Odotettu Grand Designs Suomi alkaa to 22.9 Odotettu Grand Designs Suomi alkaa to 22.9

Odotettu Grand Designs Suomi alkaa to 22.9

Ajankohtaista MTV

Suomalaisten talonrakentajien intohimoprojektit pääsevät valokeilaan, kun Grand Designs Suomi alkaa MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa torstaina 22.9. Ohjelmaa juontaa arkkitehti Samppa Lappalainen.

Kunnianhimoisista ja persoonallisista taloprojekteistaan tunnettu asumisen ja arkkitehtuurin ohjelma Grand Designs esittelee vihdoin myös suomalaisia asumisen unelmia. Grand Designs Suomi alkaa MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa torstaina 22.9. klo 21.

”Grand Designs on ikoninen formaatti, ja on upeaa saada se vihdoin Suomeen. Tuleva kausi esittelee valtavan hienon kattauksen erityislaatuisia, monipuolisia ja erilaisia kohteita. Näitä kaikkia kuitenkin yhdistää se, että ne ovat rakennuttajiensa intohimoprojekteja, mahdollisesti elämän tärkeimpiä sellaisia”, ohjelman vastaava tuottaja Mei Hari MTV:ltä sanoo.

Grand Designs Suomi on aivan erityislaatuinen tuotanto, jota määrittelee rakennusprojektien pitkä kesto ja seuranta-aika.

”Mitä tahansa voi sattua rakentamisen aikana. Ohjelmaa tehdessä on vain elettävä tilanteen mukana seuraten itselleen kotia rakentavien rohkeiden henkilöiden odotuksia, haaveita ja haasteitakin”, Hari jatkaa.

Ohjelmaa juontavan arkkitehti Samppa Lappalaisen johdolla seuraamme talonrakentajien intohimoprojekteja alusta alkaen suunnittelupöydältä rakennusvaiheiden ja haasteiden kautta valmiiseen unelmakotiin. Mistä talohaaveet saivat alkunsa ja millainen työ unelmien täyttämiseksi on tehtävä? Ja oliko kaikki kova työ sen arvoista?

Eri puolilla Suomea sijaitsevat kohteet edustavat kukin rakentajansa ajatusta ”grandista” – se ei välttämättä ole suurta tai kalleinta, vaan jokaisen perheen oma näkemys hyvästä arkkitehtuurista ja asumisesta.

Toisille se tarkoittaa ekologisten ratkaisujen korostamista, toisille teknisillä hienouksilla varustettua älykotia tai luonnon helmaan rakennettavaa rauhoittumisen paikkaa. Haaveiden erilaisuus korostuu myös rakennusmateriaalien valinnassa, kun yhden toiveet täyttää perinteinen hirsirakentaminen tai klassinen tiili mutta toisten rakennusten ratkaisut löytyvät yksilöllisistä elementtiratkaisuista. Yhteistä kaikille on unelma omasta kodista.

Samppa Lappalainen

grand_designs_suomi_samppa_lappalainen_kuvaaja_david_oweger_11.jpg

Grand Designs Suomen juontaja Samppa Lappalainen on ammatiltaan arkkitehti ja hän toimii muun muassa Tanssin talon, Amos Rex Taidemuseon ja Kirkkonummen kirjaston suunnittelusta tunnetun JKMM Arkkitehtien toimitusjohtajana. 

Vaikka Sampan oma suunnittelutyö pientalojen parissa on viime vuosina vähentynyt, saavat Grand Designs  -talot hänet innostumaan.

”On hienoa nähdä kuinka perheillä on uniikkeja tavoitteita ja haaveita siitä, millainen juuri heidän kotinsa tulee olemaan. Valmiiden ratkaisujen sijaan perheet ovat rohkeasti tarttuneet suuriinkin taloprojekteihin ilman aikaisempaa kokemusta.  Unelmien konkretisoiminen ensin suunnitelmiksi ja lopulta valmiiksi taloksi on aina haastava prosessi – viranomaislupien saaminen, sekä aina yllätyksiä aiheuttavat budjetti ja aikataulu saattavat lannistaa innostuneimmankin rakentajan”, Lappalainen sanoo.

Kiireisen arjen vastapainoksi veneily tai mökkeily saaristossa lasten tai ystävien kanssa ilman nykyajan mukavuuksia vie ajatukset irti kaupungin ja töiden hektisyydestä. Jotta arkkitehtuurin inspiroiva voima ja käytännön rakentamistaidot eivät unohtuisi vapaa-ajallakaan, on Samppa mukana jo toista kertaa rakentamassa maailmalla ihmetystä ja ihastusta herättänyttä saunapaviljonkia Burning Man -taidetapahtumaan Nevadan autiomaahan.

Kohteet

grand_designs_suomi_s1_eps2_009.jpg

Grand Designs Suomen ensimmäinen tuotantokausi esittelee viisi erilaista kohdetta ympäri Suomea. Avausjaksossa esitellään aikuisten rauhoittumispaikka, Samin ja Olli-Pekan Padasjoelle rakentama Villa Sammalrinne.

Toisessa jaksossa hotellielämän ylellisyydestä viehättyneet Alina ja Markus rakentavat älykotinsa Lempäälän Kiimakallioon.

Kolmannessa jaksossa jyväskyläläiset Sini ja Tuomas rakentavat unelmiensa tiilitalon kasvavalle perheelleen.

Neljännessä jaksossa Kirkkonummen Hirsalaan nousee Ilkalle ja hänen perheelleen kolmen modernin hirsitalon yhdistelmä Aurinkotervehdys.

Kauden päätösjakso puolestaan esittelee tilaihme Snadin, kun Tiina ja Petri perheineen vähentävät kodin neliöt kolmannekseen entisestä.

Lähde: MTV3


Muuta luettavaa muualta: Älykello nuorelle

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa