der amsterdam krimi der amsterdam krimi

MTV Katsomolta arvosteluun muutaman vuoden vanha Amsterdam Undercover eli Der Amsterdam Krimi

Ajankohtaista Arvostelu Katsomo Luettavaa MTV

MTV Katsomolla: Saksalaisten etsivien työt vievät rajojen ulkopuolelle, vaikka se onkin kiellettyä ilman ilmoitusta ja lupaa – ja muutenkin matkassa on muutama mutka, mutta etsivä Alex Pollack (Hannes Jaenicke) kuitenkin löytää pian itsensä keskeltä murhia Amsterdamista, ja nokat vastakkain paikallisten poliisien kanssa. Hänen työparinsa, jo kolmatta vuotta peitetehtävässä ollut Katja (Fedja van Huet) haluaisi jo lopettaa, mutta Alex ei anna periksi – kyseessä ovat isot saaliit. (ps. näyttelijät ovat hollantilaisia)

Video katseltavissa

Der Amsterdam Krimi eli Amsterdam Undercover on kolme kautta (2022) sisältävä saksalaishollantilainen yhteistuotos, missä pääkielenä on saksa, vaikka suurinpiirtein kaikki tapahtumat ovatkin löytäneet paikkansa Amsterdamista. Kyseessä ovat huumeet, murhat ja poliisien väliset suhteet ja tottakai välillä myös paikallinen politiikka.

Alex löytää samanmielisen poliisin Amsterdamin poliisista kun kollega Bram de Groot (Peter Post) pidättää hänet – hetkeksi. Bram kyseenalaistaa heti alussa Alexin luottamuksen peitepoliisi Katjaan ja epäilee, että Alexilla saattaa olla syvempikin tunneside Katjaan, joka kuitenkin on juuri menossa naimisiin paikallisen huumeiden salakuljettajan kanssa – mutta samalla rikollisliigan riveistä tippuu jäseniä ammuttuina, ja yksi jäsenistä sattuu olemaan Luuk, amsterdamilainen peitepoliisi.

Sarja seuraa de Grootin ryhmän edesottamuksia Amsterdamin rikollisuutta selvittäessään, mukana Alex. Se miten Alex lopulta päätyy de Grootin ryhmään onkin ensimmäisen kauden tarinoita. Mutta tehtävät vaihtelevat alun henkilöhahmojen tutustustamisen jälkeen.

Amsterdam Undercover on kevyttä poliisisarja katseltavaa, ihan hyvää arkiviihdettä. Suosittelemme.

2023 kaksi uutta jaksoa: ”Der Amsterdam-Krimi” on Zieglerfilm Kölnin tuotanto (tuottaja: Barbara Thielen, tuottaja: Sebastian B. Voß), joka on tehty ARD Degetolle ARD:lle ”DonnerstagsKrimi im Ersten” -lähetysaikaa varten. Almut Getto ohjaa molemmat elokuvat, ja Felix Beßner on kameran takana. Käsikirjoitukset ovat Britta Stöcklen („Der Amsterdam-Krimi: Gute Nacht, Freunde“, AT) ja Thomas Kirchnerin („Der Amsterdam-Krimi: Diamonds are forever“, AT) käsialaa.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa