halo kausi 2 halo kausi 2

Skyshowtime Halo 2 kausi katseltavissa

Ajankohtaista Arvostelu Luettavaa Sarjat SkyShowTime Suoratoisto

Halo-sarjan toinen kausi on herättänyt suurta kiinnostusta fanien keskuudessa. Kauden 2 juoni keskittyy Master Chief John-117:n ja hänen tiiminsä taisteluun Covenant-nimistä avaruusolentojen uhkaa vastaan. Sarjassa tapahtuu merkittäviä käänteitä, jotka muuttavat sodan luonnetta ja johtavat Master Chiefin etsimään ratkaisua ihmiskunnan pelastamiseksi tai sen tuhoamiseksi. Kausi koostuu kahdeksasta jaksosta​​.

Pääosassa nähdään jälleen Pablo Schreiber Master Chiefin roolissa. Muita palaavia hahmoja ovat muun muassa Natascha McElhone Dr. Catherine Halseyn roolissa, Jen Taylor Cortanan äänenä, Bokeem Woodbine Soren-066:n roolissa sekä monet muut. Kauden 2 uusia hahmoja esittävät Joseph Morgan James Ackersonina ja Cristina Rodlo Talia Perezina​​.

Kauden 1 jännittävien tapahtumien, kuten Covenantin löytämän Halo-tähtikartan, Makeen kuoleman ja Cortanan ottaman vallan Master Chiefin ruumiista, jälkeen kauden 2 juoni voisi suuntautua moniin eri suuntiin. Kiinnostavaa nähdä on, miten Forerunner-artefaktit, jotka olivat tärkeitä ensimmäisellä kaudella, vaikuttavat kauden 2 tapahtumiin. Yerin Ha:n esittämä Kwan Ha jatkaa todennäköisesti Forerunnerien todisteiden etsimistä ympäri galaksia​​.

Toinen kausi alkaa planeetalta nimeltä Sanctuary ja Master Chief saa ajatuksen, että Covenantilla on menossa isompi suunnitelma ja sen harjoitukset, mutta Dr Halseyn tilalle tullut uusi pomo James Ackerson ei usko häntä – tai ei ainakaan näytä sitä. Mutta Cobalt tiimin katoaminen saa Master Chiefin ja Silver tiimin heräämään ja samalla uhkaamaan pomoa, Ackersonia…

Toinen kausi rakentaa myös muiden mukana olevia hahmoja.

ONI

Ackerson johtaa ONI:a. Halo-universumissa Office of Naval Intelligence (ONI) on Yhdistyneiden kansakuntien avaruuskomennon (UNSC) tiedustelupalvelun osasto. ONI:n toiminta kattaa asekehityksen, teknologian tutkimuksen ja analysoinnin, avaruusteknologian hyödyntämisen sekä muukalaisen teknologian uudelleenkäytön. Erityisesti ONI on tunnettu Spartan-sotilasohjelmistaan, joihin kuuluvat SPARTAN-II- ja SPARTAN-III-ohjelmat. ONI:n merkittävimpiin saavutuksiin kuuluu muun muassa Forerunnerien liukutila-avaruusalusteknologian löytäminen ja hyödyntäminen UNSC Infinity -aluksen rakentamisessa. ONI:lla on myös oma turvallisuusjoukko, joka koostuu pääasiassa UNSC:n armeijan ja merijalkaväen rekrytoimista henkilöistä. ONI:n henkilöstö, erityisesti upseerit, tunnetaan lempinimellä ”spookit”, ja heillä on laaja toimintavapaus tehtäviensä suorittamisessa, usein ylittäen lailliset ja moraaliset rajat.

Covenant

Halo-videopelisarjassa Covenant on fiktiivinen avaruuden sotilasliittouma, joka koostuu useista eri avaruusolentoroduista. Covenantin jäsenrodut yhdistyvät uskonnollisen kultin ympärille, joka palvoo muinaisia Forerunner-rotuja ja heidän teknologiaansa, mukaan lukien Halo-renkaat.

Covenantin yhteiskunta on kastijärjestelmä, joka koostuu erilaisista lajeista, joilla kullakin on omat erityispiirteensä ja roolinsa. Esimerkiksi Sangheilit, joita kutsutaan Elitiksi ihmiskielen mukaisesti, ovat sotilashierarkian huipulla ja tunnetaan heidän henkilökohtaisista suojakilvistään. Unggoyt eli Gruntit ovat yleisiä jalkaväensotilaita, ja Kig-Yarit eli Jackalit käyttävät energia-kilpiä tai kaukoaseita. Mgalekgolo-taistelijat, joita kutsutaan Huntereiksi, ovat vahvoja panssaroituja olentoja, ja Jiralhanaet eli Bruteit ovat fyysisesti vaikuttavia, heimon päälikköjen johtamia sotureita.

Covenantin yhteiskunnan ja kulttuurin keskiössä on heidän uskontonsa, joka perustuu Forerunnerien palvontaan ja Halo-renkaiden mystiikkaan. Covenantin johto koostuu Hierarkeista ja korkeasta neuvostosta, jotka ohjaavat sekä uskonnollisia että poliittisia päätöksiä. Covenantin historia on pitkä, ja se on kokenut monia merkittäviä tapahtumia ja muutoksia, mukaan lukien sisäiset konfliktit ja sodat ihmiskuntaa vastaan.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa