MasterChef Suomi: Professionals alkaa 7.9. – ammattikokkeja on heti vastassa ohjelman armottomin alku

Ajankohtaista MTV

Uusi MasterChef Suomi: Professionals -kausi alkaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla torstaina 7.9. klo 20. Kun ammattikokit ovat asialla, varmaa on että kisan taso on kova ja tehtävien vaatimustaso korkealla! Tuomaristo vahvistuu uudella kaudella keittiömestari Tommi Tuomisella.

masterchef_suomi_professionals_2023_tuomarit_kuva_juuli_aschan_003.jpg

MasterChef-keittiön paineet eivät ole aiemmin olleet näin kovat! Torstaina 7. syyskuuta 12 ammattikokkia lähtee tavoittelemaan MasterChef Professionals -arvonimeä. Kilpailu käynnistyy armottomasti, kun heti ensimmäisen kokkauksen jälkeen kolmen kokin matka päättyy kuin seinään ja vain yhdeksän ansaitsee yllensä MasterChef Professionals -kokkitakin.

Kilpailun kahdellatoista eri ravintola-alan taustoista tulevalla kilpailijalla on jokaisella omanlaisensa tavoitteet ja haaveet ruoan parissa. Jollekin se on oma ravintola, toinen haluaa löytää uudelleen hiipuneen intohimon ruoanlaitossa, kolmas taas haluaa nousta tasavarmasta taustatekijästä isoksi nimeksi ravintolamaailman huipulle. Kaudella nähdään tuttujen klassikkotehtävien lisäksi vierailevia tuomareita sekä todellista taitoa vaativia painetehtäviä.

Myös tuomareilta vaaditaan tällä kaudella enemmän. Kape Aihisen ja Henri Alénin rinnalla kolmannen tuomaripestin täyttää kauden puoliväliin asti keittiömestari Tommi Tuominen ja siitä eteenpäin aiemmilta kausilta tuttu chef patron Helena Puolakka.

Kaudella nähdään vierailevina tuomareina kasvisruokaan intohimoisesti suhtautuva kokki ja food designer Linnea Vihonen, upean kansainvälisen uran tehnyt edesmennyt huippukeittiömestari Antti Lukkari, sekä Inarissa vuoden ravintolaksikin valitun Aanaar-ravintolan keittiömestari Heikki Nikula.

Kauden edetessä kokit pääsevät näyttämään ammattitaitonsa tekniikkaa ja luovuutta vaativissa tehtävissä. Millaisia annoksia ammattikokit valmistavat, kun kriteerinä on annoksen kerroksellisuus tai inspiraationa tunnetut ruokasanonnat? Miten 500 hengen ensi-iltatarjoilut valmistuvat MasterChef-keittiön paineessa, entä kuinka hyvin kokeilla on hallussa vegaanisen finedining-menun valmistus? Kilpailijoiden eteen tuodaan myös kolmen Michelin-tähden jälkiruoka toisinnettavaksi. Kokeille tulee tutuksi myös Lapin raaka-aineet ja saamelainen ruokakulttuuri, kun tiukka semifinaalitaisto käydään Inarin upeissa maisemissa.

Ammattilaiskausi huipentuu finaaliin, jonka taso on kovempi kuin koskaan ja yksi kokeista ansaitsee itselleen MasterChef Professional -arvonimen ja 10 000 euroa.

Tutustu kilpailijoihin!


Jani Salmela
Keittiöpäällikkö
37, Tampere

masterchef_suomi_professionlas_2023_jani_kuva_juuli_aschan_002.jpg

Rempseä ja itsevarma Jani lähti heti yläasteen jälkeen opiskelemaan laivakokkilinjalle ja työ vei mennessään – aina ulkomaille asti. Pitkään työhistoriaan mahtuu kaikkea catering-firmoista rahtilaivoihin ja yksityiskokkina toimisesta yrittäjyyteen. Tällä hetkellä kahden lapsen yksinhuoltajaisä työskentelee Tampereella keittiöpäällikkönä. Eniten Jani innostuu italialaisesta ruokakulttuurista, mutta kokkaaminen onnistuu laajalla skaalalla. Hän lähtee MasterChefiin ennen kaikkea hakemaan uusia haasteita ja näyttämään itselleen, kuka hän on kokkina.

Johanna Nelson
Ravintoloitsija, keittiömestari
39, Helsinki

masterchef_suomi_professionlas_2023_johanna_kuva_juuli_aschan_002.jpg

Ravintoloitsija ja kahden lapsen äiti Johanna on edennyt urallaan suuria harppauksia viime vuosina. Koronan sulkiessa ravintolat nainen ei suinkaan pysähtynyt, vaan lähti entistä suuremmalla sisulla tavoittelemaan unelmiaan. Pian hän oli perustanut bagelravintola Yeastie Boyn ja julkaissut kokkikirjan. Kaksi vuotta bageleiden parissa viettänyt Johanna lähtee MasterChefiin hakemaan jälleen uusia haasteita. Kokatessaan Johanna on ennen kaikkea rohkea ja kokeilunhaluinen, ja tavoitteita kohti mennään määrätietoisesti. Epäonnistumisten kohdalla saattaa päästä kirosanoja.

Matti Romppanen
Keittiöpäällikkö 
41, Helsinki

masterchef_suomi_professionlas_2023_matti_kuva_juuli_aschan_002.jpg

Kilpailijoista pisimmän työkokemuksen omaava Matti lähtee kilpailuun itsevarmana, sillä taustalta löytyy kaksi omaa ravintolaa ja mittava ura keittiöissä ympäri maailmaa. Löytyypä ansioluettelosta myös muutama pesti kolmen Michelin-tähden ravintoloissa. Ravintola Ventunon keittiömestarina työskentelevä Matti haaveilee perustavansa joku päivä vielä kerran oman ravintolan. Mies näkee kokemuksen ja monipuolisuuden olevan hänen vahvuuksiaan kilpailussa, mutta hieman jännittää, pysyykö hän trenditietoisten nuorten kokkien perässä mukana.

Joel Manninen
yrittäjä, kokki
24, Rovaniemi

masterchef_suomi_professionlas_2023_joel_kuva_juuli_aschan_001.jpg

Kisan nuorin, vasta 24-vuotias Joel suhtautuu ruoanlaittoon äärimmäisellä intohimolla. Hän on juuri perustanut oman yrityksen, joka tarjoaa fine dining -kotaillallisia yksityisasiakkaille. Tavoitteena on kasvattaa toimintaa jossain kohtaa majataloksi asti.

Lappi on Joelille koti ja inspiraation lähde, ja hänen ruokafilosofiassaan raaka-aineet tulevat mahdollisimman nopeasti luonnosta lautaselle. Joel inspiroituu kesän ensimmäisistä mansikoista, vasta nostetusta kalasta, juuri poimitusta täydellisestä herkkutatista tai itse metsästetystä kyyhkystä. Hienointa on, kun asiakkaalle voi kertoa itse hakeneensa annoksen raaka-aineet luonnosta samana aamuna.

Katheryn Kangas
Suurtalouskokki
38, Tupos

masterchef_suomi_professionlas_2023_katheryn_kuva_juuli_aschan_002.jpg

Hersyvälle perheenäidille Katherynille ruoanlaitossa yksi tärkeimpiä arvoja on ympäristöystävällisyys. Unelmana olisi perustaa joku päivä oma, täysin nollahävikkinen ravintola. Katherynin ruoanlaitossa näkyvät vahvasti hänen ghanalaiset juurensa. Hän inspiroituu muun muassa arkisena pidetystä lantusta, sillä se tuo mieleen tutut kotimaan raaka-aineet, kuten jamssin ja maniokin. Katheryn työskentelee suurtalouskokkina koulun keittiössä ja kokee sydämen asiana, että laitosmaisissa olosuhteissakin ruoasta tehdään maistuvaa ja hyvää.

Oona Lyly
leipuri-kondiittori, kokki
27, Oulu

masterchef_suomi_professionlas_2023_oona_kuva_juuli_aschan_002.jpg

MasterChefiin osallistuminen on Oonalle iso lapsuuden haave. Hän innostui jo 12-vuotiaana harjoittelemaan hollaindaise-kastikkeen tekoa ohjelman inspiroimana. Teini-iässä elämä ja tulevaisuus oli hetken aikaa hakusessa, mutta suunnitelmat kirkastuivat lyhyen ravintolaharjoittelujakson päätteeksi. Siitä lähtien Oona on kulkenut kohti kokkiunelmiaan. Leipomon esihenkilönä työskentelevä Oona tietää jälkiruokien olevan hänen vahvuutensa, mutta uskoo pärjäävänsä myös suolaisella puolella. Vapaa-ajallaan voimanostoa ja kalastusta harrastava Oona haaveilee perustavansa joku päivä oman jälkiruokaravintolan tai pienen ruokabaarin.

Eeva Hongisto
Keittiöpäällikkö
36, Turku

masterchef_suomi_professionlas_2023_eeva_kuva_juuli_aschan_002.jpg

Alun perin Helsingissä syntynyt, mutta Turkuun asettunut keittiöpäällikkö Eeva on työskennellyt jo 15 vuotta eri ravintoloissa Suomessa sekä Roomassa. Pitkä ura on tuonut mukanaan oman selkeän kokkaustyylin ja Italian vuodet siihen omat mausteensa. MasterChefissä Eevan vahvuutena tulee olemaan laaja osaaminen keittiön eri osa-alueilla. Kylmä keittiö ja jälkiruoat ovat kuitenkin Eevalle kaikkein tutuin juttu. Vuonna 2021 Vuoden Kokki -semifinaalissa kokannut Eeva on kilpailuhenkinen ja periksiantamaton. Haaveena on joku päivä vielä kisata samassa kisassa, mutta voittoon asti. Eeva on aiemmin kisannut myös Suomen Top Chef -tittelistä.

Adele Kinnunen
Keittiömestari
26, Helsinki

masterchef_suomi_professionlas_2023_adele_kuva_juuli_aschan_002.jpg

Kuusi vuotta kokkina työskennellyt Adele irtautui vakituisista töistä muutama vuosi sitten, ja on sen jälkeen tehnyt töitä niin freelancer-kokkina kuin keittiömestarinakin. Viime vuosina into alaa kohtaan on välillä hetkellisesti hiipunut, ja kadonnutta intoa ja itsevarmuutta hän lähtee hakemaan MasterChefistä. Adele arvostaa ruokaa, jossa maku ja raaka-aineet on nostettu pääasiaan turhan kikkailun sijaan. Kovissa liemissä keitetty nainen luottaa MasterChefissä taitoihinsa ja paineensietokykyynsä, mutta aikaa vastaan kokkaaminen tuo tekemiseen varmasti omat haasteensa.

Jaana Hätönen
Keittiömestari
35, Helsinki

masterchef_suomi_professionlas_2023_jaana_kuva_juuli_aschan_002.jpg

Ravintola Albinan keittömestarina työskentelevä Jaana lähtee MasterChefiin jännittynein, mutta innostunein tunnelmin. Michelin-tasoinen näpertely ei ole Jaanan vahvuus, mutta sitäkin paremmin hän hallitsee hyvät maut ja rakenteet. Paineensietokyky on kohdillaan, joten mitä tahansa tulee vastaan, hän tietää selviävänsä siitä.

Jaana inspiroituu työkavereista, Instagramin ruokakuvista ja yhteisistä ideariihistä. Hän kokee olevansa unelma-ammatissaan, mutta haaveilee siitä, että voisi olla mukana kehittämässä ravintola-alaa ihmisläheisemmäksi ja tasa-arvoisemmaksi. Esikuvana elämässä ja uralla on toiminut mummo, jolla oli aina pullaa pakkasessa ja joka levitti hyvää mieltä ympärilleen.

Matias Haapsaari
Vuoromestari
28, Turku

masterchef_suomi_professionlas_2023_matias_kuva_juuli_aschan_002.jpg

Kunnianhimoinen ja kilpailuhenkinen Matias lähtee kisaan voittamaan. Paineensietokyky ja taidot ovat kohdillaan, sillä hän on kilpaillut paljon sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla. Turussa E.Ekblomin vuoromestarina työskentelevä Matias on vaativa muita, mutta etenkin itseään kohtaan. Tämä johti uupumiseen viime vuonna, mutta tällä hetkellä kokkaus innostaa entistä enemmän. Nykyään elämään on löytynyt tasapainoa muun muassa golfinpeluun ja ruokavalokuvauksen kautta. Matias inspiroituu etenkin ranskalaisesta keittiöstä ja monimutkaisista tekniikoista. MasterChefissa Matias aikoo laittaa kaiken luovuutensa peliin, eikä mennä sieltä, mistä aita on matalin.

Aleksi Lukka
Vuoromestari
27, Turku

masterchef_suomi_professionlas_2023_aleksi_kuva_juuli_aschan_002-1.jpg

Nuoresta iästään huolimatta Aleksi on työskennellyt alalla jo vuosikymmenen. Tällä hetkellä hän toimii Turussa ravintola Smörin vuoropäällikkönä. Vahvimmillaan mies kokee olevansa skandinaavisen ruokakulttuurin parissa ja kylmässä keittiössä. Hän rakastaa suunnitella uudenlaisia, yllättäviä ja erikoisia annoksia. Aleksin toiveena on päästä välittämään viestiä siitä, että huippukeittiöissä pärjätäkseen ei tarvitse olla erityisen tiukkapipoinen tyyppi, vaan hyvällä energialla ja ystävällisyydellä pääsee pitkälle. Aleksi kokkaa aina tosissaan, mutta pieni pilke silmäkulmassa ja hymy huulilla.

Favio Paz
Kokki
28, Helsinki

masterchef_suomi_professionlas_2023_favio_kuva_juuli_aschan_002.jpg

Faviolta löytyy kokemusta ravintolakeittiöistä vasta muutaman vuoden ajalta, mutta ala on vienyt mennessään. Neljä vuotta sitten mies vaihtoi baarityöt kokkaukseen, ja siitä lähtien on ollut kaasu pohjassa. Favio on kunnianhimoinen ja kokkaus rohkeaa, mutta asenne on nöyrä.

Mies on elänyt ja hengittänyt ravintolamaailmaa lapsesta asti, sillä hänen perheensä omistaa ja pyörittää useita ravintoloita. Perheen kesken on yhdessä ratkottu ravintoloiden ongelmia ja nautittu onnistumisista. Tänä päivänä Favio inspiroituu etenkin aasialaisesta keittiöstä ja uusista, erikoisista raaka-aineista.

Jaksot 1-3

Jakso 1: Nupit kaakkoon
MTV Katsomo, MTV3 to 7.9. klo 20

Kaikkien aikojen kovin MasterChef-kausi lähtee käyntiin, kun ammattikokit astuvat MasterChef-keittiöön. Ensimmäisenä tehtävänä kilpailijoiden tulee valmistaa MasterChef-finaalin arvoinen annos. Vain yhdeksän ammattilaista ansaitsee tehtävän päätyttyä itselleen MasterChef Professionals -kokkitakit ja pääsevät jatkamaan kilpailussa, kun kolme heikoimman annoksen tekijää joutuvat jättämään keittiön heti ensimmäisen kokkauksen jälkeen. 

Jakso 2: Vegaaniviesti
MTV Katsomo, MTV3 to 14.9. klo 20

Kilpailijat pääsevät näyttämään osaamistaan ryhmätyöskentelyssä, kun heidät arvotaan kolmen hengen joukkueisiin. Tehtävänä on valmistaa kolmen ruokalajin vegaaninen menu. Joukkueilla on 60 minuuttia aikaa ja avain onnistumiseen on hyvä kommunikaatio, sillä kukaan ei valmista omaa annostaan alusta loppuun, vaan työpistettä vaihdetaan aina 20 minuutin välein. Parhaimman vegaanisen menun valmistanut joukkue on turvassa seuraavalta pudotukselta. Vierailevana tuomarina on kokki ja food designer Linnea Vihonen, joka yhdessä Kape Aihisen, Henri Alénin ja Tommi Tuomisen kanssa arvioi menun yhtenäisyyttä ja makua.

Jakso 3: Suolaisen makeat marjat
MTV Katsomo, MTV3 to 21.9. klo 20

Hieman kepeämmän edellisen jakson jälkeen kiristetään taas ruuvia, sillä yksi lähtee jälleen kotiin. Pääosassa tänään ovat marjat. Edellisen jakson voittanut joukkue on parvella turvassa, kun muut kilpailijat pääsevät painetehtävän ensimmäisellä kierroksella virittämään makunystyränsä, kun klassisessa sokkomaistelutehtävässä heidän tulee tunnistaa marjoja. Väärin tunnistettu marja vie kilpailijan painetehtävän seuraavalle kierrokselle, jossa tulee kokata marjoista suolainen annos. Välttääkseen pudotuksen, kilpailijoiden on uskallettava kokeilla jotain uutta, sillä tuomarit odottavat annoksilta rohkeutta ja ennakkoluulottomuutta sekä tietysti hyvää makua.

MasterChef Suomi: Professionals MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla torstaina 7.9. klo 20 alkaen. Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa.

Ohjelman MTV:lle tuottaa Endemol Shine Finland.


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Viikko Horoskooppi – Tulevan Viikon Tähtisäde

Viikko horoskooppi on astrologinen ennustus tulevalle viikolle. Se perustuu horoskooppimerkkiisi ja planeettojen asentoihin. Horoskooppi tarjoaa vihjeitä rakkaudesta, urasta, terveydestä ja taloudesta. Se auttaa hahmottamaan mahdollisia tapahtumia ja haasteita sekä antaa vinkkejä, miten voit hyödyntää planeettojen vaikutuksia parhaalla mahdollisella tavalla. Se on opas, joka tarjoaa inspiraatiota ja ohjausta viikon eri osa-alueille.

Mikael Granlund – Menestyvä jääkiekkoilija kansainvälisellä tasolla

Mikael Granlund on menestyvä suomalainen jääkiekkoilija, joka on tehnyt vaikutuksen kansainvälisellä tasolla. Hän aloitti uransa Suomen Liigassa ja nousi nopeasti nuorten maajoukkueisiin. Granlundin taidot ja älykäs peli-ilme huomattiin myös NHL:ssä, jossa hän edusti Minnesota Wildia ja Nashville Predatorsia. Hänet tunnetaan erityisesti upeasta ”Mikaelin maalista” vuoden 2011 MM-kisoissa. Granlundin lahjakkuus, luovuus ja peliäly tekevät hänestä arvokkaan pelaajan niin seuralle kuin maajoukkueellekin. Mikael Granlund ero aihe on noussut monen ihmisen mieleen.

Tehokkuutta edullisesti: Tutustu Samsung Galaxy A13 -puhelimeen

Koe sulava halpa suorituskyky ja loistava käyttökokemus Samsung Galaxy A13 -puhelimella, joka yhdistää edullisuuden ja laadun täydellisesti. Nauti upeasta 6,5 tuuman näytöstä, joka tarjoaa kirkkaat värit ja tarkan kuvanlaadun. Tehokas neliytiminen suoritin mahdollistaa sulavan sovellusten käytön ja multitaskauksen. Sisäinen tallennustila ja laajennettava muistikorttipaikka takaavat riittävästi tilaa suosikkisisältöjesi säilyttämiseen. Tartu tilaisuuteen ja hanki tämä huikea halpa puhelin, joka ei huuda hintalappuaan!

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa