Katso Aleksi Salmenperän KUPLA-elokuvan traileri Katso Aleksi Salmenperän KUPLA-elokuvan traileri

Katso Aleksi Salmenperän KUPLA-elokuvan traileri

Ajankohtaista Elokuvat

Salmenperän Kupla kuvaa perhe-elämän, kasvatuksen ja parisuhteen haasteita lämpimästi, samaistuttavasti ja hurmaavan humoristisesti, kipeistäkin aiheista huolimatta. 


Neljästi Jussilla ja kahdesti Kultaisella Venlalla palkittu ohjaaja-käsikirjoittaja Aleksi Salmenperä on saanut tunnustusta myös lukuisilla muilla palkinnoilla ja ehdokkuuksilla useilla kansainvälisillä festivaaleilla. Puhuttelevista elokuvistaan tunnetun, Suomen persoonallisimpiin ja arvostetuimpiin elokuvantekijöihin lukeutuvan Salmenperän lämminhenkinen draamakomedia Kupla saa ensi-iltansa elokuvateattereissa kautta maan perjantaina 25.11.2022.

Salmenperän Kupla kuvaa perhe-elämän, kasvatuksen ja parisuhteen haasteita lämpimästi, samaistuttavasti ja hurmaavan humoristisesti, kipeistäkin aiheista huolimatta. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Salmenperä ja Reeta Ruotsalainen.

Kuplan rooleissa näyttelevät Stella Leppikorpi, Minna Haapkylä, Tommi Korpela, Amos Brotherus ja Anna-Maija Tuokko. Elokuvassa nähdään myös muun muassa Eedit Patrakka, Saimi Kahri, Janne Reinikainen ja Saara Pakkasvirta.

Elokuvassa 16-vuotias Eveliina (Leppikorpi) näkee sattumalta äitinsä (Haapkylä) suutelevan toista naista (Tuokko). Vanhempiensa eroa peläten hän päättää puuttua tilanteeseen, lupaa kysymättä ja keinoja kaihtamatta.

Eveliinan elämässä onnistumisen mittariksi muodostuu isän (Korpela) ja äidin pysyminen yhdessä. Hänen mielestään paras keino tuhota äidin avioliiton ulkopuolinen suhde ja lähentää vanhemmat uudelleen on vaikeuksiin joutunut teinitytär.

Niinpä Eveliina heittäytyy moniongelmaiseksi. Siinä sivussa panoksiksi joutuu muutaman muunkin elämä. Silti Eveliina varjelee suunnitelmaansa viimeiseen asti ja omat salaiset selviytymiskeinonsa on aikuisillakin — kunnes kupla puhkeaa.

– Olen jo pitkään halunnut tehdä elokuvaa nuorten näkökulmasta ennen kuin on liian myöhäistä. Ennen kuin lopullinen ”setääntyminen” eristää minut nuorten todellisuudesta ja estää minua ymmärtämästä teinin sielunelämää. Ja kuten kaikki vanhemmat tietävät, se ei ole helppoa edes kirkkaimpina vanhemmuuden hetkinämme. Voimme vain yrittää ymmärtää, Salmenperä pohtii.

– Kuplassa näkökulma on 16-vuotiaan tytön, joka ei puolestaan suostu ymmärtämään vanhempiensa todellisuutta ja pyrkii muuttamaan sen haluamakseen. Poikkeuksena aikaisempiin elokuviini halusin, että tästä tarinasta jää toiveikas ja armollinen olo.

Elokuvan on tuottanut Minna Haapkylä / Rabbit Films ja sen levittää ja markkinoi Aurora Studios.

– Kupla on humoristinen ja koskettava draamaelokuva, josta jokainen, joka elää perheessä, voi tunnistaa itsensä. Se näyttää elämän ja seksuaalisuuden yllätyksellisyyden ja moninaisuuden ja antaa meidän armollisesti nauraa itsellemme, olimme sitten 15 tai 50 vuotta, kuvaa näyttelijä ja tuottaja Haapkylä Kuplaa.

– Aleksi Salmenperä on Suomen taitavimpia ohjaajia ja hän laittaa aina oman persoonansa likoon kuvauksissa. Hän on upea henkilöohjaaja ja tunnelman luoja. Aleksin kanssa työskentely niin tuottajana kuin näyttelijänäkin on aina äärimmäisen palkitsevaa.

Tämän syksyn aikana Kupla sai maailmanensi-iltansa Espoo Ciné -elokuvafestivaalin kotimaisena juhlaelokuvana ja se nähtiin myös Rakkautta & Anarkiaa -elokuvajuhlilla. Lokakuussa elokuva esitetään Heartlandin kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla.

KATSO TRAILERI ALTA


Muuta luettavaa muualta:

Elektroninen urheilu eli e-urheilu, mutta mitä se on?

Tavallisimmat kilpapelit ovat tietokoneella tai konsolilla toimivia viihdepelejä, jotka jakautuvat useampaan alalajiin eli genreen. Reaaliaikaiset strategiapelit, ensimmäisen persoonan ammuntapelit, taisteluareenamoninpelit ja suuret online-moninpelit ovat tyypillisimmät elektronisen urheilun saralla pelattavat pelityypit. 

Ammattilaistasolla pelaajille järjestetään liigoja ja turnauksia, joissa yleisimpiä pelattavia pelejä ovat Dota 2, Overwatch, Counter-Strike: Global Offensive, Fortnite, Hearthstone, League of Legends ja Starcraft II, Valorant, Apex Legends ja PlayerUnknowns Battlegrounds. Suurimmat kilpailut esitetään suoratoistopalveluissa kuten Twitchissä, jossa niillä voi olla kymmeniä miljoonia katsojia. Moni huippupelaaja julkaisee pelivideoitaan myös YouTubessa. Ammattitasolla kilpapelaamista kutsutaan nimellä esports tai e-urheilu / eurheilu.

Tiesitkö tämän Moccamasterista?

Ensimmäinen Moccamaster jonka suunnitteli Gerard C. Smit, julkistettiin vuonna 1969. Moccamaster-kahvinkeittimet valmistetaan käsityönä Alankomaissa.

Etsitkö uutta puhelinta itsellesi?

Etsitkö uutta puhelinta itsellesi, mutta et tiedä minkä puhelimen valitset? Tutustu gigantti puhelimet tai dna puhelimet aiheisiin ja saatat löytää itsellesi sopivan puhelimen itsellesi.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa