HBO uutuus: We own this city

Ajankohtaista HBO

Nyt on HBO:lla katseltavissa uutuuden We own this city sarjan ensimmäinen vajaan tunnin jakso. Sarja kertoo Baltimoren poliisista ja varsinkin sen kovaotteisista siviilipoliiseista. Sarjan oma etusivu antaa luvan odottaa erilaista, hieman dokumentaarista tv-sarjaa, joka kertoo Baltimoresta vuonna 2015.

We Own This City on yhdysvaltalainen minisarja, joka perustuu Baltimore Sun -toimittajan Justin Fentonin samannimiseen tietokirjaan. Minisarjan ovat kehittäneet ja kirjoittaneet George Pelecanos ja David Simon, ja sen ohjasi Reinaldo Marcus Green. Kuuden jakson sarja sai ensi-iltansa HBO:lla 25. huhtikuuta 2022.

Tämä TV-sarja käsittelee korruptiota, poliisin väkivaltaa ja sitä, millaista on ollut musta ihoinen Baltimoressa 2010-luvulla. Ja kaiken keskipisteessä on poliisikersantti Wayne Jenkinsin (Jon Bernthal) vetämä ryhmä: Jenkins’ team – Daniel Hersl (Josh Charles), Maurice Ward (Rob Brown) ja Momodu Gondo (McKinley Belcher III).

We own this cityn  ainoa todellinen haittapuoli on se, että se yrittää hieman liian kovasti olla olematta  The Wire. Se on hieman tietoisemmin nokkela ajan ja sekavan, epälineaarisen kertomuksen kanssa, joka näyttää lainaavan hieman liian voimakkaasti True Detectiven ensimmäisestä kaudesta aina ensi-illan loppuun asti, jossa GTTF:n johtaja kersantti Wayne Jenkins puhuu kameralle suoraan haastattelupöydän poikki. Jenkinsissä sarjassa on sähköistävä konna, mutta joku, joka tuntuu enemmän hahmolta kuin ihmiseltä. Bernthal on ylevä, kuten aina, mutta hän on niin hyvä, että tunnet hänen poissaolonsa aina, kun hän ei ole paikalla.

Luulen, että tällä tavalla We own this city – kompastuu toisinaan itseensä. Olisi epäreilua yksinkertaisesti sanoa: ”Se ei ole yhtä hyvä kuin The Wire! ” ja sitten ilmoittautua lounaalle, koska tämä on erilainen show, joka perustuu tietokirjamateriaaliin, enkä usko, että kukaan todella odotti sen olevan. Mutta sitä olisi palvellut paremmin enemmän keskittymistä, lineaarisuutta ja selkeämpää kontekstia.

Ensimmäinen jakso antaa vasta hieman alkuvälähdyksiä sille, mitä voisi olla tulossa, mutta antaako ensimmäinen jakso ”energiaa” katsoa eteenpäin? Kyllä. Me ainakin katsomme.

Vastaa