Arvostelussa HBO:n Sharp Objects – Camillen paluu kotiin

Ajankohtaista Arvostelu HBO Sarjat Suoratoisto

HBO:lla nähtävä TV-sarja Sharp Objects on yhdysvaltalainen psykologinen jännityssarja, joka perustuu Gillian Flynnin romaaniin Teräviä esineitä. Minisarjan on luonut Marti Noxon ja sen kaikki jaksot on ohjannut Jean-Marc Vallée. Tämä ei ole mikään aivan uusi sarja, julkaistu jo 2018, mutta loppujen lopuksi suositeltava katseltava, jos haluat katseltavaksi hieman ”pimeämpää” psykologiaa, ja sarjan, joka ei avaudu ihan ensimmäisillä katselukerroilla.

HBO:n sarja seuraa toimittaja Camille Preakerin (Amy Adams) paluuta kotikaupunkiin tutkimaan yyhden tytön surmaa ja toisen katoamista. Samalla hän palaa yhteyteen sisarpuolensa Amma Crellinin (Eliza Scanlen), äitinsä Adora Crellinin (Patricia Clarkson) sekä isäpuolensa Alan Crellinin (Henry Czerny) kanssa.

Camillen oma lapsuus ja varsinkaan teini-ikä eivät olleet kovin kivoja pienessä Wind Gapin kaupungissa, jossa kaikki periaatteessa tuntevat toisensa ja kaupungin sikalan omistava ja alueen yksi rikkaimmista perheistä Crellinit eivät ole aivan niin puhtoisia kuin ulkokuori antaa ymmärtää. Katsoja saa tästä kaikesta makua jakso jaksolta – koko kahdeksan jakson verran.

https://www.youtube.com/watch?v=DgljcMqPG98

Ulkopaikkakuntalainen etsivä

Samalla kun Camille palaa tekemään artikkeleitaan päätoimittajalleen Frank Currylle (Miguel Sandoval), joka on hänelle oikeastaan se lähin isän korvaava, ja äiti on ollut Frankin vaimo Becca (Hilary Ward) siitä asti kun Camille lähti Wind Gapista. Frankin tavoitteena onkin alusta alkaen, että Camille saisi omat demoninsa käsiteltyä tämän työtehtävän yhteydessä.

Nyt hän tapaa kuolemia tutkimaan tulleen etsivä Richard Williksen (Chris Messina), jonka kanssa Camille vähitellen pystyy avautumaan nuoruuden traumoistaan.

Katsoja saa tutustua hieman erikoiseen Crellinin perheeseen, joka tuntuu olevan kaikessa mielessä tavallista hullumpaa sorttia, musiikkia kuuntelevasta isästä, omia lääkkeitään sekoittelevaan äitiin, ja sekaisin menneisiin kahteen elossa olevaan tyttäreen.

Erikoinen pikku kaupunki Wind Gap

Camille on alkoholisti. Itseasiassa tuntuu siltä, että suurin osa sarjan hahmoista on vähintään kohtuullisia juoppoja – sen verran alkoholia käytetään sarjassa – vastaavasti taas seksi, ampuminen ja varsinainen väkivalta ovat vähäisiä, lukuunottamatta kuolleita tyttöjä. Camillen oma siskokin kuoli jo nuorena, ja hänen kuolemallaan oli oma lukunsa Camillen lapsuudessa. Ja mitä kertovat Camillen ihoon kaiverretut sanat…

Wind Gap tuntuu paikalta, jollaisia löytyy mistä päin maailmaa tahansa. Asiat halutaan pitää paikkakunnan sisällä, eikä ulkopuolisille kerrota mitään. Mutta samalla näytetään, kuinka nuoret naiset voivat tehdä mitä vain saadakseen itsensä näkyville toisten silmissä.

Piinaava jännitys

Sharp Objects on hyvin ohjattu ja käsikirjoitettu sarja, joka pitää otteessaan alusta alkaen. Se onnistuu siinä mm. pitämällä henkilömäärän rajattuna, vaikka välillä mennään Camillen muistoissa ja harhanäyissä ja katsojalla voi olla vaikeuksia seurata – jollei pysy valppaana koko aikaa.

Suosittelemme kuitenkin sarjaa 10/10.


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Kuinka valita sopiva laajakaista kotiin

Nykyään internet on osa jokapäiväistä elämäämme. Älypuhelimia käytetään päivittäin, ja monilla ihmisillä on myös muita laitteita, kuten tietokoneita ja tabletteja, joita käytetään netin käyttöön. Laajakaista on siis tärkeä osa kodin arkea. Netti kotiin löydät suoraan operaattoreilta esim. Elisalta, Telialta tai DNA:lta.

Älykellot – uusi tapa seurata elämääsi

Älykellot ovat erinomainen tapa seurata elämääsi ja pysyä yhteydessä tärkeisiin tietoihin. Voit käyttää niitä urheiluun, ajanhallintaan, yhteystietojen ylläpitoon, terveyden seurantaan ja paljon muuhun. Älykellojen avulla voit tehdä arjesta entistä helpompaa ja mukavampaa. Älykello sopii myös nuorille sekä senioreille. Osta vaikka älykello naiselle lahjaksi.

Apple iPhone 13 – Innovaatio, tyylikkyys ja teho yhdessä paketissa

Apple iPhone 13 Pro -älypuhelimessa on häkellyttävä 6,1” OLED-kosketusnäyttö 120 Hz virkistystaajuudella sekä tehokas 5G-yhteyksiä tukeva A15 Bionic -prosessori. Lisäksi laitteella on markkinoiden johtava IP68-vedenkestävyysluokitus.

OnePlus 8: Huippuluokan Suorituskyky, Upea Näyttö ja Monipuoliset Ominaisuudet

OnePlus 8-sarja koostuu kolmesta puhelinmallista: OnePlus 8, OnePlus 8 Pro ja OnePlus 8 Lite. Jokainen näistä malleista tarjoaa hieman erilaisen kokemuksen ja ominaisuudet, joten valinnanvaraa löytyy eri tarpeisiin ja budjetteihin.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa