Arvostelu parhaista nettipeleistä vuonna 2023

Luettavaa Sekalaista

Vuodet vierähtävät kun elämä on mukavaa ja elämästä saa nauttia. Ennen kaikkea elämän tasapainottaminnen on tärkeää. Silloin kun pelaaminen ei jostain syystä kiinnosta ja haluat parantaa elämänlaatua, sinun tulisi miettiä miten arvokasta vapaa-aika on sinulle ja mihin sinä haluat käyttää vapaa-aikaa, jotta voisit parhaiten optimoida palautumisen elämän muista rasitteista ja jännitteistä. Parhaita tapoja viettää vapaa-aikaa on kehittää taitoja ja lahjoja, joita et ole aiemmin havainnut sinulta löytyvän. Pelaaminen kannattaa kun haluat kehittää kielitaitoa, parantaa kognitiivisia kykyjä, tunnetaitoja ja sosiaalisia taitoja. Pelaamalla voit parantaa myös avaruudellista hahmotuskykyä että luoda uusia ystäviä. Merkittävintä pelaamisessa on, että voit pitää hauskaa ja nauttia elämästä enemmän. Pelaaminen on myös hyvä tapa viettää aikaa ja rentoutua sekä olla mukana jossain suuremmassa.  

Tarkastelemme seuraavassa uusia ja vanhoja pelejä, joita kannattaa seurata tulevan vuoden aikana. Mikset ota kynää ja merkitse itsellesi kalenteriin julkaisupäiviä ja aloita kaelnterin täyttäminen uusilla tulevan vuoden virikkeillä. Vuoden ensimmäiset kuukaudet tulevat osoittamaan, että pelijulkaisujen aika on vilkas. Aivan kuin mennyt vuosi. Merkit osoittavat, että pelien pelaaminen tulee jatkumaan ja pelaaminen tulee vain kiihdyttämään kasvuaan. Yhä useampi huomaa pelaamisen olevan merkityksellistä, hyvää ajanvietettä, ikärajatonta ja viihteellistä. Pelien kehittävän eri tavalla taitoja, jotka ovat merkittäviä yhteiskunnassa selviytymiseen ja siellä pysymiseen aktiivisena toimijana ja kilpailukykyisenä yksilönä. 

Kognitiivisia kykyjä ja taitoja vahvistavat pelit

Vuoden 2023 mielenkiintoisimmat pelit, joilla vahvistat kognitiisivia taitoja sekä avaruudellista hahmotuskykyjä ovat erilaiset simulaatiopelit. Erityisesti ne simullatiopelit herättävät mielenkiintoa ja huomiota, joissa reaalimaailma kohtaa virtuaalin riittävän aidosti ja riittävän tarkalla ja aidolla reaalimaailman kuvannuksella. Oikean maailman toimintatapoja ja toimintaa kunnioittaen ja niitä soveltaen. Näissä peleissä voit usein käyttää erilaisia simulaatiovälineitä, joita ovat autopeleissä ratti ja polkimet sekä lentopeleissä tekniikka, joilla lennät koneita aidosti aidosti kvuatussa maailmassa. Painoarvoa antavat myös ne pelit, joissa virtuaalilasit ovat yhdistettävissä pelikokemuksen vahvistamiseksi. Näitä voisivat olla Grand Tourismo ja Flight Simulator tai vaikka odotettavissa oleva ja kevääkllä 2023 julkaistava uusi versio Forza Motorsportsista. Mainittavia muita kognitiivisia taitoja kehittäviä pelejä ovat pelit, joissa nopeat liikkeet ja sopeutumisen muoto on aito, mutta pelaaminen ei välkttämättä tarjoa vielä riittävän aitoa kokemusta oikeaan ja reaalimaailmassa toteutettuun pelaamiseen. Näitä voisivat olla pelikonsolilla pelattavat jääkiekko ja jalkapallopelit, kuten EA Sports sarjan FIFA ja NHL.

Oikean elämän taitoja vahvistavat pelit

Lisäksi markkinoilla on rantautunut valtavasti sellaisia pelejä, joilla voit vahvistaa oikean elämän taitoja ja työhön sopeutumista. Toisaalta oppia tietämään mitä tiettyyn työhän vaaditaan ja miten tuitetyssä työssä toimitaan. Nämä pelit ovat usein myös edellä mainittuja simulaatiopelejä, jotka toistavat reaalimaailman aitoutta. Joitakin näistä peleistä käytetään jopa oikean työelämän koulutuksissa, joissa opitaan työelämän taitoja ja kykyä sopeutua vaikeisiin työtilanteisiin, onnettomuksiin ja vahinkoihin. Näitä simulaatiopelejä ovat esimerkiksi Windows järjestelmään suunnitellut tietokoneen rakentamisen, autopesula, raskaan kuljetuksen ja tienvarsikahvilan simulaatiopelit. Näissä kaikissa peleissä julkaisupäivät ovat vielä tuntemattomia, mutta pelejä odotellaan julkaistavaksi kuluvan vuoden aikana. Aiempina vuosien kestosuosikit kuten varasto ja logistiikka, raitiovaunu ja laivaliikenne sekä alppikylän ja lomakeskuksen johtamisen simulaatiopelit ovat kannattavia tarkastelun kohteita. Näitä pelejä pelaamalla opit nopeasti oiekan elämän taitoja, joita et kouluissa ja televisiosta opi. 

Parhaat pelit ajanvietteeseen

Parhaat ajanvietepelit ovat niitä, joiden pariin on helppo tulla uudelleen. Ajanvietteeksi soveltuva viihde on hyvä keino etsiä virikkeitä nettipelejä pelaavalle. Pelit ja viihdeteollisuus ovat ajasta ja paikasta riippumattomia kulutustottumuksia ja tehty nautittavaksi kaikille kuluttajille. Monet suosivat molempia versioita. Ensin katsotaan elokuvia, filmejä tai opetusvideoita ja sitten pelataan pelejä. Kun pelataan, on helppoa omia erilaisia rooleja elokuvista ja nauttia huumorin siivittämänä pelaamisesta. Yksi tällaisista tulevan vuoden kiehtovimmista ajanvietepeleistä on roulette, joka on ollut kansan suosiossa jo vuosikymmeniä.Ruletti tulee ranskan sanasta, joka tarkoittaa pientä onnenpyörää. Pyöreä ja pyörivä esine, jonka tarkoituksena on löytää onnen numero sekä voittaja. Ajanvietteeksi peli soveltuu sen ominaisuuksien takia. Peliä on helppo pelata sisäänrakennetulla mukaansatempaavalla kokemuksella. Jokaisella on mahdollisuus tarttua tilaisuuteen ja kehittyä onnen pyörän pyörittämisessä. Jokainen kierros on erilainen ja uusia asioita voi oppia vaikka peli olisi monelle helppo. Tarjolla on kiinnostavia vaihtoehtoja, joiden avulla voit saavuttaa laajan valikoiman erilaisia voittoja. Pelin omaisuudet täyttävät kaikki online-pelaajan tarpeet. Kun mukaan lasketaan sekä amerikkalaiset ja eurooppalaiset ruletin versiot ovat molemmat pelimuodot palkitsevia kokemuksia onnenpyöriä rakastavalle pelaajalle.

Parhaat tunnetaitoja vahvistavat pelit

Tunnetaidot ovat tärkeitä kaikille yhteiskunnassa toimiville toimijoille. Tunnetaidot ohjaavat käyttäytymistä, ihmisen kehitystä ja avartavat maailmankatsomusta aivan uudella tavalla. Niille, jotka haluavat kehittää vastaavia taitoja pelaamalla tulisi tarkastella pelejä, joissa sosiaaliset ja ryhmä’ytymisen taidot nähdään tärkeinä. Näitä pelejä ovat esimerkiksi lukuisat Meta valtakuntaan suunnitellut pelimaailmat ja konserttitilaisuudet, kuten kaikki pelit, joissa sosiaaliset toimintamuodot on hyväksytty mukaan pelaamisen ytimeen. Sims on yksi niistä kirkkaista maailmankuvaa kirkastyaneista sosiaalisista peleistä, joissa ihmiset temmeltävät toimintakentällä ja voivat kommunikoida toisilleen. Uuden vuoden suosikkina tulee olemaan pelin viides osa. Pelin sisältö tulee uudistumaan ja peliä uudistetaan tavoin, jossa mobiilipelaamisen muotoja on mahdollistettu tehokkaammin pelaajan käyttöön. Sims vapaapelijalusta on yksi niistä suosikeistä, joita voi pelata kaikki jo nyt. Pelin sisällä voit rakastua, vihastua, kasvattaa perheen vauvoista vaariin, suunnitella unelmakoteja ja tutustua toisiin pelaajiin pelin sisällä. Peli tulee olemaan erittäin mielenkiintoinen kokonaisuus monilla reaalielämästä kiinnostuneille pelaajille. 


Muuta luettavaa muualta

Digipostipalvelu Kivra

Ruotsin valloittanut digipostipalvelu Kivra kasvaa vauhdilla myös Suomessa. Jotta palvelu olisi mahdollisimman laajasti suomalaisten saatavilla, Kivra-sovellus on nyt ladattavissa myös Huawein AppGallery-sovelluskaupassa

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa