Amazon Primen Mahtisormukset ja HBO:n House of Dragon

Ajankohtaista AmazonPrime Arvostelu

Niin monesta lähteestä on kerrottu erilaisia tarinoita Amazon Primen uudesta miljoonien dollarien satsauksesta Taru Sormusten Herran Mahtisormukset sarjasta, että meidän oli pakko aloittaa sarjan katselu. Valitettavasti jo ensimmäinen 66 minuutin jakso toi Mahtisormukset sarjasta pettymyksen, se tunti tuntui vähintään kolmelta. Sarja ei siis ole lainkaan huono, eivätkä näyttelijätkään ole huonoja, mutta se jokin ainakin aloituksesta puuttui.

Mahtavana haltijasoturina Galadriel (Morfydd Clark) pääsee näyttämään kykyjään sekä taistelussa, että asioiden ymmärtämisessä, mutta monet muut hahmoista, joita ensimmäisessä jaksossa esitellään, jäävät hieman kaukaisiksi ja koko tarina leviää hieman liikaa jokapuolelle. Tarinan tässä vaiheessa haltijat ovat esimerkiksi ihmisten hallitsijoita Keskimaassa..

Legendaarinen haltiasoturi ja Pohjoisten armeijoiden komentaja. Toisin kuin se viisas, hengenomainen Lórienin valtiatar, joka hänestä myöhemmin tulee, tämä paljon nuorempi Galadriel on omapäinen ja periksiantamaton, ja hänellä on pakkomielle vaikeasti löydettävän pahuuden metsästämisestä.

Millainen Mahtisormukset on?

Se keräsi ensimmäisellä näytöksellään hurjan katsojamäärän, mutta se on samalla saanut ristiriitaisen vastaanoton. Katsojat katsoivat ”The Rings of Power” -sarjan kaksi ensimmäistä jaksoa, jotka debytoivat 1. syyskuuta, yhteensä 1.253 miljardia minuuttia Yhdysvalloissa neljän ensimmäisen päivän aikana.

Amazon Studiosin johtaja Jennifer Salke ei halua verrata Amazonin ”Taru sormusten herrasta: Mahtisormukset” sen suuren budjetin fantasiakollegaan, HBO: n ”Game of Thronesiin” – ainakiaan sarjan sisällön sävyn suhteen.

”Tiesimme alusta alkaen, että tämä ei ollut meidän” Game of Thrones ”, Salke kertoi Varietylle. ”Itse asiassa fanit puhuivat siitä hetkestä lähtien, kun sopimus kirjoitettiin, sanoen:” Älä yritä lisätä seksiä ja provosoivan väkivallan tasoa ”, asioita, jotka eivät tunnu uskollisilta tarinoille, jotka Tolkien halusi kertoa.”

Salke sanoi, että Amazon halusi tuoda ”globaaliin asiakaskuntaamme jotain, joka on toiveikasta ja jolla on valoa, ja jota perhe voi katsella”.

”Niin monet ihmiset ovat kasvaneet tämän kirjallisuuden kanssa, ja halusimme tämän sarjan maksavan sen eteenpäin Tolkienin ystävien uusille sukupolville”, Salke sanoi. ”Linja, jota olemme käyttäneet, on’Jos olet tarpeeksi vanha lukemaan kirjoja, olet tarpeeksi vanha katsomaan ohjelmaa.'”

Kyseessä on kaikkien aikojen kallein tv-sarja

”The Rings of Powerilla” oli paljon paineita ennen ensi-iltaansa, suurelta osin sen mojovan hintalapun vuoksi. Amazon käytti 250 miljoonaa dollaria pelkästään oikeuksiin, ja ensimmäisen kauden tekeminen maksoi 465 miljoonaa dollaria The Hollywood Reporterin mukaan. Ensimmäisessä tuotantokaudessa on kahdeksan jaksoa. Ensimmäinen tuotantokausi kuvattiin elokuvista tuttuun tapaan Uudessa-Seelannissa.

Amazon sanoo, että ”The Rings of Power” on Prime Videon tähän mennessä suurin alkuperäinen sarja.

Mutta se on myös kohdannut kasvukipuja , joita ”House of the Dragon” ei ole kohdannut, mukaan lukien huono yleisön vastaanotto ja se, mikä on näyttänyt olevan haaleaa online-sitoutumista. Joka tapauksessa Amazon on jo käyttänyt satoja miljoonia dollareita ohjelmaan ja on sitoutunut viiteen kauteen.

Oma mielipiteemme sarjasta on ensimmäisen jakson jälkeen vähintäänkin häilyvä – annamme sille vielä mahdollisuuden, mutta odotuksemme ovat jo laskeneet – tästä voi vielä tulla hyväkin.

Mahtisormukset-sarja on esiosa, jonka tapahtumat sijoittuvat Keski-Maan toiseen aikaan. Tarina sijoittuu siis aikaan tuhansia vuosia ennen Taru sormusten herrasta- ja Hobitti -trilogian tapahtumia. Tapahtumat ottavat paikkansa ajalta ennen ihmisten ja haltijoiden yhdistymistä, ajalta, jolloin ”suippokorvilla” ei ollut mitenkään hyvä kontakti ihmisiin.

Amazon Primen muut viimeaikaiset aloitukset

  • Muistutuksena, katsojat katsoivat ”The Rings of Powerin” kaksi ensimmäistä jaksoa 1.253 miljardin minuutin ajan neljän ensimmäisen päivän aikana.
  • Katsojat katsoivat ”The Wheel of Timen” kolmen jakson ensi-iltaa 1.163 miljardin minuutin ajan ensimmäisenä kolmipäiväisenä viikonloppuna sen debyytin jälkeen viime marraskuussa.
  • Katsojat katsoivat ”The Boys” -elokuvaa 949 miljoonaa minuuttia ensimmäisenä viikonloppuna, jolloin sen kolmas kausi sai ensi -iltansa kesäkuun kolmella ensimmäisellä jaksolla.
  • The Terminal List” debytoi kaikki kahdeksan jaksoaan kerralla heinäkuussa, jota katsojat katsoivat 1.106 miljardia minuuttia ohjelman debyyttiviikonloppuna.

Samanaikaisesti Lohikäärmeiden tarina on kiinnostanut USA:ssa

Tutkimusyhtiö Nielsen kertoi, että katsojat katsoivat ”House of the Dragonin” kaksi ensimmäistä jaksoa 741 miljoonan minuutin ajan HBO Maxilla 22. elokuuta – 28. elokuuta. Tämä ei sisältänyt esityksen ensi-iltaa, joka debytoi sunnuntaina 21. elokuuta klo 9 EST. Se ei myöskään sisällä lineaarista ohjelmaa perinteisessä HBO-verkossa, vain suoratoiston katsojamäärät HBO Maxissa.

Tässä mielessä ”Lohikäärmeen talo” on suositumpi kuin Nielsenin tiedot antavat ymmärtää. HBO sanoi, että lähes 10 miljoonaa katsojaa katsoi sarjan ensi-iltaa yksin Yhdysvalloissa sen ensimmäisenä iltana suoratoisto- ja lineaarialustoilla, mikä on verkon kaikkien aikojen suurin ensi-ilta. Ohjelma lisää myös Game of Thronesin katsojamääriä, joita Nielsen sanoi katsojien katsoneen lähes 800 miljoonaa minuuttia 22. elokuuta viikolla.


Muuta luettavaa muualta

Oletko jo digitaalisen maailman käyttäjä?

Oletko jo siirtynyt nykyaikaan ja omistat jotain digitaalista? Löytyykö sinulta esimerkiksi kodista jo Elisa Viihde palvelu ja nettiliittymä viihteen seuraamista varten telkkarista? Nettiliittymiä löytyy muiltakin kuin Elisalta. DNA verkko on myös oiva ratkaisu päästä kodissa tai puhelimella internetin mielenkiintoiseen maailmaan.

Mikäli omistat liian vanhan puhelimen joka ei tue esimerkiksi 5G:tä, niin tutustu ihmeessä Gigantti puhelimet tarjontaan ja löydä itsellesi uusi mieluinen puhelin jo tänään. Uudella puhelimella onnistut vaikka missä nykyaikana, esimerkiksi Google Pay maksaminen onnistuu eri kaupoissa nopeasti ja vaivattomasti.Perinteisestä rannekellosta löytyy nykyään myös digiä, sillä monet urheilijat, pyöräilijät, retkeilijät sekä juoksijat käyttävät suorituksissa älykelloja. Älykelloja alkaa olemaan markkinoilla paljon, mutta Garmin Venu 2 Plus GPS-älykello on vahva monella tapaan. Kannattaa tutustua eri kelloihin myymälässä ennen ostoa, että siinä on kaikki jutut mitä tarvitset. Tutustu samalla myös Garmin inReach Messenger laitteeseen, jolla voi lähettää viestejä verkon ulkopuolelta

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa