VPN lisäturva ja suoratoiston käyttö ympäri maailmaa

Ajankohtaista Sekalaista

VPN (Virtual Private Network) voi tarjota lisäturvaa suoratoistoon ympäri maailmaa. VPN-yhteydellä voit esimerkiksi kiertää maantieteellisiä rajoituksia ja estää internet-palveluntarjoajaa (ISP) seuraamasta verkkoliikennettäsi.

Kun käytät VPN-yhteyttä, IP-osoitteesi piilotetaan ja korvataan VPN-palvelimen antamalla IP-osoitteella. Tämä tarkoittaa, että voit käyttää suoratoistopalveluja, jotka on rajoitettu tietylle maantieteelliselle alueelle. Voit esimerkiksi katsella Yhdysvaltain Netflix-sisältöä, vaikka sijaintisi olisi Suomessa.

VPN yhteys ja VPN voi myös auttaa suojaamaan tietojasi salauksella ja estää kolmannen osapuolen pääsyn verkkoliikenteeseesi. Tämä on erityisen tärkeää julkisissa Wi-Fi-verkoissa, joissa tietoturvariskit ovat korkeammat.

On tärkeää huomata, että vaikka VPN voi tarjota lisäturvaa suoratoistoon ja yksityisyydensuojaan, se ei ole 100% tehokas suoja kaikissa tilanteissa. On myös hyvä tutustua palveluntarjoajien tietosuoja- ja lokitietoihin varmistaakseen palvelun turvallisuuden.

Mikä VPN itseasiassa on?

VPN (Virtual Private Network) on tietoverkkotekniikka, joka luo salatun yhteyden internetin yli kahden tai useamman tietokoneen välillä. VPN mahdollistaa turvallisen tavan käyttää internetiä yksityisesti ja salatun yhteyden kautta.

Kun käytät VPN-yhteyttä, tietokoneesi tai muu laitteesi muodostaa turvallisen yhteyden VPN-palvelimen kanssa. Tämän jälkeen kaikki internet-liikenne kulkee salatun VPN-yhteyden kautta, mikä tekee sen mahdottomaksi kolmansien osapuolien seurata verkkoliikennettäsi.

VPN-palvelimet voivat sijaita missä tahansa maailmassa, ja VPN-palvelun käyttäminen voi auttaa kiertämään maantieteellisiä rajoituksia, jotka estävät tiettyjen verkkosivustojen tai sisältöjen käyttämisen tietyiltä alueilta.

VPN-palvelut voivat tarjota lisäturvaa ja yksityisyydensuojaa verkossa, mutta on tärkeää valita luotettava ja turvallinen VPN-palveluntarjoaja, joka suojaa henkilökohtaisia tietojasi ja verkkoliikennettäsi.

VPN ja tietoturvallinen kokonaisuus

VPN on yksi tietoturvallisen kokonaisuuden osa, joka auttaa suojaamaan yksityisyyttäsi ja turvaamaan verkkoliikennettäsi. Tietoturvallinen kokonaisuus sisältää useita muita toimenpiteitä ja teknologioita, jotka yhdessä varmistavat parhaan mahdollisen tietoturvan verkossa.

Tietoturvallisen kokonaisuuden osia voivat olla esimerkiksi:

 1. Laadukas ja päivitetty tietoturvaohjelmisto: Tietoturvaohjelmisto voi auttaa havaitsemaan ja torjumaan haittaohjelmia, phishing-hyökkäyksiä ja muita tietoturvariskejä.
 2. Vahvat salasanat: Vahvat ja ainutlaatuiset salasanat auttavat estämään tietomurtoja ja varmistamaan tilisi ja henkilökohtaisten tietojesi turvallisuuden.
 3. Kahden tekijän tunnistautuminen: Kahden tekijän tunnistautuminen lisää tilisi turvallisuutta vaatimalla käyttäjältä kaksi eri tekijää, kuten salasanan ja tekstiviestin koodin, päästäkseen sisään tilille.
 4. Säännölliset tietoturvan päivitykset: Säännölliset päivitykset varmistavat, että käyttämäsi ohjelmistot ja käyttöjärjestelmät ovat ajan tasalla tietoturvapäivityksissä.
 5. VPN-yhteys: VPN-yhteys salaa verkkoliikenteen ja piilottaa IP-osoitteesi, mikä auttaa suojautumaan tietomurroilta, seurannalta ja verkkoliikenteen vakoilulta.

Näiden toimenpiteiden ja teknologioiden yhdistelmä auttaa luomaan vahvan ja kattavan tietoturvallisen kokonaisuuden, joka auttaa suojaamaan henkilökohtaisia tietojasi verkossa.

Miten luoda vahvat salasanat?

Vahvan salasanan luominen on tärkeää tietoturvan kannalta. Seuraavat ovat vinkkejä vahvan salasanan luomiseen:

 1. Käytä ainutlaatuista salasanaa: Älä käytä samaa salasanaa useilla tileillä. Salasanan tulee olla uniikki jokaisella tilillä.
 2. Pitkä salasana: Vahvan salasanan tulee olla vähintään 12 merkkiä pitkä.
 3. Käytä erilaisia merkkejä: Käytä isoja ja pieniä kirjaimia, numeroita ja erikoismerkkejä.
 4. Vältä yleisiä sanoja ja henkilökohtaisia tietoja: Älä käytä yleisiä sanoja, kuten ”password” tai henkilökohtaisia tietoja, kuten syntymäaika.
 5. Luo salasanoja lauseista: Luo salasana, joka koostuu useasta sanasta tai lauseesta.
 6. Käytä salasanasovelluksia: Käytä salasanasovelluksia, kuten LastPass, Dashlane tai 1Password, jotka auttavat luomaan ja tallentamaan ainutlaatuisia salasanoja turvallisesti.
 7. Vaihda salasana säännöllisesti: Vaihda salasana säännöllisesti, esimerkiksi kerran vuodessa tai aina, kun epäilet tietomurtoa tai muuta tietoturvariskiä.
 8. Älä jaa salasanaa: Älä jaa salasanaa muiden kanssa ja vältä tallentamista julkisiin tai jaettuihin tietokoneisiin.

Nämä vinkit auttavat luomaan vahvan ja turvallisen salasanan, joka auttaa suojaamaan henkilökohtaisia tietojasi verkossa.


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Garmin Venu 2 GPS – Älykello jolla voi soittaa ja paljon muuta

Garmin Venu 2 Plus GPS-älykello, jolla voit soittaa puheluita sekä käyttää yhteensopivan älypuhelimen virtuaaliavustajaa tekstiviestien lähettämiseen, kysymysten esittämiseen, jne. Näiden yhteysominaisuuksien lisäksi Garmin Venu 2 plus -malliston GPS-älykelloissa on kattavat terveys-, hyvinvointi– ja liikuntaominaisuudet, mm. unen laadun pisteytys ja vinkkejä sen parantamiseen, stressitason seuranta, energiatason seuranta, Pulse Ox, naisen hyvinvointiominaisuudet ja paljon urheilu- ja harjoitteluvaihtoehtoja.

Google Pay – kätevä tapa maksaa ostoksia

Google Pay on helppo ja kätevä tapa maksaa ostokset Android-laitteella kaupoissa, verkossa ja sovelluksissa. Google Pay maksaminen onnistuu sadoissa sovelluksissa ilman maksutietojen ilmoittamista. Maksa liikennevälineessä, tilaa ruokaa ja paljon muuta.

Uusi WhatsApp-päivitys mahdollistaa 100 kuvan tai videon lähettämisen

Uusi whatsapp päivitys mahdollistaa jopa 100 kuvan tai videon lähettämisen yhdessä viestissä Android-käyttäjille. Lisäksi päivityksen myötä on mahdollista lisätä kuvatekstiä asiakirjoja lähetettäessä, luoda mukautettuja avatareja ja käyttää niitä tarroina tai profiilikuvina sekä kuvailla ryhmiä entistä paremmin pidempien aihe- ja kuvauksentekstien avulla. Uudistukset eivät kuitenkaan välttämättä ole vielä kaikkien käyttäjien saatavilla.

Mitä on hakukoneoptimointi?

Hakukoneoptimointi (SEO) tarkoittaa verkkosivuston optimointia siten, että se nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän näkyvyyttä hakukoneissa, kuten Google. Tärkein tavoite on lisätä verkkosivuston liikennettä ja parantaa sen näkyvyyttä potentiaalisille asiakkaille. SEO:n avulla verkkosivusto voi kilpailla tehokkaammin muiden saman alan sivustojen kanssa ja saada enemmän kävijöitä ja potentiaalisia asiakkaita.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa