Elisa Viihde Elisa Viihde

Elisa Viihteen uusi alkuperäissarja Korvessa kulkevi on Oulussa toteutettu

Elisa Viihde

Kuusiosaisen Elisa Viihteen alkuperäissarjan on ohjannut rovaniemeläinen Jussi Hiltunen ja sen pääosissa nähdään Olivia Ainali ja Amira Khalifa. Perämeren pieneen saareen ja kaamosaikaan sijoittuva rikossarja tulee katsottavaksi Ruutu+-tilauksella perjantaina 1. joulukuuta alkaen. Sarja kuvattiin alusta loppuun Oulun seudulla, ja sen on Elisa Viihteelle tuottanut oululainen Whatevergroup. Sarja on herättänyt kansainvälistä ja kotimaista kiinnostusta jo ennen Suomen ensi-iltaansa esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Oululainen taidonnäyte tullaan näkemään myös kansainvälisessä levityksessä, ja sitä myy maailmanlaajuisesti Skoop Media.

Korvessa kulkevi on jo 38. Elisa Viihteen alkuperäissarja, ja se saa ensi-iltansa joulukuun alussa.

Sarjan ovat käsikirjoittaneet Aleksi Puranen (Hevi reissu), Antti Kairakari (Susikoira Roi) ja Oona Haapaniemi (Häräntappoase). Puranen on alkuperäisen idean isä, ja sarja on myös kuvattu hänen lapsuudenmaisemissaan Kellon Kiviniemen kalasatamassa. Käsikirjoittajakolmikko halusi luoda mukaansatempaavan rikossarjan, jossa poliisin tutkinnan rinnalla lukioikäisen tytön pitää yrittää todistaa oman syyttömyyteensä koko kyläyhteisön pitäessä häntä syyllisenä. Kirjoittajille oli tärkeää, että murhatutkimuksen ohella sarja käsittelee ulkopuolisuuden kokemusta useamman roolihenkilön kautta.

Pääosissa nähdään Olivia Ainali (Risto Räppääjä ja viileä Venla sekä Sorjonen) ja Amira Khalifa (Pysäyttäkää Nyqvist, Jälkeläiset ja Maata meren alla). Lisäksi sarjan keskeisissä rooleissa nähdään muun muassa Saimi Kahri, Kerli Kyllönen, Jakob Öhrman, Dennis Nylund ja Matti Onnismaa. Sarja kuvattiin alusta loppuun Oulun seudulla. Sarjan on Elisa Viihteelle tuottanut Whatevergroup Oy, ja se on tuotantoyhtiön ensimmäinen sarjatuotanto. Tekijöiden tukena oli, kuten muissakin Elisa Viihteen alkuperäissarjojen kehittely- ja tuotantovaiheessa, Elisan vastaava tuottaja ja dramaturgi.

”Kun saimme Elisalta vihreää valoa tämän sarjan suhteen, olimme todella innoissamme mahdollisuudesta päästä tekemään merkittävä tuotanto kotiseudullamme Oulussa. Talvi oli poikkeuksellisen kylmä ja luminen, ja se näkyy tässä sarjassa erittäin kauniina kuvina”, kertoo tuottaja Antti Kaarlela.

Sarjalle on myönnetty Oulun av-alan tuotantokannustin, jonka tavoitteena on houkutella tuotantoja Ouluun ja edistää alueen av-alan kehitystä.

”Tuotantokannustimella on ollut merkittävä vaikutus paikallisten tuotantojen kasvuun. Elisa on ollut suunnannäyttäjä alalla ja uskaltanut luottaa pohjoisen tekijöiden ammattitaitoon tuottaa laadukasta sisältöä, jolla on todistetusti potentiaalia myös kansainvälisillä markkinoilla”, kertoo Reetta Turula Pohjois-Suomen elokuvakomissiosta, joka toimii Business Oulu -liikelaitoksen yhteydessä.

Korvessa kulkevin katseluoikeudet on myyty jo yhdeksään maahan

Korvessa kulkevi on herättänyt kansainvälistä ja kotimaista kiinnostusta jo ennen Suomen ensi-iltaansa, esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Sen esitysoikeudet on myyty jo yhdeksään maahan: Iso-Britanniaan, Irlantiin, Australiaan, Uuteen-Seelantiin, Kanadaan, Yhdysvaltoihin, Belgiaan, Hollantiin ja Unkariin.

”Korvessa kulkevi -rikossarjan tapahtumat sijoittuvat pieneen yhteisöön Perämeren saaristossa, mutta sen universaalit teemat esimerkiksi ulkopuolisuuden kokemuksesta koskettavat kaikkialla. Muun muassa Walter Presents on jo hankkinut sarjan oikeudet Iso-Britanniaan, Irlantiin, Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Australiaan ja Uuteen-Seelantiin”, kommentoi Elisan sisältöjohtaja Ani Korpela.

Elisa Viihteen alkuperäissarjojen katseluoikeuksia on myyty jo yli 80 maahan. Elisa Viihde haluaa kertoa parhaat suomalaiset tarinat kotimaiselle yleisölle. Ainutlaatuisesti suomalaisuudesta ponnistavat tarinat erottautuvat myös kansainvälisesti: jo aivan ensimmäiset Elisa Viihteen alkuperäissarjat ovat saaneet kansainvälisen levityksen, kuten Bullets ja Ivalon ensimmäinen kausi vuonna 2018. Korvessa kulkevin tapaan Oulun seudulla kuvattu Kaikki synnit on palkittu parhaasta käsikirjoituksesta Göteborgin filmifestivaaleilla, ja se on myös laajimmin kansainvälisesti myyty Elisa Viihteen alkuperäissarja.  

Elisa Viihteen alkuperäissarja Korvessa kulkevi saa ensi-iltansa Ruudussa 1.12., jolloin Ruutu+-tilauksella pääsee katsomaan 2 jaksoa. Ensimmäinen jakso nähdään myös Nelosella 1.12. Sen jälkeen jaksoja julkaistaan viikoittain. Koko sarja on katsottavissa 29.12.2023. Sarja tulee myöhemmin katsottavaksi myös Elisa Viihde -palveluun.

Lähde / tiedote: Elisa


Muuta mielenkiintoista luettavaa muualta

Suomen Presidentinvaalit 2024

Suomen presidentinvaalit 2024 ovat vaalit, joissa valitaan maan valtionpäämies. Vaalit järjestetään joka kuudes vuosi, ja niihin osallistuvat ehdokkaat keräävät kannatusta äänestäjiltä. Presidentti johtaa ulkopolitiikkaa, nimittää hallituksen, ja hänen roolinsa on enimmäkseen edustuksellinen. Vaalit käydään suoralla kansanäänestyksellä, ja voittaja tarvitsee yli puolet äänistä tullakseen valituksi ensimmäisellä kierroksella. Toisella kierroksella kaksi suosituinta ehdokasta kilpailevat keskenään. Tutustu Suomen presidentinvaalit 2024 aiheeseen.

Älypuhelin ja terveys – Vaikutukset ihmiseen

Miten älypuhelimen käyttö voi vaikuttaa terveyteen? Älypuhelimen käytöllä voi olla monipuolisia vaikutuksia terveyteemme. Pidkäaikainen tuijottaminen voi aiheuttaa silmien rasitusta ja unihäiriöitä sinivalon vuoksi. Lisäksi niska- ja selkäkivut voivat johtua pään kallistamisesta älypuhelimen käytön aikana. Henkinen hyvinvointi saattaa kärsiä jatkuvasta some-altistuksesta, ja fyysinen aktiivisuus voi vähentyä pitkien istumisjaksojen seurauksena. On myös huolta säteilyaltistumisesta, vaikka tutkimustulokset ovatkin vaihtelevia.

Mobiilimaksaminen yleistyy kaupassa – Maksa ostokset käteväsi puhelimella

Miten maksaa puhelimella kaupassa? Puhelimella maksaminen tarjoaa poikkeuksellista nopeutta ja helppoutta kaupassa asioimiseen. Älypuhelimessa olevat maksusovellukset mahdollistavat sujuvan maksuprosessin ilman käteisen tai kortin käyttöä. Suosituimmat maksusovellukset ovat mm. MobilePay ja Google Pay maksaminen

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa