Harrison Ford palaa vielä kerran Indiana Jonesin hahmoon elokuvassa The Dial Of Destiny

Ajankohtaista Elokuvat Suoratoisto

Elokuva kertoo professori Indiana Jonesista, joka muistelee menneitä opettaessaan historiaa ja arkeologiaa, mutta jos sittenkin vielä kertaalleen pääsisi seikkailemaan?

Harrison Ford palaa legendaariseksi sankariarkeologiksi ikonisen Indiana Jones -sarjan odotetussa viidennessä osassa, jonka on ohjannut James Mangold (”Ford v Ferrari”, ”Logan”). Pääosissa Fordin kanssa ovat Phoebe Waller-Bridge (”Fleabag”), Antonio Banderas (”Pain and Glory”), John Rhys-Davies (”Kadonneen arkin ryöstäjät”), Shaunette Renee Wilson (”Black Panther”), Thomas Kretschmann (”Das Boot”), Toby Jones (”Jurassic World: Fallen Kingdom”), Boyd Holbrook (”Logan”), Oliver Richters (”Black Widow”), Ethann Isidore (”Mortel”) ja Mads Mikkelsen (”Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore”). James Mangoldin ohjaaman elokuvan ovat tuottaneet Kathleen Kennedy, Frank Marshall ja Simon Emanuel, ja Steven Spielberg ja George Lucas toimivat vastaavina tuottajina. John Williams, joka on tehnyt jokaisen Indy-seikkailun alkuperäisen ”Raiders of the Lost Arkin” jälkeen vuonna 1981, säveltää jälleen partituurin.

James Mangoldin ohjaamana Dial Of Destiny näyttää varmasti siltä, että se on muistoja täynnä ja herkkua Indy faneille.
Kun Fordin keskussankari on nyt vuonna 1969 ja silti edelleen vastassa ilkeitä natseja (tällä kertaa Mads Mikkelsenin Vollerin johdolla), juoni sisältää avaruusohjelman sekä hänen kummityttärensä (Phoebe Waller-Bridge).

”En usko taikuuteen”, Indy sanoo, ennen kuin myöntää nähneensä joitain asioita, jotka saavat hänet ajattelemaan toisin.

Joka tapauksessa uskomme edelleen häneen. Indiana Jones And The Dial Of Destiny tulee elokuvateattereihin 30. kesäkuuta alkaen.

Indyn viimeisin retki sijoittuu 1960-luvulle Yhdysvaltojen ja Neuvosto-Venäjän välisen avaruuskilpailun aikaan. Toisin kuin aiemmat elokuvat, George Lucas ei kirjoittanut tarinaa ”Indiana Jones 5”: lle ja Steven Spielberg ei ole ohjaaja. Sen sijaan molemmat roolit täyttää James Mangold, joka tunnetaan elokuvistaan, kuten ”Logan”, ”Ford vs. Ferrari”, ”3:10 Yumalle” ja paljon muuta. Spielberg on edelleen kiinni vastaavana tuottajana, ja Lucas, elokuvasarjan alkuperäinen luoja, hyvitetään jonkin verran osallistumisesta kirjailijan huoneeseen.

Fordin rinnalla näyttelee John Rhys-Davies, joka toistaa Sallahin roolin, joka nähtiin viimeksi vuoden 1989 elokuvassa Indiana Jones and the Last Crusade.

Phoebe Waller-Bridge, Emmy-palkittu näyttelijä, ja Prime Videon Fleabag-tähti, esiintyy myös ensimmäistä kertaa franchising-sarjassa Indyn kummityttönä Helenana, jota säveltäjä Williams on kuvaillut ”seikkailuksi ja myös femme fataleksi”.
”Indiana Jones 5” ei ole vain viimeinen hurraa 80-vuotiaalle Fordille, vaan myös 90-vuotiaalle säveltäjälle Williamsille, joka vahvisti, että elokuva olisi todennäköisesti hänen viimeinen.
”Tällä hetkellä työskentelen Indiana Jones 5: n parissa, jonka Harrison Ford – joka on melko vähän nuorempi kuin minä – on mielestäni ilmoittanut olevan hänen viimeinen elokuvansa”, Williams kertoi Associated Pressille kesäkuun 2022 haastattelussa. ”Joten ajattelin: Jos Harrison pystyy siihen, niin ehkä minäkin pystyn.”

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa