Arvostelussa NetFlixin S.W.A.T – TV-sarja Los Angelesin poliisin erikoisryhmästä

Ajankohtaista Arvostelu Netflix

SWAT-ryhmä (lyhenne sanoista Special Weapons and Tactics, suomeksi erikoisaseet ja -taktiikat) on yleisnimitys Yhdysvaltain poliisin erikoisosastoille ja NetFlixin neljättä kautta esitettävä SWAT tuo näistä poliiseista hieman silotumman kuvan. Kyseessä on siis isolla rahalla tehty amerikkalainen TV-sarja erikoisjoukkojen poliisista. Poliisin tehtävien lisäksi sarja seuraa ryhmän vetäjän Dan ”Hondon” Harrelson (Shemar Moore – tuttu myös muista jenkkilän poliisisarjoista) henkilökohtaista arkea, ja jaksosta toiseen vaihtuen myös ryhmän muiden jäsenten henkilökohtaista elämää. Sarja on helppoa katseltavaa ja antaa pienen kuvan siitä, mitä erikoisjoukkojen tehtävät ovat, mutta muuten sarja on varsin siloteltu, menee viihteestä, muttei varsinaisesti jännityksenä, action-sarjana kylläkin. Sarjan viides kausikin on siis jo tulossa… eli jos aloitat nyt, niin katseltavaa on riittämiin.

Sarjan takana on Shawn Ryan, joka loi myös Suomessakin suosiota niittäneen Shield – Lain varjolla -sarjan. Sarja tuli Viaplaylle mutta on nyt nähtävillä NetFlixissä.

https://www.youtube.com/watch?v=RJa_wkTZIws

Hondon kakkosmiehenä tiimissä on perheellinen David Kay (Jay Harrington), jonka kotiongelmat ovatkin juuri perheen vuoksi muusta ryhmästä poikkeavia, sillä muuten koko SWAT tiimi on on/off sinkkuja. Varsinkin etsivä Jim Streetillä (Alex Russell) tuntuu olevan menoa jos jonkun naisen kanssa. Tiimissä ovat myös ruoka-autosta unelmoiva etsivä Dominique Luca (Kenny Johson), aasialaisvaikutteen tuova etsivä Victor Tan (David Lim) sekä ryhmän ainoa naispuolinen poliisi Christina Alonso (Lina Esco). Jokaisella ryhmän jäsenellä on luonnollisesti omat haasteensa sekä omassa henkilökohtaisessa elämässä että töissä.

Sarjassa SWAT tiimin pomona nähdään kapteeni Robert Hicks eli Patrick St. Esprit, joka pyrkiii parhaan kykynsä mukaisesti saamaan lisää määrärahaa kaupungilta poliiseille. Hondon tiimi ei suinkaan ole Los Angelesin ainoa SWAT tiimi, ja joskus joku toinenkin tiimi pääsee esille, mutta tämä sarja kertoo Hondon ryhmän edesottamuksista rikollisia vastaan. Hondossa riittääkin sitten seurattavaa sekä isänsä, äitinsä että pikkuveljensä kautta.

Shemar Mooren tähdittämässä S.W.A.T.-sarjassa entinen merijalkaväen sotilas Daniel “Hondo” Harrelson, Los Angelesin SWAT-yksikön ylikonstaapeli, on saanut tehtäväkseen johtaa taktista erikoisyksikköä, joka on poliisivoimien viimeinen oljenkorsi. Hän on lojaali sekä kaduille että alaisilleen, mikä luo ristiriitaisia ongelmia hänen tehtävässään.

Sarja kannattaa aloittaa alusta ja mennä eteenpäin jakso jaksolta, muuten voi käydä niin, että myöhemmissä jaksoissa ryhmän sisäiset keskustelut ja mm. Hondon vanhempien tilanne saattaa tulla liian isona yllätyksenä, koska perusasiat ovat näytetty jo aikaisemmissa jaksoissa.

SWAT sarja on hyvää perusviihdettä, missä vaaralliset tilanteet seuraavat toisiaan ja välillä käydään ryhmän sisäisiä kehityskeskusteluja, ja mietitään mitä poliisit haluavat työn lisäksi elämältään. Rikolliset saadaan yleensä joko kiinni tai luodit tavoittavat ne paremmin kuin mitä poliiseihin osuu. SWAT on siis sarjana aikalailla tusinaviihdettä, mutta ihan katseltavaa sellaista – ei tässä sarjassa nähdä mitään liian ylivoimaisia poliisijuttuja tai ylimaallisia taitoja, mutta muuten poliisit selviävät liian hyvin tilanteista ja rikollisia ammutaan jo yhdessä jaksossa enemmän kuin eurooppalaisessa tv-sarjassa koko kauden aikana.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa