Mainoksista on päästy mutta katkot ovat tallella

Ajankohtaista Luettavaa Suoratoisto

Tiedättekö sen tunteen, kun tupakanhimo iskee joko itselle tai seuralaiselle, kesken mitä nautinnollisimman elokuvaillan? Tämä kiristää tunteita niin elokuvateatterissa kuin suoratoistopalveluiden äärellä kotisohvallakin.

Mainoskatkot, oman aikansa kirous, ovat etenkin vanhemmalle ikäryhmälle tuttua kauraa. Vaikka tuntuu siltä, että mainoksista vapaata Netflixiä on plärätty jo iät ja ajat, on Netflix ollut saatavilla Suomessa vasta hieman yli 9 vuotta.

Toki mainoskatkottomista leffailloista on nautittu BlueRay-, DVD- ja VHS-aikakausina jo kauan ennen suoratoistopalveluiden suomaa vapautta, mutta varmasti monet elokuvat on katseltu myös televisiosta, samalla mainoskatkoja kiroillen.

Mainoskatkoja vähiten hermoileva kansanryhmä oli varmastikin tupakoitsijat, jotka saivat näin elokuvan aikana nautiskella useista tupakkatauoista mainoskatkoihin vedoten, pakottamatta kuitenkaan savuttomia kanssakatselijoitaan tupakan mittaisille tauoille pelkän akuutin tupakanhimonsa vuoksi.

Suoratoistopalveluiden kulta-aikana nämä pakolliset tupakkatauot saavat savuttomien leffaseuralaisten veren kiehahtelemaan; mainoksista on päästy, mutta katkot ovat edelleen tosiasia.

Korvaushoitotuotteet avuksi

Niin leffailtoja, kuin monia muitakin tupakoitsijalle kiduttavia kaksituntisia, esimerkiksi juna- tai lentomatkoja helpottamaan on kehitetty nikotiinikorvaushoitotuotteita jo vuosikymmenien ajan. Nikotiinipurukumia leuat louskuen jäystävä tai kuin Axea kainaloonsa, nikotiinisuihketta suuhunsa suihkiva leffaseuralainen on toki jo edistysaskel jatkuvasti tupakalla ravaavasta veijarista, mutta parantamisen varaa silti löytyy.

Uusi innovaatio pelastaa

Uudet, modernit nikotiinipussit ovat nousseet nopeasti suosituimmaksi nikotiinituotteeksi Suomessa. Sen lisäksi, että ne tarjoavat tupakoitsijalle avun edellä kuvattuihin arkisiin tilanteisiin, ovat ne myös suosittu ja tehokas keino tupakoinnin tai nuuskan käyttämisen lopettamiseksi. Kun tupakointia katsotaan vakavammin silmin hieman laajemmasta, kuin pelkästään leffailtojen keskeyttämisen näkökulmasta, on helppo huomata, että tehokkaalle ja aidosti toimivalle nikotiinikorvaushoitotuotteelle on tilausta jo kansanterveydellisistäkin syistä.

Tupakointi aiheuttaa lukemattomia vakavia sairauksia, joista yleisin on keuhkosyöpä. Yli 90 % keuhkosyövistä on tupakoinnin aiheuttamia, ja yleisellä tasolla tupakointi aiheuttaa noin joka kolmannen syöpätapauksen. Maailman mittapuulla tupakka tappaa noin 8 miljoonaa ihmistä vuosittain. Lukemat ovat raaempia, kuin zombie-elokuvien mestari George Romeron tuotannot, mutta totisinta totta.

Myöskään nuuska, jota jostain syystä pidetään yleisesti varsin terveellisenä vaihtoehtona tupakoinnille, ei pääse täysin puhtain paperein terveysvaikutuksiensa puolesta. Nuuska valmistetaan tupakasta ja tupakan lisäksi nuuskaan on saatu mahdutettua jopa yli 2500 erilaista kemiallista yhdistettä. Näiden joukossa esimerkiksi raskasmetalleja, jopa radioaktiivisia aineita sekä tupakkakasvin kasvatuksen yhteydessä käytettyjä tuholais- ja kasvimyrkkyjä. Nuuskasta on tunnistettu 28 syöpää aiheuttavaa ainesosaa. Mistään terveystuotteesta on siis näin ollen aivan turha puhua.

Mitä nikotiinipussit sitten ovat ja mistä niitä saa?

Nikotiinipussit ovat hyvin nuuskan kaltaisia ja samoin käytettäviä annospusseja, mutta eroavat nuuskasta lähes täydellisesti annospussin sisällön suhteen.

Nikotiinipussit eivät sisällä lainkaan tupakkaa, eikä mitään muitakaan nuuskasta löytyviä myrkyllisiä aineita. Nikotiinipussien täyteaineena käytetään luonnollisia kuituja, yleisimmin joko eukalyptuspuun tai männyn kuitua. Täyteaineen lisäksi nikotiinipussi sisältää korkeintaan 4 mg nikotiinia annospussia kohden, joka on Suomessa suurin sallittu määrä itsehoitotuotteelle. Näiden lisäksi pusseista löytyy ainoastaan maku- ja makeutusaineita, sekä joitakin täysin turvallisia elintarviketeollisuudesta tuttuja E-koodeja, kuten paakkuuntumisen estoaineita.

Nikotiinipusseja voit tilata helposti ja edullisesti verkosta. Suomen halvimmat nikotiinipussit maksavat noin kolmesta neljään euroa per rasia, ja rasia sisältää tyypillisesti noin 20 annospussia. Suomessa kaupoista ja kioskeista löytyvät Zonnic annospussit ovat hinnaltaan hieman kalliimpia ja laadultaan heikompia, kuin verkosta saatavat suosituimmat nikotiinipussit. Zonnic on makeutettu aspartaamilla, joka on terveysvaikutuksiltaan hyvin kyseenalainen makeutusaine.

Nikotiinipusseja tarjoavista verkkokaupoista suosituin on markkinajohtaja nikotiinipussit.com. Nikotiinipussit.com verkkokauppa tarjoaa markkinoiden asiantuntevinta asiakaspalvelua suomen kielellä ja kaupan valikoimasta löytyy ainoastaan Suomeen täysin laillisesti tilattavia korvaushoitotuotteita. Suosituimmat nikotiinipussimerkit, kuten Dope ja ICE, ovat saatavilla yksinoikeudella markkinajohtajan verkkokaupasta.

Jos tupakoit, nyt on korkea aika päästä mainosten lisäksi eroon myös niistä turhista katkoista. Samalla, hankkiutumalla eroon tupakkatuotteiden käytöstä, teet hyvinvointisi kannalta parhaan mahdollisen päätöksen. Kehitys kehittyy ja niin myös nikotiinikorvaushoitotuotteet. Esimerkiksi nikotiinipussit ovat vuonna 2022 jo niin laadukkaita, että voit todella lopettaa tupakoinnin tai nuuskaamisen modernien nikotiinituotteiden avulla.

Savuttomia elokuvahetkiä!

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Vastaa