Kahvi ja joulun aika =kahvijoulukalenteri ja jouluiset elokuvat

Ajankohtaista Luettavaa Sekalaista Viihde

Joulunodotusta kahvijoulukalenterilla!

1, 2, 3… 23, 24! Tarjoa itsellesi ja rakkaillesi lahja täynnä odotuksen riemua: laske päivät jouluun herkutellen samalla kahveilla, jotka ovat peräisin maailman eri kolkista! Pavut on säilötty huolella suunniteltuun, silmiä hivelevän kiiltävään rasiaan, joka kimaltelee juhlavissa väreissä. Jokainen kahviannos on omassa pikkurasiassaan, joka pitää avata erikseen – täydellistä niille, jotka nauttivat joululahjojen avaamisen pienistä iloista. Aloita päiväsi jouluisella fiiliksellä joka adventtiaamu!

Meidän kahvijoulukalenterissamme on tarjolla 24 erilaista single-origin kahvia, jotka ovat peräisin maailman arvostetuimmilta kahvinviljelyalueilta. Jokainen paketti sisältää 24 grammaa tuoretta, vastapaahdettua kahvia, josta riittää kaksi täydellistä kupillista. Joulun odotus saa uuden maun, kun pääset tutustumaan jo nyt maailman parhaimpiin kahveihin ja mahdollisesti löydät uuden suosikkisi. Pavut on paahdettu ainutlaatuisella menetelmällä, joka sopii kaikkiin kahvinvalmistustapoihin.

Suosituimmat jouluelokuvat kautta aikojen

Jouluelokuvien ikimuistoiset klassikot

Jouluelokuvat ovat osa monen perheen jouluperinteitä. Ne tuovat mukanaan joulun taikaa, yhdistävät sukupolvia ja luovat tunnelmaa pyhien aikaan. Monet jouluelokuvat ovat saavuttaneet klassikon aseman, ja niitä katsotaan vuodesta toiseen.

Esimerkiksi elokuvat kuten ”It’s a Wonderful Life” (1946) ja ”White Christmas” (1954) ovat olleet suosittuja jo vuosikymmenten ajan. Näitä mustavalkoisia ja varhaisia värifilmejä katsotaan yhä edelleen, ja ne kuuluvat monen jouluun yhtä olennaisesti kuin joulukuusi ja joululaulut.

Modernit suosikit

Uudempien jouluelokuvien joukosta löytyy myös paljon suosittuja vaihtoehtoja. Esimerkiksi ”Home Alone” (1990) on monelle lapsuuden suosikki, joka viihdyttää edelleen sekä lapsia että aikuisia. Myös elokuvat kuten ”Elf” (2003) ja ”Love Actually” (2003) ovat vakiinnuttaneet asemansa moderneina jouluklassikkoina.

Monet näistä elokuvista tuovat esille joulun sanomaa eri näkökulmista, olipa kyse sitten perheen yhteen saattavasta voimasta, rakkaudesta tai joulun taianomaisuudesta.

Suomalaisten suosikit

Suomessa jouluelokuvien suosio ei ole yhtä laajaa kuin esimerkiksi Yhdysvalloissa, mutta tiettyjä klassikoita katsotaan silti vuodesta toiseen. Elokuvat kuten ”Joulutarina” (2007) ja ”Rakkautta vain” (2003) ovat saavuttaneet suuren suosion suomalaisten keskuudessa.

Myös ulkomaiset jouluelokuvat, kuten ”Die Hard” (1988), joka ei ole perinteinen jouluelokuva mutta sijoittuu jouluaikaan, ovat suosittuja. Tämä osoittaa, että jouluelokuvien genre on monipuolinen ja tarjoaa vaihtoehtoja moneen makuun.

Animaatioelokuvat ja perheen pienimmät

Jouluelokuvien joukossa on myös useita animaatioita, jotka sopivat erinomaisesti perheen pienimmille. Esimerkiksi ”The Polar Express” (2004) ja ”How the Grinch Stole Christmas” (1966 ja 2000) ovat elokuvia, jotka ovat jääneet monen mieleen.

Animaatioelokuvat ovat hyvä vaihtoehto, kun perheenjäsenillä on erilaisia mieltymyksiä. Ne ovat usein suunnattu kaikenikäisille ja sisältävät elementtejä, jotka viihdyttävät sekä lapsia että aikuisia.

Elokuvien vaikutus joulunviettoon

Jouluelokuvat eivät ole vain viihteellisiä, vaan ne myös muokkaavat ja rikastuttavat joulunviettoa. Ne tuovat esille joulun arvoja, kuten perheen, ystävyyden ja anteliaisuuden merkityksen. Ne ovat myös tapa kokea yhdessä jotain erityistä ja luoda yhteisiä muistoja.

Elokuvat voivat myös herättää keskustelua ja saada katsojat pohtimaan joulun merkitystä eri tavoin. Tämä tekee niistä arvokkaan lisän jouluperinteisiin ja antaa syvyyttä juhlapyhien viettoon.

Ikimuistoisimmat jouluelokuvat listattuna

  • ”It’s a Wonderful Life” (1946)
  • ”White Christmas” (1954)
  • ”Home Alone” (1990)
  • ”Elf” (2003)
  • ”Love Actually” (2003)
  • ”Joulutarina” (2007)
  • ”The Polar Express” (2004)
  • ”How the Grinch Stole Christmas” (1966 ja 2000)
  • ”Die Hard” (1988)

Kahvi ja joulu: sosiaalinen nautinto

Joulun aikaan kahvi ei ole vain piristävä juoma, vaan myös sosiaalinen nautinto. Joulun alla ja varsinkin juhlapyhinä kahvipöydässä vietetään aikaa yhdessä perheen, ystävien ja sukulaisten kanssa. Se on hetki, jolloin keskitytään läheisiin, vaihdetaan kuulumisia ja nautitaan yhteisestä ajasta.

Kahvi toimii usein myös sillanrakentajana erilaisten sukupolvien välillä. Vaikka nuoremmat ja vanhemmat sukulaiset saattavat olla eri mieltä monista asioista, yhteinen kahvihetki luo neutraalin maaperän keskusteluille ja yhteiselle ajalle. Se on myös hyvä tilaisuus ottaa esille vanhoja perinteitä, kuten joululaulut tai perheen omat joulurituaalit.

Kahvi ja jouluherkut

Joulun aikaan kahvi saa usein rinnalleen monenlaisia jouluherkkuja. Kahvipöydässä tarjoillaan perinteisiä piparkakkuja, joulutorttuja ja erilaisia joulukeksejä. Myös kardemummalla tai kanelilla maustetut pullat sopivat hyvin kahvin kanssa.

Jouluherkkujen lisäksi kahvin seuraksi sopii erinomaisesti myös suklainen konvehti tai jopa pala juustokakkua. Monet kahvilat ja ravintolat tarjoavat myös sesongin mukaisia erikoiskahveja, jotka voivat sisältää esimerkiksi piparkakun tai kanelin makua.

Jouluiset kahvivaihtoehdot

Jouluna kahvitarjonta saattaa olla tavallistakin monipuolisempaa. Useat suomalaiset kahvipaahtimot valmistavat erityisiä joulukahveja, jotka ovat saatavilla rajoitetun ajan. Nämä kahvit on usein maustettu jouluisten mausteiden, kuten kanelin, kardemumman tai neilikan, kanssa.

Kahviloissa ja ravintoloissa tarjotaan usein myös jouluisia latteja ja muita erikoiskahveja. Esimerkiksi ”gingerbread latte” eli piparkakku-latte on monen kahvilan joulumenussa.

Kahvi ja joululahjat

Kuten aiemmin mainittiin, kahvi on myös suosittu lahjaidea. Jouluna moni haluaa antaa lahjaksi jotain erityistä ja henkilökohtaista, ja kahvi tarjoaa siihen oivan mahdollisuuden. Erilaiset jouluteemaiset kahvipaketit, kahvilaadut ja jopa kahvin valmistusvälineet ovat toivottuja lahjoja.

Voit tehdä lahjasta entistäkin personoidumman kirjoittamalla kauniin kortin tai lisäämällä pakettiin jotain pientä ekstraa, kuten suklaata tai itsetehtyjä leivonnaisia.

Joulun ajan kahvitapahtumat

Jouluna monissa kahviloissa ja ravintoloissa järjestetään erilaisia kahvitapahtumia. Nämä voivat olla esimerkiksi kahvinmaistelutilaisuuksia, joissa esitellään erilaisia joulukahveja tai opastetaan erikoiskahvien valmistuksessa.

Tapahtumat ovat oiva tilaisuus oppia lisää kahvista ja nauttia sen monista eri makuvivahteista. Ne tarjoavat myös mahdollisuuden sosiaaliseen kanssakäymiseen ja uusiin tuttavuuksiin, sillä kahvi yhdistää ihmisiä riippumatta iästä, sukupuolesta tai taustasta.

Yhteenveto

Kahvi on joulun aikaan paljon muutakin kuin vain juoma; se on sosiaalinen tapahtuma, joka yhdistää ihmisiä ja luo lämpöä juhlapyhien tunnelmaan. Erikoiskahvit, jouluiset mausteet ja kahvin ympärille rakentuvat tapahtumat tekevät joulun kahvihetkistä erityisen miellyttäviä.

-40% kaikista MOKITO-kahveista

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa