Korvessa kulkevi Whatever Group: Korvessa kulkevi -murhamysteeri. Promokuva. Jakob Öhrman / “Reijo Hakala” (roolihahmo). Kuva: Janne-Pekka Manninen Whatever Group: Evilside murder mystery. Jakob Öhrman / “Reijo Hakala” (character). Photo: Janne-Pekka Manninen

Kotimaisen draaman nousukiito jatkuu – ennätyksellinen määrä Elisa Viihde -alkuperäissarjoja kiinnostavimpien listalla Cannesissa

ElisaViihde

Elisan kotimaiset sarjatuotannot kiinnostavat jälleen ulkomailla, sillä kansainvälinen raati valitsi kolme Elisa Viihde -alkuperäissarjaa vuoden 10 odotetuimman, korkeatasoisen draamasarjan joukkoon Cannesin MIPDrama Buyers Summit -tapahtumaan. Mukaan valittiin tekeillä olevat sarjat ’Munkkivuori’, ’Rosvopankki’ ja ’Korvessa kulkevi’.

Vuosittain järjestettävä draamasarjojen esittelytapahtuma MIPDrama Buyers Summit esittelee draamasarjojen kiinnostavimmat tulokkaat toimialan edustajille. Ehdolla oli yhteensä 41 draamasarjaa 23 maasta, ja tapahtuman raati valitsi näistä 10 kiinnostavinta uutuutta, jotka esitellään 3. huhtikuuta Cannesissa. Tapahtuman raati koostui johtavista globaaleista alan edustajista.

Tänä vuonna esillä on ennätyksellinen määrä suomalaisia draamasarjoja, ja jopa kolmannes sarjoista on kotimaisia Elisa Viihde -alkuperäissarjoja. Mukaan valittiin Jani Volasen yhteen 80-luvun kesään sijoittuva ’Munkkivuori’, Suomen pankkikriisiin pureutuva poliittinen trilleri ’Rosvopankki’ sekä Oulussa kuvattu saaristojännäri ’Korvessa kulkevi’. Aiempina vuosina kiinnostavimpien sarjojen joukkoon on valittu Elisa Viihde -alkuperäissarjat ’Nyrkki’, ’Ivalo’ ja ’Bullets’.

Munkkivuori
Munkkivuori

‒ Kolmen Elisa Viihteen alkuperäissarjan valinta MIPDramaan on hieno osoitus sarjojemme kansainvälisestä kiinnostavuudesta. Elisa on merkittävä suomalaisen kulttuurisisällön tilaaja ja kotimaisen draaman rahoittaja, ja panostuksemme kotimaiseen draamaan jatkuvat. Kotimaisten alkuperäissarjojen lisäksi Elisa Viihde Viaplayssa julkaistaan tänä vuonna noin 70 Pohjoismaista alkuperäissarjaa, kertoo Elisan sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela.

Elisa Viihteen alkuperäissarjoista on tullut myös vientituote, ja tv-sarjavienti kattaa jo yli 50 maata Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa. Cannesiin valittuja sarjoja myydään ulkomaisille palveluille ja kanaville kansainvälisten levittäjien toimesta.

Elisa Viihde -alkuperäissarjat tullaan näkemään Suomessa Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelussa vuosien 2022 ja 2023 aikana.

Elisa Viihde Viaplayssa syksyllä 2022 julkaistava Munkkivuori on Jani Volasen ohjaama ja käsikirjoittama draamasarja, jonka tuottaa Elisan tilaamana Rabbit Films. Sarjan vastaavat tuottajat ovat Minna Haapkylä ja Olli Suominen. Kansainvälisenä levittäjänä toimii Keshet International, ja sarja toteutetaan yhteistyössä Business Finlandin, Suomen elokuvasäätiön ja Nelosen kanssa.

Elisa Viihde Viaplayssa 2023 julkaistava Korvessa kulkevi on Jussi Hiltusen ohjaama, ja sen ovat käsikirjoittaneet Aleksi Puranen, Antti Kairakari ja Oona Haapaniemi. Sarjan tuottaa Elisan tilaamana Whatevergroup Oy, jonka tuottaja on Antti Kaarlela. Kansainvälisenä levittäjänä toimii Dutch Features, ja sarja toteutetaan yhteistyössä Handmade films in Norwegian woodsin, Business Finlandin, Business Oulun sekä Suomen elokuvasäätiön kanssa.

Elisa Viihde Viaplayssa 2023 julkaistava Rosvopankki on, Elisan tilaama ja Moskito Televisionin tuottama, 1990-luvun alun pankkimaailmaan sijoittuva poliittinen draamatrilleri. Sarjan ohjaa Matti Kinnunen, joka vastaa myös konseptista yhdessä käsikirjoittaja Mikko Reitalan ja tuottaja Mari Kinnusen kanssa. Vastaavina tuottajina toimivat Mari Kinnunen ja Riina Kullas. Sarja on toteutettu yhteistyössä Aurora Studiosin, Finnish Impact Film Fundin (FIFF), Nelonen Median, Suomen elokuvasäätiön, Viron elokuvainstituutin ja Stellar Filmin kanssa. Rosvopankin kansainvälisestä levityksestä vastaa Fremantle.

Rosvopankki
Rosvopankki

Lähde: Elisa


Muuta luettavaa muualta

Oletko jo digitaalisen maailman käyttäjä?

Oletko jo siirtynyt nykyaikaan ja omistat jotain digitaalista? Löytyykö sinulta esimerkiksi kodista jo Elisa Viihde palvelu ja nettiliittymä viihteen seuraamista varten telkkarista? Nettiliittymiä löytyy muiltakin kuin Elisalta. DNA verkko on myös oiva ratkaisu päästä kodissa tai puhelimella internetin mielenkiintoiseen maailmaan.

Mikäli omistat liian vanhan puhelimen joka ei tue esimerkiksi 5G:tä, niin tutustu ihmeessä Gigantti puhelimet tarjontaan ja löydä itsellesi uusi mieluinen puhelin jo tänään. Uudella puhelimella onnistut vaikka missä nykyaikana, esimerkiksi Google Pay maksaminen onnistuu eri kaupoissa nopeasti ja vaivattomasti.Perinteisestä rannekellosta löytyy nykyään myös digiä, sillä monet urheilijat, pyöräilijät, retkeilijät sekä juoksijat käyttävät suorituksissa älykelloja. Älykelloja alkaa olemaan markkinoilla paljon, mutta Garmin Venu 2 Plus GPS-älykello on vahva monella tapaan. Kannattaa tutustua eri kelloihin myymälässä ennen ostoa, että siinä on kaikki jutut mitä tarvitset. Tutustu samalla myös Garmin inReach Messenger laitteeseen, jolla voi lähettää vi

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa