Kirjat, elokuvat, pelisivustot kuten posido – Näin rentoudut syksyn pimenevinä iltoina

Elokuvat Luettavaa Sekalaista Suoratoisto

Syksyn tullessa ja talvenkin pikkuhiljaa lähestyessä voi olla vaikeaa löytää stressaavan arjen keskellä sopivaa keinoa rentoutumiseen.  Ulos sateeseen lähteminen ei välttämättä kaikkia inspiroi, minkä vuoksi onkin hyvä pohtia myös sellaisia harrastuksia, joiden parissa voi puuhailla myös turvallisesti neljän seinän sisältä.Ihmiset voivat harrastaa monella tapaa, monet harrastavat liikuntaa, erilaisia pelejä konsoleilla tai verkkosivustoilla kuten posido sekä luovia lajeja, kuten maalaamista tai käsitöitä. Omat harrastukset voivatkin auttaa rentoutumaan arjen keskellä, mutta pitkän päivän päätteeksi tekemisen ei aina tarvitse olla tavoitteellista, vaan sen tarkoituksena voi myös olla ainoastaan rauhoittuminen ja oman ajan ottaminen. 

Pelit ja tv-sarjat viltin alta käsin

Sateisena syysiltana ei mikään ole parempaa kuin sohvalle viltin alle käpertyminen. Tietokoneen avaaminenkin saattaa olla tässä vaiheessa liian suuri suoritus, minkä vuoksi tänä päivänä voi onneksi helposti pelailla ja katsella tv-sarjoja myös tabletilta tai älypuhelimen ruudulta käsin. Useimmat palvelut toimivat nykyään mobiililaitteella yhtä mutkattomasti kuin tietokoneellakin. Tällaisista verkkosivuista hyvä esimerkki on esimerkiksi posido jonka sivut mukautuvat hyvin myös mobiilikäyttöön ilman erillisen sovelluksen lataamista, mikä tekee pelaamisesta helppoa missä tahansa, myös oman sohvan pohjalla.

Samoin aikalailla kaikki suoratoistopalvelut toimivat nykyään saumattomasti mobiilina, joskin ne vaativat tyypillisesti palveluntarjoajan sovelluksen lataamisen toisin kuin esimerkiksi pelisivusto posido joka edelläkin mainittiin. Kevyt niin sanotun aivot narikkaan -kategorian tv-sarja ei välttämättä vaadi isoa ruutua, jotta siitä voisi nauttia kunnolla. Sen sijaan se voi toimia rauhoittavana taustahälynä lepohetken aikana. Tuttua sarjaa seuratessa voi hyvin sallia itselleen vaikka hetkellisen torkahtamisen päiväunille ilman, että tarvitsee pelätä tärkeiden yksityiskohtien menemistä ohi.

Löydä lukuintosi

Lukeminen on edelleen tärkeä osa monen arkea, mutta erilaisten älylaitteiden yleistymisen myötä se on hieman vähentynyt. Siinä missä älylaitteiden käytössä ei ole mitään vikaa ja esimerkiksi posido pelien pelaaminen on oikein hyvää viihdettä päivän päätteeksi, voi välillä olla hyvä kaivella myös vanhaa lukuintoaan esiin. Kirjojen lukeminen on siitä mukavaa, että se tarjoaa mahdollisuuden paeta arkea kaukaisiinkin maailmoihin ja uppoutua osaksi jännittäviä tarinoita. Toisaalta ehkä sinua kiinnostaa enemmän tietokirjallisuus tai esimerkiksi runot. Voit valita juuri sellaisia kirjoja, jotka tarjoavat sinulle parhainta viihdettä ja auttavat sinua rauhoittumaan ja rentoutumaan. Lukea voi sohvan nurkassa tai vaikkapa maksimoida rentoutumisensa tekemällä sen kuumassa kylvyssä. Moni lukee myös sängyssä ennen nukkumaan menoa, mikä onkin useille hyvä juuri rauhoittumiseen tarkoitettu rutiini.

Viihde voi auttaa rentoutumaan

Viihde on loppujen lopuksi melko oleellinen osa jokaisen ihmisen elämää ja rentoutumista. Kävit sitten elokuvissa, katsoit sarjoja suoratoistopalveluista, pelaat pelejä nettikasinolla kuten posido tai jollakin pelikonsolilla, on viihteen kuluttaminen todennäköisesti osa arkirutiiniasi. Viihteen avulla voi hyvin ottaa aikaa itselleen, mutta sitä voi harrastaa myös sosiaalisesti vaikka ystävien, perheen tai kumppanin kanssa. 

Syksyllä ja talvella moni meistä on tavallista väsyneempi, eivätkä harmaat ja sateiset kelit suoranaisesti motivoi lähtemään ulos reippailemaan. Tämän vuoksi onkin mukavaa, että myös kotona voi viihtyä ja rentoutua niin, että arjessa jaksaa vielä tulevinakin kuukausina. Kun aktiivisuuden ja levon välillä on sopiva tasapaino, eivätkä aivot joudu koko ajan työskentelemään aktiivisesti, on helpompi pysyä yleisestikin virkeämpänä pimeinä vuodenaikoina.

Syksyn pimenevät illat ovat mukavaa aikaa rentoutua ja nauttia vaikkapa kirjan lukemisesta, hyvistä tv-sarjoista tai kiinnostavista peleistä ilman paineita tai velvoitteita. Tasapainoisen vapaa-ajan rakentaminen on oleellinen osa ihmisen hyvinvointia ja auttaa jaksamaan myös stressin keskellä.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa