Arvostelussa: Roy Grace

Arvostelu Suoratoisto YLE Teema

Yleensä arvostelussa on elokuvia tai pitkiä sarjoja NetFlixin tai vaikkapa Disneyn tyyliin, mutta ei pidä unohtaa muitakaan suoratoistopalveluita. Esimerkiksi YLE Areena on aivan yhtä hyvä ohjelmakirjasto, kuin mikä muukaan, ja sieltä katselimme juuri taattua laatu brittituotantoa rikostutkija Roy Gracen tyyliin.

Roy Gracen ensimmäisellä kaudella pääsemme neljän jakson aikana poliisien kanssa ratkaisemaan kahta rikosta, tai itseasiassa molemmissa on kyseessä useampia rikoksia, mutta tarinoita on siis kaksi. Tämä sarja sai kehuja myös briteissä, eikä se Suomessakaan ole hassummin menestynyt.

Tarinat kertovat täysin mahdollisia tilanteita Englannin Brightonissa, satamakaupungissa, joka on yksi englantilaisten sisäisen turismin kohde, kaikkine viihdepalveluineen, joten ei ihme, että kaupungin vilskeeseen saadan kehiteltyä erilaisia rikostarinoita. Tämä Roy Grace esittelee niistä pari varsin viihteellisellä tavalla, vaikka kyseessä on kovan luokan rikostarinoita. Viihteellisyys viekin tarinaa hyvin eteenpäin ja tottakai kaikissa nykyaikaisissa poliisitiimeissä pitä olla oikea suhde miehiä ja naisia, sekä eri kulttuurin edustajia myös rikollispuolella.

YLE Areena:

Traumatisoitunut rikostutkija kutsutaan ratkaisemaan selvittämätön rikos

Uusi Peter Jamesin suosikkidekkareihin perustuva sarja esittelee traumatisoituneen rikostutkijan. Urallaan pätevät kannukset hankkinut rikosylikomisario Roy Grace (John Simm) on ajautunut sivuraiteelle, sekä työssään että omassa elämässä. Vaimonsa selvittämättä jääneen katoamisen jälkeen Roy on epätoivonsa keskellä turvautunut meedion apuun. Media on mustannut Gracen maineen, ja ammatillinen pilkkakirves on hoitanut loput. Kun Brightonin rikospoliisi saa käsiinsä haastavan tapauksen, johon omat resurssit eivät riitä, Grace kalastetaan selvittämättömien tapausten pölyisistä arkistoista johtamaan uutta tutkintaa. (Grace, S1. Britannia 2020.)

Jo tuossa sarjan selityksessä esille tullut meedio tulee mukaan myös muihin jaksoihin ja vähän vajaaksi jää syy, miksi tämä polku on lisätty tarinaan, koska sen alkuperää ei vaivauduta varsinaisesti selvittämään – kenties kakkos kaudella sitten.

Roy Grace on hyvä etsivä, joka osaa laittaa tutkijansa jahtaamaan oikeita asioita, vaikka välillä miettiikin omaa tasoaan, ja sitä, pitäisikö hänen sittenkin lähteä pois Brightonista.

Kausi kakkonen

Toinen kausi on tulossa, siinä Roy Grace saa kolme uutta tarinaa ja ilmestymisaikataulu lähentelee tulevaa syksyä. Tulossa olevat kolme tarinaa ovat: Not Dead Enough, Dead Man’s Footsteps ja Dead Tomorrow. Kakkoskauden Roy Gracena jatkaa John Simm ja hänen aisaparinaan Richie Campbell palaa myös paikalleen, samoi kuin heidän pomonsa Alison Vosper, jota siis esittää yhä Rakie Ayola. Uusina sarjaan tulevat mm Zoe Tapper kuolinsyyntutkijan toimistolle Cleo Moreyna, ja Arthull Darwill tulee toisen kauden ykköosaan esittämään paikallista yrittäjää.

Everyone involved with Grace is very excited to be back in Brighton bringing the next three Peter James novels to the screen. Like the first two, they’ve been brilliantly adapted by Russell Lewis and we can’t wait to get started.

John Simm

Jos olet nykyaikaisten brittedekkarien ystävä tai haluat seurata poliisisarjaa, missä ei aivan joka toinen minuutti ammuta tai ajeta kilpaa rikollisten kanssa, suosittelemme Grace sarjaa, ja odotamme itse mielenkiinnolla sarjan toista kautta.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Vastaa