Kalmaripeli – Squidgame – mistä on kyse?

Ajankohtaista Netflix

Eteläkorealaisesta TV-sarjasta on tullut Netflixin kautta uusi maailmanlaajuinen menestys – eikä vain menestys vaan kokonainen kulttuuriaalto – se on tuonut mukanaan jo virtuaalivaluutankin ja menestys tuntuu vain kasvavan, mutta mistä oikeastaan on kyse tässä sarjassa?

Lasten peleistä uudet versiot

Sarja perustuu ajatukselle, että ihminen on valmis mihin tahansa kun hän on ajettu tarpeeksi ahtaalle taloudellisesti. TV-sarjassa on ikäraja 16-vuotta, joka tuntuu jopa hieman matalalta, ja saisi olla täydellä oikeudella kyllä täysi 18-vuotta, sen verran paljon erilaista väkivaltaa sarjaan kuuluu. Ja mistä väkivalta juontaa?

Pelissä on alussa 456 ihmistä, joiden jokaisen omasta elämästä löytyy tarina. Tarina jonka mukaisesti näillä peliin osallistuvilla ihmisillä ei ole mennyt omassa elämässään kovin hyvin, ja nyt heille annetaan mahdollisuus voittaa todella suuri määrä rahaa. Ongelmana on, että suurin osa peliin osallistuvista kuolee pelin edetessä.

Tätä kirjoittaessani en ole vielä katsonut sarjaa loppuun, mutta varmasti tulen sen tekemään. Reilun 50 minuutin jaksot ovat hieman pidempiä kuin amerikkalaissarjojen, mutta verta on tarjolla vähintäänkin saman verran. Sarjassa pelaajat ovat siis allekirjoittaneet vastuuvapautuksen ja osallistuvat loppujen lopuksi sarjaan pelejä, jotka perustuvat eteläkorealaisiin lasten leikkeihin – tällä kertaa hävinneet pelaajat vain aina eliminoidaan.

Sarjan alussa pelaajat kapinoivat ja äänestävät pelin keskeyttämisestä. Paluu arkeen tuo kuitenkin suurimmalle osalle kilpailijoita tutut ongelmat rahan suhteen ja lopulta käykin niin, että peli käynnistetään uudelleen.

Yhdeksänosaisen sarjan pääosissa nähdään Lee Jung-jae, Park Hae-soo sekä Wi Ha-joon.

Yksinkertaisista lähtökohdista on saatu aikaisiksi sarja, joka on koukuttanut ihmisiä ympäri maailman. Esimerkiksi CNN-kanava vertasi sarjan menestystä niin ikään eteläkorealaiseen Parasite-elokuvaan, joka voitti viime vuonna parhaan elokuvan Oscarin.

Netflixin iso kiho Ted Sarandos on jo kertonut, että sarjasta on kovaa vauhtia tulossa Netflixin kaikkien aikojen suosituin sarja, jossa ei puhuta englantia.

Jatkoa luvassa

Jo näin oman seurannan puolivälissä voin kertoa, että en yhtään ihmettelisi jos sarjasta tulisi jatkoa – minkälainen se jatko olisi, ei tietoa – mutta suosittelen sarjaa kaikille, jotka etsivät jotain ”erilaista” katsottavaa.


Muuta mielenkiintoisia aiheita muualta luettavaksi

Cappuccino – Suosittu kahvin harrastajien keskuudessa

Kahvi on yksi maailman suosituimmista juomista, ja sen kulutus kasvaa vuosittain. Se on suosittu juoma aamiaiseksi, lounaaksi ja illalliseksi, sekä kaikkina muinakin vuorokauden aikoina. Yksi kahvijuoma, joka on erityisen suosittu kahviharrastajien keskuudessa, on cappuccino.

Affiliate markkinointi – tehokas tapa ansaita rahaa verkossa

Affiliate markkinointi on tehokas tapa ansaita rahaa verkossa. Se perustuu yhteistyöhön yrityksen ja sivuston omistajan välillä, jossa jälkimmäinen markkinoi yrityksen tuotteita ja saa provisiota myynnistä. Affiliate markkinoinnissa menestyminen vaatii kuitenkin sitoutumista ja työtä, sillä kilpailu on kovaa. Mutta kun onnistuu rakentamaan vahvan ja luotettavan brändin, affiliate markkinoinnista voi tulla merkittävä tulonlähde.

Asuntomarkkinoista on tärkeää ottaa huomioon

Asuntomarkkinat ovat myös tärkeä osa asunnon ostamista ja sijoittamista. Asuntomarkkinoiden kehitys voi vaikuttaa asuntojen hintoihin ja vuokratuottoihin. Asuntomarkkinoiden kehitykseen vaikuttavat monenlaiset tekijät, kuten talouden tilanne, väestön kasvu ja muuttoliike.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Vastaa