NetFlix: Noiturin eli The Witcherin kolmas kausi

Ajankohtaista Arvostelu Netflix Sarjat

Kaaoksen kausi. Noiturimme Geralt (Henry Cavill) jatkaa matkojaan ja samalla hänen suojattinsa Ciri (Freya Allan) oppii, kehittyy ja voimistuu – yhä tietämättä täysin kohtaloaan. Myös heidän kanssaan matkaava Yennefer (Anya Chalotra) saa voimansa takaisin ja auttaa ystäviämme seikkailuissaan läpi sotivien alueiden. Millainen on kausi kolmonen verrattuna kahteen ensimmäiseen kauteen?

Tämän Witcher kauden (Cavillin viimeinen) alku on Shaerrawedd, jonne matkalaiset päätyvät etsiessään turvapaikkaa, sillä sekä Geralt, Yennefer että Ciri ovat metsästettyjä pakolaisia.
Toisessa jaksossa saamma Valvatin eli Jaskierin (Joey Batey) takaisin porukkaan tuomaan oman lisämakunsa koko seikkailulle. Ja kaiken taustalla ja yläpuolella hoveissa tapahtuu juonittelua, joiden tarkoitusperät ovat jokaisella juonittelijalla omansa.

Kolman kausi tuo lisää tarinaan niin sen taustoihin kuin päähenkilöihin, kun samalla osa sivuhenkilöhahmoista kokevat loppunsa sarjassa. Kolmas kausi alkaa vahvasti antamalla The Witcher -sarjan päähenkilöille aikaa löytää tarkoituksensa yhdessä. Vaikka nämä ovatkin upeita hahmoja yksinään, sarja loistaa kirkkaammin, kun Geralt ja Yennefer tutkivat suhteensa vaikeuksia tai yhdistävät voimansa kouluttaakseen Ciriä taisteluun ja taikuuteen. Syy tähän on yksinkertainen: mantereen upeat hirviöt ja poliittinen juonittelu voivat olla merkityksellisiä vain, jos välitämme ihmisistä, jotka joutuvat myrskyn keskelle. Lisäksi voimme vain pelätä sarjan päähenkilöiden kohtaloa, kun meillä on tarpeeksi aikaa oppia tuntemaan heidän toiveensa ja unelmansa. Ilman sitä The Witcher olisi tarkoitukseton, minkä vuoksi ryhmän yhdessä pitäminen voi johtaa vahvempaan tarinankerrontaan.

Sarjan alusta lähtien Geralt on kuvattu kivikylmänä soturina, joka rakentaa muurinsa torjuakseen mantereen asukkaiden ennakkoluulot mutantteja kohtaan. Ciri puolestaan juoksee jatkuvasti pakoon velvollisuuksiaan prinsessana ja usein unohtaa aiheuttamansa kärsimyksen pysyttelemällä piilossa. Yennefer puolestaan haluaa tulla nähdyksi enemmäksi kuin entiseksi maalaistytöksi, mikä johtaa hänen läheisimpien ihmisten loukkaamiseen. Jaskierkin hukkuu itsekeskeisyyteen ja luikahtaa tiehensä, kun asiat menevät liian sekaviksi. Nämä hahmot ovat syvästi vajavaisia, mikä on osa syytä, miksi rakastamme heitä, mutta yhdessä he auttavat toisiaan olemaan parempia ihmisiä.

Yksi perheen löytämisen käsitteen päävetovoimista on se, että se osoittaa, miten jopa yksinäisimmällä ihmisellä maailmassa voi vielä löytää sielunsukulaisia ja muuttaa myrkyllistä käytöstään rakastamiensa ihmisten vuoksi. Siksi Geralt kamppailee jatkuvasti ylläpitääkseen noituriin liittyvää puolueettomuutta, sillä hänen halunsa suojella Ciriä saa hänet ymmärtämään, ettei mantereen poliittisia pelejä voi aina jättää sattuman varaan. Ciri on myös itsetutkiskelun tiellä ja käyttää Geraltin uhrautuvaisuutta esimerkkinä siitä kuninkaasta, joksi hänen täytyy tulla. Yennefer on puolestaan oppinut antamaan itselleen anteeksi ja asettamaan löytämänsä perheen turvallisuuden ylpeytensä edelle. Viimeisenä Jaskier on saanut Geraltista inspiraation auttaa muita ihmisiä, vaikka hänen oma henkensä saattaisi olla uhattuna.

… emme voi kuin odottaa seuraavaa jaksoa…


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Älylamppu – Valaistuksen tulevaisuus

Älylamppu on valaistuksen vallankumous, joka yhdistää innovaation ja käytännöllisyyden. Sen älykkäät ominaisuudet tarjoavat mukautuvan valaistuksen, joka säästää energiaa ja lisää kodin mukavuutta. Voit säätää valaistusta älypuhelimella tai ääniohjauksella, luoda erilaisia valaistusskenaarioita ja jopa synkronoida sen musiikin tai elokuvien kanssa. Älylamppu edustaa valaistuksen tulevaisuutta, joka tuo valon ohjaamisen uudelle tasolle.

Tinder Suomi – Kohtaamisia digitaalisessa maailmassa

Tinder Suomi on suosittu deittisovellus, joka tarjoaa suomalaisille mahdollisuuden löytää uusia ihmisiä digitaalisessa maailmassa. Sovellus perustuu sijaintiin ja etäisyyteen, joten voit löytää potentiaalisia kumppaneita läheltäsi. Tinderin käyttäjät voivat tutustua toisiinsa profiilien avulla ja päättää, onko heillä keskinäistä kiinnostusta. Tinder Suomi tarjoaa jännittäviä kohtaamisia ja mahdollisuuden löytää merkityksellisiä suhteita modernin teknologian avulla.

Mikä on OpenGPT?

OpenGPT on avoimen lähdekoodin projekti, joka pyrkii kehittämään ja jakamaan kehittyneitä tekoälymalleja. Sen ytimessä on GPT (Generative Pre-trained Transformer) -arkkitehtuuri, joka on edistynyt tekoälyjärjestelmä, joka perustuu syväoppimisen menetelmiin. GPT-malli kykenee luomaan tekstiä, vastaamaan kysymyksiin ja suorittamaan monia muita tehtäviä. OpenGPT:ssä avoin lähdekoodi mahdollistaa yhteisön osallistumisen ja kehittämisen, mikä edistää tekoälyn läpinäkyvyyttä ja luotettavuutta.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa