Arvostelussa MTV Katsomon belgialainen Remember (Souviens-toi)

Ajankohtaista Arvostelu Katsomo MTV Sarjat

MTV Katsomolla nähtävissä oleva belgialainen Remember on vuodelta 2017 ja se pääosaan miehen, josta olemme kirjoittaneet aiemmin hieman erilaisessa roolissa Braqueurs sarjassa. Nyt Sami Bouajila esittää poliisietsivä kapteeni Benoit Belgardea, joka saa tehtäväkseen ratkaista kolme murhaa – näyttää nimittäin siltä, että perheen äiti, isä ja vauva on tapettu jonkun toimesta, ja vain perheen 7-vuotias tytär Madeleine (Zelie Rixhon) jää henkiin piiloudutuaan tapahtunutta.

Poliisi saa avukseen psykiatrin Marie Kempfin (Marie Gillan), mutta ainoastaan siten, että hän avaa uudelleen psykiatrin tyttären itsemurhatutkimuksen – sillä äiti epäilee, että joku tappoi tyttären, vaikka alkuperäinen etsivä päätyikin itsemurharatkaisuun.

Tytöllä on amnesia

Madeleine ei alussa edes puhu lääkäreille tai poliisille, mutta Belgarden ja Kempfin erikoinen projekti saa tulosta ja tyttö alkaa puhua, ja tekemään asioita, joita hänen ikäisensä ei pitäisi tehdä. Samalla Belgarde eteneee sekä Marien tyttären tutkinnassa, että perheen murhan tutkinnassa. Asiaa auttaisi, mikäli Madeleine muistaisi jotain – mutta hän ei muista vanhempiensa kuolemasta mitään.

Madeleinella on trauma, Mariella on trauma, Belgarden vaimo on synnyttämässä perheen viidettä lasta… ja kaiken lisäsi Bergarde hukkuu töihin eikä ehdi liiemmin olla kotosalla ja Madeleinen tapaus vie entistä enemmän aikaa.

Kuvioissa ovat myös Madeleiden isovanhemmat sekä äidin että isän puolelta, mutta kuka itseasiassa murhasi perheen muut kolme jäsentä, ja mitä oikeasti tapahtui Marien tyttärelle?

Suosittelemme sarjaa kaikkien etsiväsarjojen ystäville – tässä ei ajeta romurallia, ei ammuta, eikä ole sitä seksiäkään joka minuutilla – hyvää arkiviihdettä!

Sarjan ohjasi Pierre Aknine ja käsikirjoituksesta vastasivat Pierre Aknine sekä Anne Badel.

Sami Bouajila

Sami Bouajila on ranskalais-tunisialainen näyttelijä, joka on tunnettu monipuolisista rooleistaan sekä ranskalaisessa että kansainvälisessä elokuvateollisuudessa. Hän syntyi 26. toukokuuta 1966 Grenoblessa, Ranskassa. Bouajilan ura alkoi 1990-luvulla, ja hän on sittemmin esiintynyt lukuisissa elokuvissa ja televisiosarjoissa. Hän on voittanut useita palkintoja, mukaan lukien César-palkinnon.

Bouajila on tunnettu kyvystään esittää monimutkaisia ja syvällisiä hahmoja, mikä on tuonut hänelle laajaa tunnustusta sekä kriitikoilta että yleisöltä. Hänen tunnetuimpia elokuviaan ovat muun muassa ”Indigènes” (Days of Glory), jossa hän esitti toisen maailmansodan aikaista Pohjois-Afrikkalaista sotilasta, sekä ”Le Fil” (The String), joka käsittelee seksuaalista identiteettiä ja perhesuhteita. Bouajila on myös työskennellyt monien tunnettujen ohjaajien kanssa ja on arvostettu hänen monipuolisuudestaan ja sitoutumisestaan rooleihinsa.

Ura ja saavutukset

Bouajilan ura on ollut monipuolinen, sisältäen niin draamaelokuvia, komedioita kuin historiallisiakin teoksia. Hänen kykynsä mukautua erilaisiin rooleihin on tehnyt hänestä arvostetun hahmon elokuvateollisuudessa. Bouajilan merkittävimpiä rooleja ovat olleet ”Omar Killed Me”, jossa hän esitti syyttömästi murhasta tuomittua miestä, ja ”La Faute à Fidel”, jossa hän näytteli poliittisesti aktiivisen perheen isää.

Bouajila on voittanut useita palkintoja uransa aikana. Hänelle on myönnetty César-palkinto parhaasta miessivuosasta elokuvasta ”Indigènes” ja parhaasta miespääosasta elokuvasta ”Omar Killed Me”. Lisäksi hän on saanut tunnustusta kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla, kuten Cannesin elokuvajuhlilla. Hänen roolinsa ovat usein sosiaalisesti ja kulttuurisesti merkittäviä, ja hän on tunnustettu kyvystään tuoda esille syvällisiä ja monitahoisia hahmoja.

Elokuvat ja televisio

  • ”Indigènes” (Days of Glory)
  • ”Le Fil” (The String)
  • ”Omar Killed Me”
  • ”La Faute à Fidel”

Palkinnot

  • César-palkinto, Paras miessivuosa: ”Indigènes”
  • César-palkinto, Paras miespääosa: ”Omar Killed Me”

Marie Gillan

Marie Gillain on belgialainen näyttelijä, syntynyt 18. kesäkuuta 1975 Liègessä, Belgiassa. Hän aloitti näyttelijänuransa nuorena ja saavutti mainetta ja tunnustusta roolistaan elokuvassa ”Mon père, ce héros” (Isäni, sankarini) vuonna 1991. Tämä rooli teki hänestä tunnetun ympäri Ranskaa ja laajemminkin. Gillain on tunnettu kyvystään heittäytyä monenlaisiin rooleihin, ja hänet on tunnustettu erityisesti vahvoista ja moniulotteisista naiskaraktereistaan.

Gillainin ura on sisältänyt sekä elokuva- että teatterirooleja. Hän on työskennellyt useiden merkittävien ohjaajien kanssa ja saanut tunnustusta näyttelijäntyöstään. Hän on esiintynyt useissa ranskalaisissa ja kansainvälisissä elokuvissa, ja hänen roolinsa ovat vaihdelleet komedioista draamaelokuviin. Gillainin ainutlaatuinen kyky eläytyä rooleihinsa on tuonut hänelle mainetta ja arvostusta elokuvateollisuudessa.

Ura ja saavutukset

Marie Gillainin ura alkoi, kun hän oli vielä teini-ikäinen, ja hänen ensimmäinen merkittävä roolinsa oli elokuvassa ”Mon père, ce héros”. Tämä rooli toi hänelle laajaa huomiota ja oli askel kohti kansainvälistä uraa. Hänen muita merkittäviä elokuviaan ovat muun muassa ”L’appât” (Syötti) ja ”Ni pour, ni contre (bien au contraire)” (Ei puolesta, ei vastaan).

Gillain on palkittu useissa elokuvafestivaaleissa ja palkintogaaloissa. Hän on saanut tunnustusta erityisesti rooleistaan, jotka haastavat perinteisiä käsityksiä naisista elokuvateollisuudessa. Hänen näyttelijäntyönsä on tunnustettu vahvana ja monipuolisena, ja hän on saavuttanut menestystä niin kotimaassaan Belgiassa kuin kansainvälisestikin.

Elokuvat ja televisio

  • ”Mon père, ce héros” (Isäni, sankarini)
  • ”L’appât” (Syötti)
  • ”Ni pour, ni contre (bien au contraire)” (Ei puolesta, ei vastaan)

Palkinnot ja tunnustukset

Gillain on saanut uransa aikana useita palkintoja ja tunnustuksia. Hänen näyttelijäntyönsä on huomioitu erityisesti vahvoista naisrooleista ja kyvystä tuoda eloon monimutkaisia hahmoja.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa