Arvostelussa Amazon Primen Bosch: Lecagy

Ajankohtaista AmazonPrime Arvostelu Sarjat

Everybody counts, and nobody counts.

Michael Connellyn luoma hahmo Harry Bosch on ollut kirjallisuuden rikosfiktion keskiössä jo vuosikymmeniä. Vuodesta 1992, kun ”The Black Echo” ilmestyi, Bosch on käynyt läpi monia muutoksia ja kehityksiä sekä henkilöhahmona että tarinoiden kontekstissa. Sarjan suosio on johtanut myös televisiosarjaan ”Bosch”, joka alkoi vuonna 2014, ja sen seuraajasarjaan ”Bosch: Legacy”, joka lanseerattiin vuonna 2022.

Amazon Primella näkyvissä ”Bosch: Legacy” jatkaa Harry Boschin tarinaa, kun hän on jättänyt Los Angelesin poliisilaitoksen ja siirtynyt yksityisetsiväksi. Sarja säilyttää alkuperäisen sarjan film noir -henkeä ja monimutkaista juonittelua, mutta se myös tutkii uusia teemoja, kuten isyyttä ja menneisyyden sovittamista. Boschin luonteen syvällinen kuvaus ja Los Angelesin rikollismaailman esittäminen ovat säilyneet sarjan ytimessä.

Bosch (Titus Welliver) jättää Los Angelesin poliisivoimat ja ryhtyy ”eläkkeellä” yksityisetsiväksi. Sarjan alussa ollaan vielä samoilla jäljillä kuin poliisina olleessaan, mutta myös yksityisetsivän juttuja alkaa tulla. Sarjassa on paljon tuttuja ja hyviä näyttelijöitä ja käsikirjoituksen taso on keskivertaista amerikkalaista tasoa parempi. Varsinkin yhteinen tapaus Honey Chandlerin (Mimi Rogers) ja oman Maddie (Madison Lintz) tyttären kanssa jatkuu myös yksityissektorilla. Apuna hänellään on tekninen ”nero” Maurice ”Mo” Bassi (Stephen A.Chang).

Hahmon kehitys

Boschin hahmo on vuosien varrella kokenut huomattavia muutoksia. Alkuperäisissä kirjoissa Bosch on Vietnamin sodan veteraani, joka toimii LAPD:n murharyhmässä. Hän on ammatissaan tinkimätön ja usein yhteentörmäyksessä esimiestensä kanssa. Tämän taustan ja ammatillisen asenteen kautta Bosch edustaa perinteisen rikosromaanin ”kovan jätkän” arkkityyppiä.

”Bosch: Legacy” -sarjassa Bosch on siirtynyt eteenpäin urallaan ja henkilökohtaisessa elämässään. Hän ei enää toimi poliisivoimissa, mutta hänen oikeudentuntonsa ja sinnikkyytensä eivät ole hiipuneet. Sarja tuo esiin hänen suhteensa tyttäreen ja entisiin kollegoihinsa, mikä antaa katsojille uuden näkökulman hänen persoonallisuuteensa ja motiiveihinsa.

Visuaalinen tyyli

Televisiosarjan ”Bosch” visuaalinen tyyli on saanut kiitosta kriitikoilta sen luomasta synkästä ja realistisesta Los Angelesin kuvauksesta. Tummat sävyt ja kontrasti korostavat sarjan film noir -vaikutteita ja rikosten synkkää luonnetta.

”Bosch: Legacy” jatkaa samalla visuaalisella linjalla, mutta tuo mukaan myös uusia elementtejä. Esimerkiksi päiväkohtauksissa käytetään enemmän luonnonvaloa, mikä pehmentää sarjan tunnelmaa ja heijastaa Boschin henkilökohtaisen elämän muutoksia. Sarjan kameratyöskentely ja leikkaus tukevat juonen kehitystä ja rakentavat jännitettä taitavasti.

Musiikki ja äänimaailma

Musiikki on ollut tärkeä osa ”Bosch”-sarjaa, ja jazz-genre erityisesti on noussut esille Boschin hahmon yhtenä tunnuspiirteenä. Musiikki luo sarjaan omanlaisensa tunnelman ja auttaa syventämään katsojan ymmärrystä päähenkilön mielenmaisemasta.

”Bosch: Legacy” säilyttää jazzin vaikutuksen musiikissaan, mutta on myös avoin uudelle musiikilliselle suunnittelulle. Ääniraidan ja musiikin käyttö tukee sarjan kerrontaa ja tunnelman vaihtelua, säilyttäen samalla yhteyden alkuperäiseen sarjaan. Sävellykset ja äänimaailma luovat tunnistettavan ja mukaansatempaavan ympäristön, joka täydentää visuaalista kokemusta.

Uudet ja vanhat hahmot

”Bosch: Legacy” tuo mukaan uusia hahmoja ja säilyttää joitakin vanhoja tuttuja. Uudet hahmot tarjoavat uusia näkökulmia ja tuovat esille uusia konflikteja, jotka pitävät juonta elävänä ja katsojan mielenkiinnon yllä. Samalla sarjan kantava voima on yhä Harry Bosch, jonka syvyyksiä ja monimutkaisuuksia sarja jatkaa tutkimaan.

Vanhat hahmot, kuten Harryn tytär Maddie ja entinen kollega Jerry Edgar, antavat jatkuvuutta ja syvyyttä tarinaan. Heidän suhteensa Boschiin ja toisiinsa tarjoavat katsojille tuttuja ankkureita samalla, kun uudet hahmot haastavat ja kehittävät juonta eteenpäin. Sarjan hahmojen välinen dynamiikka on olennainen osa ”Bosch: Legacy”:n vetovoimaa.

Samalla seuraamme Maddien etenemistä poliisivoimissa ja kuinka hän keskustele isänsä kanssa löytääkseen oman tapansa toimia poliisina, samalla kun Bosch ja Chandler miettivät seuraavaa tapaa saada Carl Rogers (Michael Rose) vastuuseen murha tilauksestaan. Ensimmäisellä kaudella seurataan myös Boschin isompaa omaa tapausta, miljardöörin mahdollista lapsen etsimistä…

Suosittelemme Bosch:Legacya amerikkalaisten poliisisarjojen ystäville.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa