NetFlix ostaa suomalainen Next Gamesin noin 65 miljoonalla eurolla

Ajankohtaista Netflix

Netflix on tarjoutunut ostamaan mobiilipelivalmistaja Next Gamesin, kun suoratoistojätti työntää edelleen pelaamiseen.

Next Games on suomalainen studio Netflixin Stranger Things -hittisarjaan perustuvan mobiilipelin takana.

Netflix aikoo maksaa 2,10 euroa (2,33 dollaria) käteisenä Next Gamesin osaketta kohden, yhteensä noin 65 miljoonan euron (72 miljoonan dollarin) arvosta, yhtiöt kertoivat lausunnossaan keskiviikkona. Next Gamesin osakkeet yli kaksinkertaistuivat keskiviikkona kaupankäynnin lähellä Netflixin tarjoushintaa. Yhtiöt odottavat kaupan päättyvän vuoden 2022 toisella neljänneksellä.

Viime vuonna Netflix lisäsi työntöään pelaamiseen, kun se pyrkii laajentamaan liiketoimintaansa suoratoiston ulkopuolelle. Yhtiö palkkasi Mike Verdun Facebookista pelien varatoimitusjohtajaksi, kun se jatkaa peliyksikkönsä rakentamista tyhjästä.

Marraskuussa yhtiö alkoi ottaa käyttöön ensimmäisiä mobiilipelejä tilaajille .

Pienempien pelistudioiden hankinnat ovat yksi tapa, jolla Sonyn PlayStationin ja Microsoftin Xboxin kaltaiset yritykset ovat onnistuneet löytämään menestystä. Kiinalainen internetjätti Tencent on myös ollut tuottelias investoimaan ja hankkimaan myös pienempiä mobiilipelistudioita. Tämä strategia on jotain, jonka Netflix haluaa toistaa henkisellä omaisuudella ja osua otsikoihin, jotka ovat avain menestykseen pelaamisessa.

Verdu sanoi, että Next Games olisi avain Netflixin peliponnisteluun.

”Olemme innoissamme siitä, että Next Games liittyy Netflixiin strategisen alueen ja keskeisten kykyjen markkinoiden ydinstudiona, joka laajentaa sisäisiä pelistudio-valmiuksiamme”, hän sanoi lausunnossaan keskiviikkona.

”Vaikka olemme vasta aloittamassa pelejä, olen varma, että yhdessä Next Gamesin kanssa pystymme rakentamaan valikoiman maailmanluokan pelejä, jotka ilahduttavat jäseniämme ympäri maailmaa.”

Next Games perustettiin vuonna 2013, ja se tekee pelin nimeltä ”Stranger Things: Puzzle Tales”, mobiiliroolipeli.

”Meillä on ollut horjumaton keskittyminen visioomme: tulla globaalien viihdeyritysten valitsemaksi kumppaniksi ja valmistaa aitoa ja pitkäkestoista interaktiivista viihdettä, joka perustuu maailman rakastetuimpiin franchising-yrityksiin”, Next gamesin toimitusjohtaja Teemu Huuhtanen sanoo. Yhdistämällä voimansa maailman suurimman suoratoistopalvelun Netflixin kanssa tarjoaa mahdollisuuden loogiseen ja jännittävään jatkoon strategiallemme luoda interaktiivisia kokemuksia, joista maailma voi nauttia. Tiivis yhteistyömme Netflixin kanssa Stranger Things: Puzzle Talesissa on jo osoittanut, että yhdessä luomme vahvan kumppanuuden. Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus tasoittaa studiota kaikilla rintamalla ja jatkaa tehtäväämme yhdessä.”

More details regarding the combination agreement will be available on www.nextgames.com/investors/netflix-offer.


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Miksi valita Rahalaitos?

Rahalaitos on yksi Suomen suosituimmista lainojen kilpailutuspalveluista, joka auttaa sinua löytämään parhaan lainatarjouksen nopeasti ja helposti. Rahalaitoksen kautta voit kilpailuttaa lainasi useilla eri rahoitusyhtiöillä samanaikaisesti, ja saat tarjoukset nopeasti. Rahalaitoksen palvelu on täysin ilmainen, ja sen käyttäminen ei sido sinua mihinkään.

Mitä on hakukoneoptimointi?

Hakukoneoptimointi (SEO) tarkoittaa verkkosivuston optimointia siten, että se nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän näkyvyyttä hakukoneissa, kuten Google. Tärkein tavoite on lisätä verkkosivuston liikennettä ja parantaa sen näkyvyyttä potentiaalisille asiakkaille. SEO:n avulla verkkosivusto voi kilpailla tehokkaammin muiden saman alan sivustojen kanssa ja saada enemmän kävijöitä ja potentiaalisia asiakkaita.

Tulevaisuuden valokuitu laajakaista

Valokuitu laajakaista on tulevaisuuden yhteydenpidon keino, joka mahdollistaa nopean ja luotettavan internet-yhteyden kotona, toimistossa tai matkoilla. Valokuidun avulla voit nauttia sujuvasta suoratoistosta, nopeasta tiedostojen lataamisesta ja videopuheluista ilman keskeytyksiä tai viivettä.

LED-valot – tehokkaita ja monipuolisia valonlähteitä

LED-valot ovat erittäin energiatehokkaita, sillä niiden valmistusprosessi kuluttaa vähän energiaa ja ne tuottavat vähemmän lämpöä kuin perinteiset valonlähteet. Lisäksi LED valot kestävät pitkään ja niiden käyttöikä on moninkertainen verrattuna esimerkiksi hehkulamppuihin.

Digitalisaatio – muuttaa tapamme tehdä asioita

Digitalisaatio on mullistanut tapamme tehdä asioita. Se tarkoittaa digitaalisten teknologioiden käyttöönottoa ja integroimista eri alojen toimintaan. Digitalisaation myötä olemme siirtyneet paperilomakkeista sähköisiin palveluihin ja käyttäneet yhä enemmän tietokoneita, älypuhelimia ja muita digitaalisia laitteita arkipäiväisissä toiminnoissamme.

Digitalisaatio on myös luonut uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja muuttanut perinteisiä toimialoja. Esimerkiksi verkkokauppa on kasvanut räjähdysmäisesti ja digitalisaatio on mahdollistanut uusien digitaalisten palveluiden kehittämisen, kuten pilvipalvelut ja tekoälyratkaisut.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Vastaa