Iwaajau_TV_Miniseries Iwaajau_TV_Miniseries

Katso Disneyn Iwájú-Original-sarjan uusi traileri

Ajankohtaista Disney Disney+ Luettavaa Sarjat Suoratoisto

Disneyn Iwájú-Original-sarjasta on julkaistu traileri ja key art -kuva. Walt Disney Animation Studiosin ja panafrikkalaisen sarjakuvaviihdeyhtiö Kugalin täysin uusi animaatiosarja saapuu  Disney+ -palveluun 3. huhtikuuta, jolloin kaikki jaksot ovat katsottavissa. Nigerian Lagosin kaupunkiin sijoittuva jännittävä aikuistumistarina seuraa Tolaa (Simisola Gbadamosi), nuorta tyttöä rikkaalta saarelta, ja hänen parasta ystäväänsä, Kolea (Siji Soetan), itseoppinutta teknologiaeksperttiä, kun he löytävät erilaisiin maailmoihinsa kätkeytyviä salaisuuksia ja vaaroja. Kugalin elokuvantekijät – mukaan lukien ohjaaja Olufikayo Ziki Adeola, tuotantosuunnittelija Hamid Ibrahim ja kulttuurikonsultti Toluwalakin Olowofoyeku – vievät katsojat ainutlaatuiselle matkalle Iwájún maailmaan. Sarja pursuaa ainutlaatuisia visuaalisia elementtejä ja teknologisia edistysaskeleita, jotka ovat saaneet inspiraationsa Lagosin kulttuurista ja hengestä. Iwájú on Disney Animationin Christina Chenin tuottama sekä Adeolan ja Halima Hudsonin käsikirjoittama animaatiosarja, ja siinä kuullaan ääninäyttelijöiden Dayo Okeniyin, Femi Branchin ja Weruche Opian äänet.

Ré Olunugan ääniraita

Ré Olunuga, tunnettu nigerialainen säveltäjä, on luonut aidon afrikkalaisvaikutteisen musiikin sarjaan. Hänen aikaisempiin töihinsä kuuluu musiikki Disney+:n alkuperäiselokuvaan ”Rise” (2022) ja BBC:n elokuvaan ”Girl”. Olunuga kertoo harvoin tuovansa omia tunteitaan sävellystyöhön, vaan eläytyvänsä hahmojen tai aiheiden tunnetiloihin ja kääntävänsä ne musiikiksi. ”Iwájú”-sarjan ääniraita heijastaa kuitenkin myös hänen syvää rakkauttaan Lagosia ja sen monikerroksellisuutta kohtaan. Ääniraita sisältää myös viittauksia ja ”silmiäniskuja” niille, jotka ovat tuttuja tai uteliaita Nollywood-elokuvamusiikin kielestä.

”Disney Iwájú: Rising Chef” -peli

Lisäksi paljastettiin uusi peli, joka perustuu animaatiosarjaan. ”Disney Iwájú: Rising Chef” vie pelaajat ”Iwájúìn” maailmaan ja antaa heille mahdollisuuden tutustua aitoihin afrikkalaisiin herkkuihin tässä nopeatempoisessa ja helposti lähestyttävässä kokkauspelissä. Peli juhlistaa Nigerian kulttuuria ja ruokaperinnettä. Peli on kehitetty yhteistyössä Maliyo Gamesin, Disneyn ja Kugalin kanssa. ”Iwájú: Rising Chef” tulee saataville iOS:lle ja Androidille 28. helmikuuta.

Ré Olunugan musiikillinen lähestymistapa

Olunuga korostaa, kuinka ”Iwájún” ääniraita on täynnä hänen omaa syvää rakkauttaan Lagosia kohtaan. Hän mainitsee, että vaikka ääniraidassa on mukana Tolan seikkailunhenkeä ja Kolen kekseliäisyyttä, se sisältää myös monia muita hauskoja ja kauniita tunnesäikeitä. Olunugan mukaan työskentely Zikin ja Disneyn sekä Kugalin upeiden tiimien kanssa tämän kauniin kasvutarinan parissa, joka tutkii perheen, ystävyyden ja kekseliäisyyden teemoja, on ollut itsessään uskomaton seikkailu.

Pelin kehitystiimi ja kulttuurinen merkitys

”Iwájú: Rising Chef” on kehitetty Maliyo Gamesin, Disneyn ja Kugalin yhteistyönä. Pelin kehityksessä on keskitytty tuomaan esiin Nigerian kulttuuria ja keittiötä, mikä tekee siitä ainutlaatuisen lisän mobiilipelien maailmaan. Pelaajat pääsevät kehittämään kokkaustaitojaan ja tavoittelemaan titteliä Lagosin parhaana kokkina. Peli tarjoaa paitsi viihdyttävän kokemuksen, myös kulttuurisen tutkimusmatkan.

Instagram: @DisneyPlusFI, @DisneyAnimation

Facebook: @DisneyPlusFI, @DisneyAnimation

Hashtag: #DisneyPlusFI 

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa