Trendaava sarja: NetFlixin Stranger Things

Ajankohtaista Luettavaa Netflix Sarjat

Stranger Things on Matt ja Ross Dufferin veljesten luoma yhdysvaltalainen scifi-kauhusarja, jonka koko ensimmäinen tuotantokausi julkaistiin tilausvideopalvelu Netflixissä 15. heinäkuuta 2016. Nyt nähtävillä oleva kausi on sarjan neljäs. Mikä katsojia kiehtoo Stranger Things sarjassa?

Stranger Things on monien arvostelujen ylistämä sarja, jossa sekä rakenteet että juoni ovat mestarillisia, ja mitä pidemmälle sarja etenee, siitä tulee parempi. Varsinkin sarjan lapsinäyttelijöiden suorituksia ylistetään paljon.

Pääosanäyttelijät:
Caleb McLaughlin, Cara Buono, Charlie Heaton, David Harbour, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Joe Chrest, Joe Keery, John Reynolds, Mark Steger, Matthew Modine, Millie Bobby Brown, Natalia Dyer, Noah Schnapp, Randall P. Havens, Rob Morgan, Ross Partridge, Shannon Purser, Winona Ryder.

Alku

Fiktiiviseen Hawkinsin pikkukaupunkiin sijoittuvat tapahtumat starttaavat vuodesta 1983. Stranger Thingsin alussa tapaamme Miken, Dustinin, Lucasin ja Willin pöytäroolipelikampanjan tuoksinasta. Pitkän pelisession jälkeen kukin pojista suuntaa kotiinsa. Will ei koskaan saavu perille.

Seuraavana aamuna hänen Joyce-äitinsä istuu poliisiasemalla ja vaatii sheriffi Jim Hopperia aloittamaan tutkimukset pojan löytämiseksi. Hopperin on vaikea ottaa Joycea tosissaan: uneliaassa Hawkinsissa ei koskaan tapahdu mitään liikennerikkomuksia vakavampaa, joten olisi hankala uskoa, että kukaan kaupungissa kidnappaisi lapsia. Hiljalleen Hopper kuitenkin ymmärtää tilanteen vakavuuden.

Stranger Things sopii erinomaisesti lähes kaikenikäisille katsojille, sillä se seuraa useampien henkilöiden ja porukoiden elämiä, joiden ikäerot ovat huomattavia. Yläasteikäisten on helpointa samaistua kadonneen pojan Will Byersin (Noah Schnapp) ystäviin, jotka ryhtyvät etsintöihin. Mike (Finn Wolfhard) on päättäväinen ja reipas nuorukainen, joka on valmis tekemään kaikkensa ystävänsä löytymiseksi. Lucas (Caleb McLaughlin) on epäileväisempi ja pyrkii ajattelemaan asioita enemmän järjellä kuin tunteella. Dustin (Gaten Matarazzo) – jota jotkut kutsuvat hampaattomaksi, sillä hänen maitohampaansa ovat irronneet, mutta rautahampaat eivät ole vielä puskeneet läpi – taas on hieman molempia ja hän on usein selvittämässä Miken ja Lucasin riitoja. Kaikki kolme kaverusta ovat mitä mainioimpia hahmoja, vaikka Lucas käy joskus hieman ärsyttäväksi, kun hänen täytyy jatkuvasti olla eri mieltä muiden kanssa. Tästä huolimatta kolmikon väliset konfliktit ovat uskottavasti kirjoitettuja ja mikä tärkeintä, kolmikko itsessään on uskottavasti kirjoitettu. Nämä lapsihahmot toimivat niinkuin oikeat lapset. Heidän väliset repliikkinsä kuulostavat todellisilta, eivätkä käsikirjoitetuilta vuorosanoilta. Hahmot ovat naiiveja ja seikkailunhaluisia, sekä todella persoonallisia. Katsojana on välittömästi valmis hyppäämään itsekin pyörän selkään ja etsimään Williä kolmikon kanssa. Ja mikä parasta, Wolfhard, Matarazzo ja McLaughlin ovat kaikki nappivalintoja rooleihinsa! He ovat lupaavia näyttelijänalkuja ja he toimivat täydellisesti yhdessä.

Lähde pääosin: https://elokuvantaikaa.blogspot.com/p/tv-sarja-stranger-things-kausi-1-2016.html

Sarja sopii kaikenikäisille kuten Elokuvantaikaa blogista voi lukea

Vanhemmille lapsille, teineille ja aikuisuuden kynnyksellä oleville nuorukaisille taas on luvassa koulun ja ihmissuhteiden kautta syntyviä ongelmia. Miken kiltti isosisko Nancy (Natalia Dyer) seurustelee kovisjätkä Steve Harringtonin (Joe Keery) kanssa, joka on tunnettu koulun naistenmiehenä. Nancyn ystävä Barbara (Shannon Purser) ei pidä heidän suhteestaan ja siitä syntyy tietty erimielisyyksiä. Kapuloita rattaisiin työntää myös kadonneen Willin isoveli Jonathan (Charlie Heaton), joka on ihastunut Nancyyn. Joillekin katsojista tällainen teinidraama voi helposti viedä makua kokonaisuudesta, mutta omasta mielestäni tämäkin puoli sopii mukaan todella hyvin ja teinienkin väliset kanssakäymiset ovat uskottavasti luotuja. Dyer on oivallinen ujon tytön roolissa, joka haluaa olla rohkeampi, kun taas Keery hoitaa ylimielisen idiootin osan mainiosti. Heaton vakuuttaa syrjittynä ja hieman erilaisena nuorukaisena, ja vaikkei Purser saa kovin paljoa ruutuaikaa, osoittaa hänkin olevansa passeli rooliinsa.
     

Aikuiskatsojien taas on helpointa seurata sarjaa aikuishahmojen kautta. Jos on itse vanhempi, voi varmasti tuntea Willin äidin, Joycen (Winona Ryder) tuskan, kun hänen poikansa katoaa. Tavat, joilla Joyce reagoi tapahtuneeseen, ovat todella mielenkiintoisia, vaikka välillä herääkin tunne siitä, että hahmo olisi seonnut. En ole koskaan erityisemmin välittänyt Ryderistä näyttelijänä, mutta tässä hän tekee parhaan roolityön, minkä olen häneltä nähnyt. Ryder on loistava hysteerisen äidin roolissa, joka on valmis tekemään mitä tahansa saadakseen poikansa takaisin. Etsinnöissä häntä auttaa Hawkinsin poliisipäällikkö Jim Hopper (David Harbour), joka on myös todella kiehtova tapaus. Hopperilla on oma kiehtova menneisyytensä, mitä avataan läpi tuotantokauden ja mikä tekee hänestä yhä vain pidettävämmän tapauksen. Tämä sarja tuntuu olevan pelkkiä nappivalintoja täynnä, sillä Harbourkin on täydellinen roolissaan ja onnistuu luomaan useita eri sävyjä poliisihahmonsa olemukseen. Muita aikuishahmoja ovat mm. Miken ja Nancyn vanhemmat, joista äiti (Cara Buono) on huolehtiva ja isä (Joe Chrest) taas tuntuu olevan koko ajan pihalla siitä, mitä ympärillä tapahtuu ja tarjoaakin useat hauskat hetket, sekä lisäksi Joycen ex-mies Lonnie (Ross Partridge) ja mysteerinen Martin Brenner (Matthew Modine).

Ja kun mysteereistä puhutaan, sarjan yksi kiehtovimmista hahmoista on Millie Bobby Brownin näyttelemä Eleven, hiljainen tyttö, joka pystyy asioihin, joihin normaali ihminen ei. Eleven on äärimmäisen mielenkiintoinen tapaus ja etenkin hänen kohdallaan on koukuttavaa saada selville, mistä hän on tullut, mitä hänelle on tehty ja miten hän pystyy tiettyihin juttuihin? Tiedän, että olen käyttänyt tätä termiä jo pariin otteeseen, mutta minkä sille voi, kun sarjan näyttelijät ovat mitä parhaiten valittuja – Millie Bobby Brown on jälleen nappivalinta!

Yksinkertaisesti Stranger Things (2016-) on kauhu- ja scifivaikutteinen sarja kadonneista lapsista, MKUltrasta ja uneliaan pikkukaupungin lähiöarjesta.

Uusi eli neljäs kausi

Stranger Things -sarjan neljännen kauden jaksot ovat järkyttäneet katsojia, ja sarjasta on puhuttu viime aikoina aivan erilaiseen sävyyn. Neljättä kautta saatiin odottaa noin kolmen vuoden ajan, sillä koronapandemia lykkäsi sarjan kuvauksia. Uusi kausi tarjoaa katsojilleen jälleen kasarinostalgiaa, mysteereitä, yliluonnollisia voimia sekä aiempaa enemmän kauhua ja lukiodraamaa.

Esimerkiksi The Guardianin ja Rolling Stonesin arviossa uuden kauden on kehuttu olevan isompi, verisempi ja karmivampi kuin koskaan. Lisäksi The Guardian arvioi kauden 4. jakson olevan kenties sarjan paras yksittäinen jakso.

Miten niin TRENDAAVA SARJA?

Tässä mielessä Stranger Thingsin – eli suoratoistopalvelun yhden suurimmista vetonauloista – uudet jaksot ilmestyivät oivalliseen hetkeen. Avausviikonloppuna sarjaa katsottiin 287 miljoonaa tuntia, mikä on enemmän kuin yhtäkään Netflixin englanninkielisestä sarjaa avausviikonloppuna aiemmin.

Oma Stranger Things arvostelumme on vasta tulossa…..

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa