C More katsotuimmat

Kotimainen draama ja urheilu suomalaisten suosikkeja

Ajankohtaista C More

C Moren kotimainen draamatuotanto on säilyttänyt paikkansa C Moren katsotuimpien sisältöjen kärjessä. Suomalaiset ovat seuranneet tiiviisti myös urheiluvuoden tapahtumia jääkiekon yltäessä vahvasti C Moren katsotuimpien kärkikymmenikköön.

C Moren vuoden 2022 kymmenestä katsotuimmasta sisällöstä jopa seitsemän on C Moren omaa kotimaista tuotantoa. Piikkipaikkaa pitää Christian Rönnbackan dekkarisarjaan pohjautuva Hautalehto: Kylmä syli, jonka ensimmäisen tuotantokauden loppuhuipennusta seurattiin heti alkuvuodesta 2022. Sarjaan on luvassa myös jatkoa, ja suursuosikin toisen tuotantokauden jaksojen kuvaukset alkavat keväällä 2023. Toinen kausi pohjautuu Hautalehto-dekkarisarjan kolmanteen osaan Rakennus 31. Kauden käsikirjoituksesta vastaa edelliskauden tapaan Veli-Pekka Hänninen ja pääosassa jatkaa Mikko Leppilampi.

Katsotuimpien sarjojen kärkikymmenikköön yltävät myös C More -alkuperäissarjat Harjunpää, Kämppikset, Hymyä!, Rantabaari, Made in Finland ja Exit, kestosuosikki Salatut elämät sekä urheilusarjoista jääkiekon MM-kotikisat sekä kotimainen Liiga.

Kun tarkastellaan pelkkien sarjatuotantojen listaa, jatkuu kotimaisten draamasarjojen dominointi. Katsotuimpien sarjojen listalle on heti kivunnut joulukuussa menestyksekkäästi käynnistynyt Maria SidinSamuli Edelmannin ja Tommi Korpelan tähdittämä psykologinen trilleri, C More -alkuperäissarja Musta valo. Kauden loppuhuipennus nähdään C More -suoratoistopalvelussa 5. tammikuuta. 

”C More vetoaa suomalaisiin laadukkaalla kotimaisella sisällöllään. Puhuttelevat draamasarjat sekä sykettä nostattava huippu-urheilu ovat vuodesta toiseen C Moren suosituinta sisältöä. Suomalaiset kaipaavat viihdettä ja tarinoita elämäänsä, ja katsojat ovatkin viihtyneet sisältöjemme parissa yli viidenneksen pidempään kuin viime vuonna”, kertoo C Moren liiketoimintajohtaja Saara Pekkonen.

”Vuodesta toiseen katsojien kestosuosikkisisältöä ovat rikos- ja jännityssarjat, joihin olemme panostaneet paljon. Mutta on hienoa, että myös ihmissuhdesarjat, kuten Kämppikset ja Rantabaari saavat runsaasti katselua. Kotimaisen draaman sisällöllisenä johtolankana on ollut monipuolisuus, joka näkyy myös katselutilastoa tarkasteltaessa”, toteaa C Moren draamapäällikkö Jani Hartikainen MTV:ltä.

Vuoden katsotuin elokuva on kotimainen Omerta 6/12. C Moren katsojat rakastavat myös ruotsalaisia Beck-leffoja, joista peräti kolme, Raivohuone, Itkevä poliisi ja 58 minuuttia, nousi viiden katsotuimman elokuvan joukkoon. Suosittuun Beck-sarjaan saatiin jouluna jatkoa, kun tuorein elokuva Beck: Kuolemanloukku julkaistiin C Moressa 25. joulukuuta. Seuraava osa julkaistaan kevään aikana.

”Tiivis tahti jatkuu C Moressa kotimaisen sisällön osalta myös ensi vuonna ja tarjoamme taatusti upeita katsomiselämyksiä. Heti tammikuussa käynnistyy nimekkäiden näyttelijöiden tähdittämä Poromafia ja ensi vuoden aikana julkaistaan odotettu jättisatsaus Estonia. Luvassa on myös jatkokausia useille katsojiemme suosikeille, kun Sunnuntailounas, Maria Kallio ja Aallonmurtaja palaavat uusin jaksoin”, iloitsee Pekkonen. 

Jääkiekko C Moren katsotuinta urheilua

Jääkiekon MM-kotikisat olivat C Moren vuoden katsotuinta urheilua. Heti sen perässä porskuttaa kotimainen Liiga, joka tahkosi kevään pudotuspelien aikaan ennätyksiä niin C Moressa kuin jäähallien lehtereillä. Myös syksyllä Liigan katselu on käynnistynyt vauhdikkaasti.

Suosituimpien urheilusisältöjen kärkikahinoihin jalkapallosarjoista kipusi kolmannen sijan Mestarien liiga ja viidennen sijan Espanjan La Liga. Niiden väliin neljänneksi kiilasi C Moressa ensimmäistä kautta seurattu rallin MM-sarja, joka huipentui historialliseen suomalaisvoittoon. MM-rallin uusi kausi alkaa Monte Carlosta 19. tammikuuta, ja sitä seurataan C Moressa nyt ensimmäistä kertaa yksinoikeudella.

Brittidraama rantautui C Moreen huhtikuussa

C Moren sisältötarjonta laajentui alkuvuodesta, kun vahva kotimainen draamasisältö sai rinnalleen yhä monipuolisemman kattauksen laadukkaita kansainvälisiä ohjelmia. Walter Presentsin valikoidut eurooppalaiset laatusarjat sekä yli 3000 tuntia BritBoxin brittidraamaa ovat monipuolistaneet entisestään C Moren kansainvälisten sisältöjen tarjontaa. Kansainvälisten sarjojen katselu onkin kasvanut viime vuoteen verrattuna 35 %.

Brittidraamoista suosituimmaksi nousi Adrian Dunbarin tähdittämä uutuussarja Ridley, joka julkaistiin C Moressa tuoreeltaan, vain kaksi viikkoa Iso-Britannian ensi-illan jälkeen. Perinteisemmät brittidekkarit Hercule Poirot ja Komisario Banks peittosivat katselumäärissä BritBoxin uutuussarjat DI Ray ja Crime.

C More -alkuperäissarjat hallitsevat katsotuimpien pohjoismaisten sarjojen kärkisijoituksia. Katsotuimman sarjan paikkaa pitää ruotsalainen C More -alkuperäissarja Hamilton perässään Murha Sandhamnissa sekä suosittuun kirjasarjaan pohjautuva Bäckström. Myös Gåsmamman – Naarasleijona -sarjan päätöskausi keräsi katsojia ja nosti sen pohjoismaisten katsotuimpien sarjojen sijalle neljä.

C Moren vuoden katsotuimmat sisällöt

1. Hautalehto: Kylmä syli
2. Salatut elämät
3. Harjunpää
4. Jääkiekon MM-kisat
5. Liiga
6. Kämppikset
7. Hymyä!
8. Rantabaari
9. Made in Finland
10. Exit

Katsotuimmat sarjat

1. Hautalehto: Kylmä syli
2. Salatut elämät
3. Harjunpää
4. Kämppikset
5. Hymyä!
6. Rantabaari
7. Made in Finland
8. Exit
9. Musta valo
10. Kansan vihollinen

Katsotuimmat elokuvat

1. Omerta 6/12
2. Beck: Raivohuone (44)
3. Beck: Itkevä poliisi (46)
4. Beck: 58 minuuttia (45)
5. The Misfits

Katsotuimmat pohjoismaiset sarjat

1. Hamilton
2. Murha Sandhamnissa
3. Bäckström
4. Gåsmamman – Naarasleijona
5. Murha Helsingörissä

Katsotuimmat brittidraamat

1. Ridley
2. Hercule Poirot
3. Ylikomisario Banks
4. DI Ray
5. Crime

Katsotuin urheilu

1. Jääkiekon MM-kisat
2. Liiga
3. Mestarien liiga
4. MM-ralli
5. La Liga

Lähde: C More


Junat kartalla sovelluksella näet junat realiajassa

Junat kartalla -sovelluksen avulla voit seurata VR:n junaliikennettä reaaliajassa kartalla. Hae junia niiden numerolla ja seuraa niitä reaaliajassa kartalla.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa