon.

Ihmisille, jotka meinaavat aloittaa aamuradion tekemisen niin mun vinkki on, että ÄLÄ! Se on aluksi ihan sairaan vaikeaa.” Näin pohtii 2000-luvun alkupuolella aamuradiota Radiomafiassa ja YleX:ssä Mikko ”Peltsi” Peltolan kanssa juontanut Juuso Myllyrinne.

Myllyrinne on mukana Podplayssa tänään julkaistavassa ÄÄNESSÄ-podcastissa, joka avaa Suomen rakastetuimpien radiojuontajien arkea studiossa ja sen ulkopuolella. Uusissa jaksoissa radiolegendat jakavat muistojaan niin radiouran käänteistä, kuuntelijapalautteesta kuin kohtaamisista julkisuuden henkilöiden kanssa. Miksi Aki Linnanahde on ollut poliisikuulusteluissa? Millainen oli Peltsin ja Juuson kohtaaminen Kauniit ja Rohkeat -näyttelijä Ronn Mossin kanssa? Miten anarkismi kukki studioissa ja kuka oli musiikkipäällikön kauhu?

Suosio ei tule ilmaiseksi

ÄÄNESSÄ ovat Radio Cityn ja Radio Rockin aamulähetyksiä yhdessä tehneet Jussi Heikelä ja Aki Linnanahde, Mikko ”Peltsi” Peltola ja Juuso Myllyrinne, radiokonkari Ile Jokinen, Anssi Honkanen ja Renne Korppila, jotka muistetaan Radio NRJ:n Aamupojat-ohjelmasta, Iskelmän Aamuvirkkulan parivaljakko Timo Virkkula ja Anna-Mari Raaska, Radio Nostalgian juontaja Katja Ståhl sekä Yölinja-ohjelmaa vuosia tehnyt legenda Pekka Sauri.

”Oli mahtavaa saada mukaan myös entisiä juontopareja. Työ radiostudiossa on hyvin erikoislaatuista ja meno on yltynyt usein tosi hurjaksi, joten muisteltavaa riitti. Menestyksen kaava on joskus mystinen juttu, mutta kaikkia haastateltavia yhdistää se, että he ovat nähneet valtavasti vaivaa sisällöntuottamiseen ja ohjelmien kehittämiseen. Monet ovat tehneet töitä niin intohimoisesti, että se on vaikuttanut väistämättä elämän muillekin osa-alueille – hyvässä ja pahassa, sanoo podcastia tuottava Radio Iskelmän toimituspäällikkö Sanna Wänskä. 

Töissä oli hauskaa, mutta kyllä mun täytyy rehellisyyden nimissä sanoa, että se menestys mikä tuli, ei tullut ilmaiseksi. Minusta meni sinä aikana myös aika iso osa rikki. Johtuen siitä, että sä annat niin paljon itsestäsi joka hemmetin arkipäivä ja kaikki muu työ päälle”, muistelee Aamupojat -lähetysten aikakautta Anssi Honkanen, joka nykyisin juontaa iltapäivälähetystä Radio Novassa Niina Backmanin kanssa.

ÄÄNESSÄ -podcastin 2. kausi Podplayssa:

9.11. Jussi Heikelä ja Aki Linnanahde, Timo Virkkula ja Anna-Mari Raaska, Mikko ”Peltsi” Peltola ja Juuso Myllyrinne, Anssi Honkanen ja Renne Korppila

16.11. Katja Ståhl, Pekka Sauri, Ile Jokinen


Muuta luettavaa muualta

Telia 5G kartta

DNA:n ja Telian yhteisesti omistama Suomen Yhteisverkko aloittaa kattavan 5G-verkon rakentamisen Loviisassa ja Pyhtäällä maanantaina 10. lokakuuta. Nopeamman 5G-verkon rakentamisen myötä myös 4G-yhteydet paranevat alueella. Paremmille yhteyksille on tarvetta, sillä mobiilidatan käyttö on moninkertaistunut Suomessa viime vuosina. Tutustu Telia 5G kartta aiheeseen.

Garmin Venu 2 GPS – Älykello jolla voi soittaa ja paljon muuta

Garmin Venu 2 Plus GPS- älykello jolla voit soittaa puheluita sekä käyttää yhteensopivan älypuhelimen virtuaaliavustajaa tekstiviestien lähettämiseen, kysymysten esittämiseen, jne. Näiden yhteysominaisuuksien lisäksi Garmin Venu 2  -malliston GPS-älykelloissa on kattavat terveys-, hyvinvointi– ja liikuntaominaisuudet, mm. unen laadun pisteytys ja vinkkejä sen parantamiseen, stressitason seuranta, energiatason seuranta, Pulse Ox, naisen hyvinvointiominaisuudet ja paljon urheilu- ja harjoitteluvaihtoehtoja.

Google Pay – kätevä tapa maksaa ostoksia

Google Pay on helppo ja kätevä tapa maksaa ostokset Android-laitteella kaupoissa, verkossa ja sovelluksissa. Google Pay maksaminen onnistuu sadoissa sovelluksissa ilman maksutietojen ilmoittamista. Maksa liikennevälineessä, tilaa ruokaa tai osta lippu uuteen 

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Vastaa