Arvostelussa Netflixin The Watcher – tositapahtumiin perustuva jännityssarja

Ajankohtaista Arvostelu Netflix

Miltä sinusta tuntuisi ostaa iso unelmien talo. Aloittaa remontti, ja huomata, että joku ei taida pitääkään sinusta ja tekee kaikkensa peloitellakseen sinut pois – myymään talon… tai jopa enemmänkin. Netflixin uusi The Watcher sarja kertoo ison talon ostaneesta perheestä- joka joutuu kokemaan jotain mitä ei haluaisi talo-ostoksensa ohessa.

https://www.youtube.com/watch?v=5HDkw100sXQ

The Watcher on seitsemän osainen minisarja Netflixille, missä pääosassa on Brannockin perhe, äiti Nora (Naomi Watts), isä Dean (Bobby Cannavale), tytär Ellie (Isabel Gravitt) ja poika Carter (Luke Davis Blumm). Sarjan muita tuttuja näyttelijöitä on sivuosissa mm. Jennifer Coolidge hieman erikoisena kiinteistövälittäjänä, Mia Farrow erikoisena naapurina, Christopher McDonald kaupungin sheriffinä ja Margo Martindale naapurina, jolla on syöpä…. muitakin tuttuja näyttelijöitä sarjasta löytyy, joten näyttelijöistä tämä sarja ei jää kiinni. Sarjan ovat luoneet Ryan Murphy ja Ian Brennan vartavasten Netflixille – tekijöiden jälkeä on myös American Horror Story ja tämän televisionnin taustalla on Reeves Wiedemanin kirja The Haunting of a Dream House.

Brannockit haluavat siis lapsilleen paremman elinympäristön kuin mitä heillä oli New York Cityssä, ja se tuntuu löytyvän tästä lähiökaupungista, jossa ei sheriffin tai poliiisipäällikön puheiden mukaan ole tapahtunut mitään suurempaa rikosta, lukuunottamatta kenties joitain katoamisia.

Brannockit löytävätkin hienon talon, ja käy ilmi että heidän jättämänsä tarjous on selvästi parempi kuin toinen taloa kohtaan jätetty tarjous – vaikkakin kiinteistönvälittäjä Karen Calhoun nostatti hintaa kertomalla, että talosta olisi enemmänkin tarjouksia – Karen on Nora kouluaikainen ystävä, ja Nora alkaa nopeasti uskoutua Karenille talon tapahtumista…. kummaa kyllä tavatessaan Country Clubilla Karen ehdottaa että Nora odottaa perheineen ensin remontin valmistumiseen ja sitten laittaa talon uudelleen myyntiin pudottaen hintaan puolella miljoonalla (!)….. miksi?

Pääosan esittäjä Naomi Watts teki läpimurtoroolinsa yli 20 vuotta sitten David Lynchin Mulholland Drive-elokuvassa 33-vuotiaana.

Tuolloin 33-vuotias näyttelijä oli Hollywoodin standardeilla jo vanha.

– Minulle sanottiin, että sinun kannattaa pitää kiirettä ja tehdä nyt mahdollisimman monta roolia, koska kun täytät 40, niin kukaan ei halua enää panna sinua. Se sai minut täysin raivoihini, Watts sanoo.

Suosittelemme tätä sarjaa kaikille, jotka ovat jännityssarjojen ystäviä, ja jotka janoavat kuulla, kuka oli lopulta syyllinen….

SPOILER ALERT – ÄLÄ LUE ENEMPÄÄ TÄMÄN ALLA OLEVAN KUVAN JÄLKEEN JOLLET HALUA TIETÄÄ TODELLISTA TAUSTATARINAA!!!!

The Watcher on saanut inspiraationsa tapahtumista, jotka on kuvattu New York Magazine/The Cut –artikkelissa vuonna 2018. Se kertoo tositarinan Derek ja Maria Broaddusista, pariskunnasta, joka vuonna 2014 osti 657 Boulevardin, rönsyilevän talon idyllisessä New Jerseyn esikaupungissa Westfieldissä. He olivat toivoneet, että siitä tulisi heidän unelmakotinsa, mutta kun 1.3 miljoonan dollarin kiinteistön kunnostustyöt alkoivat ennen heidän muuttoaan, he saivat häiritsevän kirjeen, joka oli osoitettu ”Uudelle omistajalle”.

Kirjeen lähettäjä tunnistautui Watcheriksi ja väitti olevansa talon vartija ennen sen ”toista tulemista”. Broadduses jakoi kirjeiden sisällön The Cutin kanssa ensimmäisellä lukemisella: ”657 Boulevard on ollut perheeni aiheena jo vuosikymmeniä, ja kun se lähestyy 110-vuotissyntymäpäiväänsä, minut on asetettu katsomaan ja odottamaan sen toista tulemista.

”Isoisäni katseli taloa 1920-luvulla ja isäni 1960-luvulla. Nyt on minun aikani. Tiedätkö talon historian? Tiedätkö mitä 657 Boulevardin seinien sisällä on? Miksi olet täällä? Otan selvää.”

Watcher viittasi myös pariskunnan lapsiin ja pyysi heitä täyttämään talon ”nuorella verellä”.

”Sinulla on lapsia. Olen nähnyt heidät. Toistaiseksi luulen, että olen laskenut kolme”, Watcher kirjoitti

Broaddusit menivät poliisin puoleen ja heitä kehotettiin olemaan jakamatta kirjeiden sisältöä naapureilleen, koska poliisi uskoi, että todennäköisin skenaario oli, että yksi heistä oli lähettänyt sen.

Näyttelijä Farrow puhui äskettäin siitä, kuinka hän toivoo tosielämän uhrien välttävän uutta sarjaa eivätkä koskaan katsoisi sitä.

Selittäessään, että tosielämän tarina oli todella vain lähtökohta Netflix-ohjelmalle, hän kertoi RadioTimes.com: ”[Se oli] meille hyvin erilainen kokemus, koska olimme vain näyttelijöitä ja Ryan oli luonut hyvin erilaisia yksityiskohtia”, Farrow sanoi. ”En tiedä, oliko luonteeni olemassa noiden ihmisten elämässä.”

Hän jatkoi: ”Tuo tarina kattoi peruspiirteet … mutta yksityiskohdat ovat Ryan Murphyn kirjoittamia. Joten en tiedä kuka perhe oli. En tiedä, tiesinkö koskaan. Mutta olen pahoillani heistä ja kaikesta. Toivottavasti he eivät näe sarjaa.”

Tutkimus sai Broadduses epäilemään, että erityisesti yksi naapuri, Michael Langford, oli Watcher, perheensä kodin näköalapaikan vuoksi ja että hänen perheensä uskottiin olevan eksentrinen.

Lopulta hänet kuitenkin vapautettiin epäiltynä, ja Broadduses palkkasi oman yksityisetsivänsä tutkimaan naapurustoa. He saivat yhteensä kolme kirjettä, joista toisessa yksilöitiin heidän lapsensa nimen ja lempinimen perusteella ja jotka sisälsivät yksityiskohtia, jotka heidän mukaansa olisi voinut merkitä vain joku, joka oli ollut kotona tai erittäin lähellä sitä.

Kun he jatkoivat Watcherin etsimistä, Broadduses sai selville, että edelliset omistajat, Woodit, olivat myös saaneet kirjeen juuri ennen muuttoaan, mutta heillä ei ollut ongelmia niiden 23 vuoden aikana, jotka he olivat asuneet talossa ennen sitä.

Broadduses, jotka eivät itse asiassa muuttaneet kotiin, mutta päättivät vuokrata sen sijaan, yrittivät haastaa Woodin perheen oikeuteen, koska he eivät paljastaneet saaneensa kirjettä, mutta tapaus hylättiin myöhemmin. Siihen mennessä uutiset Watcherista olivat kuitenkin levinneet naapurustoon ja sen ulkopuolelle.

Syntyi monia teorioita, joissa Redditin kaltaiset sivustot väittivät, että Watcherin on asuttava talon seinien sisällä, ja toiset, mukaan lukien jotkut Westfieldin asukkaat, ehdottivat, että Broadduses oli lähettänyt kirjeet itselleen yrittäessään saada takaisin taloudellisia tappioita ostajan katumuksen jälkeen.

Lopulta he myivät talon vuonna 2019, jolloin se ostettiin 400 000 dollarilla vähemmän kuin Broadduses maksoi siitä.

Ratkesiko The Watcherin takana oleva tositarina koskaan?

Huolimatta useista tutkimuksista, joita sekä poliisi että Broadussesin palkkaamat entiset FBI -agentit ovat tehneet, Watcheria ei koskaan löydetty ja se on edelleen tunnistamaton tähän päivään asti.

Netflix on tehnyt joitain muutoksia kammottavaan tarinaan, mukaan lukien Broadduses -nimien ja sukunimien muuttaminen. Sarjassa heillä on myös vain kaksi lasta, ja he näyttävät olevan vanhempia kuin Broadduses oli, kun he ostivat talon.


Muuta luettavaa muualta

Samsung ja suosittu TikTok lanseeravat StemDrop -musiikkialustan

Uusi kansainvälinen musiikkialusta StemDrop heijastaa Samsungin sitoutumista luovan ilmaisun vahvistamiseen. TikTokin käyttäjät voivat sen

Tiedätkö kuka on on Essi Unkuri?

Essi Unkuri on suomalainen näyttelijä, malli ja kauneuskilpailija. Hän voitti Miss Suomi 2021 -kilpailun. Hän kertoi uutisen, että hän on runway mallina Milanon muotiviikolla vuonna 2022.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa