Arvostelussa Netflixin minisarja Veriveljet eli Gangs of Oslo

Ajankohtaista Arvostelu Luettavaa Netflix Sarjat Suoratoisto

Netflixin Veriveljet kertoo oslolaisesta poliisista Moaz Ibrahimista, joka saa siirron takaisin lapsuudenmaisemiin ja samalla samoihin piireihin, joista hän jo kertaalleen pääsi eroon. Poliisin työn ulkopuolella hän on nuoren tytön isä, ja yrittää sovittaa poliisintyön vaimonsa ja tyttärensä elämien kanssa, mikä ei ole helppoa.

Pääosissa tässä norjalaissarjassa nähdään Moazia näyttelevä Emir Zamwa, Ramia näyttelevä Mohammed Youssef ja Tarik Ishak Kaya. Konseptin on luonut Ole Endresen.

Norja saattaa olla rikas maa, mutta se ei ottanut maahan tulleita maahanmuuttajia yhtään sen paremmin vastaan kuin muutkaan Euroopan maat. Nuorisotyöttömyys ja yleinen tyytymättömyys omaan elämään ovat myös Norjassa yksi niistä syistä, miksi nuoriso jengittyy, liittyy huumeihin ja rikolliseen toimintaan – siitä kertoo myös Gangs of Oslo sarja.

Enemiez

Moaz joutuu tutkimaan toisten poliisien kanssa rikollisjengi Enemieziä, jonka pomo Rami on hänen lapsuudenystävänsä, ja joka otti vastuun hänen tekemisistään Moazin ollessa 15 vuotias, ja Ramin 14 vuotias – Norjassa 15-vuotias on rikosvastuussa teoistaan, 14-vuotias ei… Nyt Moazin palatessa takaisin Lakkebergiin, Rami pyytää häntä auttamaan, kertomaan tietoja.

Moaz

Moaz kuuluu poliisin Hubro ryhmään Oslon Lakkebergissa. jonka tehtävänä on siis vähintäänkin vaikeuttaa rikollisjengien toimintaa Oslossa, mutta lähestyvät vaalit aiheuttavat sen, että poliisien toimintaan liityy entistä enemmän vaatimuksia koko jengitoiminnan lopettamisesta. Samanaikaisesti nuori Tarik joutuu entistä syvemmälle jengien toimintaan tekemällä toinen toistaan vaarallisempia tehtäviä jengille, vaikka Tarikin oma äiti on kaikkea jengiläisyyttä vastaan ja tekeekin kaikkensa pitääkseen Tarikin jengien ulkopuolella.

Tämä norjalainen TV-sarja on varsin paljon samanlainen tyyliltään kuin sen ”naapuri” englantilainen Top Boy, joka on edennyt omalla osallaan jo kolmannelle kaudelle. Samalla tavalla voi odottaa myös Veriveljien jatkuvan. Näin kahden jakson jälkeen voimme kuitenkin sanoa, että vaikka Veriveljet kertoo samoista huumekuvioista ja jengeistä kuin monet muutkin tv-sarjat, on tämän norjalaisen sarjan näyttämä väkivalta ainakin näiden ensimmäisten jaksojen osalta kohtuullista, eikä yliampuvaa.

Jälleen muutaman sarja/elokuva kokeilujen ja 15 minuutin jaksojen katsomisen jälkeen Veriveljet on sarja, jonka tulemme todennäköisesti katsomaan loppuun saakka.


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Älykoti: Tulevaisuuden asumisen huippuratkaisut

Älykoti on vallankumouksellinen askel kohti tulevaisuuden asumista. Ne eivät pelkästään tarjoa mukavuutta, vaan myös älykkäitä ratkaisuja, jotka tekevät arjestamme sujuvampaa. Tässä artikkelissa tutustumme älykodin käsitteeseen ja sen tarjoamiin huippuratkaisuihin.

Suomen Presidentinvaalit 2024

Suomen presidentinvaalit 2024 ovat vaalit, joissa valitaan maan valtionpäämies. Vaalit järjestetään joka kuudes vuosi, ja niihin osallistuvat ehdokkaat keräävät kannatusta äänestäjiltä. Presidentti johtaa ulkopolitiikkaa, nimittää hallituksen, ja hänen roolinsa on enimmäkseen edustuksellinen. Vaalit käydään suoralla kansanäänestyksellä, ja voittaja tarvitsee yli puolet äänistä tullakseen valituksi ensimmäisellä kierroksella. Toisella kierroksella kaksi suosituinta ehdokasta kilpailevat keskenään. Tutustu Suomen presidentinvaalit 2024 aiheeseen.

Shein Vaatteet Täydellinen valinta muodista nauttivalle suoraan shein verkkokaupasta

Shein vaatteet ovat osoittautuneet monipuolisiksi ja tyylikkäiksi vaihtoehdoiksi kaikenlaisiin tilaisuuksiin. Valitse Shein verkkokauppa, jos haluat seurata viimeisimpiä muotitrendejä, nauttia laadukkaista vaatteista, ja samalla tehdä ekologisia valintoja. Hanki omasi ja astu muodin maailmaan Sheinin kanssa!

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa