Arvostelussa Viaplayllä näkyvä elokuva Dungeons and Dragons: Honor among Thieves

Ajankohtaista Arvostelu Elokuvat Nelonen Suoratoisto Viaplay Viihde

Chris Pinen näyttelemä erikoislaatuinen varas vie Dungeons and Dragons: Honor among Thieves tarinaa eteenpäin askel askeleelta alkaen vankilapaosta aina loppunäytökseen asti. Jos sinulla on samanlainen tausta kuin minulle, saatat katsoa elokuvaa hieman eri silmin. Itse nimittäin pelasin jo 80-luvulla D&D tarinoita pelinjohtajan vetäminä pyöreän pöydän äärellä, eli ennen digitalisaation aikakautta. Siksi tämä Dungeons and Dragons elokuva olikin mielenkiintoinen katsella, ja olinkin säästänyt sen näin joulunajan ohjelmistoon.

Chris Pinen näyttelmänä varas ja trubaduuri Edwin Darwis olisi sopinut roolina myös hyvin Witcherin tarinoihin, siellä onhan sielläkin mukana tarinoita kirjoittamassa trubaduuri. Muita tuttuja pääosan esittäjiä ovat mm. Michelle Rodriguez Holgana ja Rege-Jean Page Xenkiä. Michelle on tuttu Fast and Furios elokuvasarjastra ja Rege-Jean meidänkin arvostelemasta Bridgerton sarjasta. Sophina Lillis nähdään muotoa vaihtavana Doricina, ja Daisy Head Sofinana. Edwinin tytärtä Kiraa esittää Chloe Coleman ja Simon the Sorcererina nähdään Justice Smith. Oman lusikkansa soppaan laittaa myös Forgena nähtävä Hugh Grant. Rooleissa nähdään siis varsin nimekkäitä ja onnistuneita näyttelijöitä, mutta millainen on tämä D&D tarina.

Hurmaava varas ja sekalainen joukko seikkailijoita suunnittelee eeppisen ryöstön yrittäessään saada käsiinsä kadonneen muinaisesineen. Heidän seikkailunsa ajautuu vaarallisesti sivuraiteille, kun he suututtavat väärät ihmiset.

Dungeons and Dragons valkokankaalla

Elokuva on varmasti ihan ok katseltavaa myös niille, joilla alkuperäinen D&D on tuntematon käsite. Mutta alkuperäinen D&D oli tarinallista pelaamista ryhmille, jotka koostuivat useammasta pelaajasta, ja jokainen pelaaja sai valita oman rotunsa sekä erikoistaitonsa. Ryhmässä oli usein yksi maagi, yksi taistelija, yksi parantaja ja kenties myös yksi varas, rotuja ja taitoja oli tarjolla useampia ja yleensä ryhmän koko oli 4-6 henkilöä ja peliä vei eteenpäin pelinjohtaja omien suunnitelmiensa ja mielikuvituksensa avulla, sekä noppien avulla.

Siksi olikin hienoa nähdä, että tämä elokuva seuraa tavallaan vanhanaikaisen D&D tarinan jalanjäljillä. Tarinan sankareilla on tehtävä, jota varten heidän on löydettävä kokoon ryhmä sopivista taitajista, joiden kanssa heillä saattaisi olla mahdollisuuksia ylivertaisen vastustajansa voittamiselle – aivan kuten D&D tarinoista yleensäkin.

Elokuvassa ryhmän rakentaminen on jo oma osansa, ja ryhmän matkat sisältävät jo omat haasteensa ja taistelunsa, joissa tarvitaan sekä älyä, taikuutta, taistelutaitoja sekä onnea. Elokuvassa ei mässäillä verellä taistelukohtauksissa ja siksi kyseessä onkin perhe-elokuva varhaisteineistä alkaen.

Elokuvan tarina kulkee siis eteenpäin aivan kuten pitääkin ja sankarimme kohtaavat matkallaan vastustajia tasaiseen tahtiin, aivan riittävästi kahden tunnin elokuvaksi – jos enempää olisi laitettu, olisi elokuvasta tullut sarja – joskin loppunäytös antaa mahdollisuuden jatko-osalle, mikäli sellaista joskus halutaan tehdä, mikä on valitettavan normaalia nykyisessä elokuvan markkinoinnissa. Elokuvat eivät enää lopu niin ”lopullisesti” kuin ennen, vaan nykyään julkaisijat kuten tässä Paramount Pictures haluaa nähdä, miten elokuva menestyy, ja kannattaako kenties tehdä vielä seuraava osa.

Elokuva on mielestäni hyvää katseltavaa, mutta samalla kannattaa muistaa oma taustani sieltä kymmenien vuosien takaa pelaamisesta tuntikausia kavereiden kanssa yhdessä huoneessa ilman digilaitteita.

Vinkki: Pikasiirron tulevaisuus kasvaa

Pikasiirto on nopeasti kasvava maksupalvelu. Se onkin hyvä vaihtoehto perinteiselle tilisiirrolle, jos tarvitset rahaa siirrettyä pankkitilien välillä nopeasti. Puhelimella maksaminen on yleistynyt viime vuosina ja kehittyy edelleen. Esimerkiksi Uusi MobilePay on myös tulossa tammikuun 2024 lopulla ja vanha mobilepay ei toimi enään tämän jälkeen.

WhatsAppin käyttöönotto on helppoa

WhatsAppin käyttöönotto on helppoa. Lataa sovellus Google Play -kaupasta tai App Storesta ja luo käyttäjätili. Kun olet luonut käyttäjätilin, voit lisätä yhteystietojasi WhatsAppiin. Kerro läheisille, kavereille tai tutuille whatsappin kautta esimerkiksi kuumimmat juorut mistä puhutaan. Jos WhatsApp ei toimi, ota yhteyttä WhatsAppin asiakastukeen.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa