Lainaa unelmien kotiteatteriprojektia varten – mitä kannattaa huomioida?

Luettavaa Sekalaista

Onko haaveissa ollut aina olohuone, jossa pääsee nauttimaan lähes elokuvateatterin tasoisesta katsomisnautinnosta? Usein tällainen projekti kuitenkin vaatii isompaa budjettia, jonka säästäminen vie myöskin pidemmän ajan. Mikäli malttia ei löydy, voi harkita projektin rahoittamista lainarahan avulla. Kotiteatterin rahoittamiseksi on mahdollista saada vakuudeton laina heti tilille, ja alkaa lyhentämään projektiin käytettyä lainaa tämän jälkeen osissa.

Mitä asioita kannattaa miettiä, ennen kuin alkaa hakemaan vakuudetonta lainaa projektin toteuttamiseen? Aiheeseen voi tutustua alla.

Budjetin suunnittelu

Ennen projektin laatimista, kannattaa ehdottomasti laatia mahdollisimman tarkka budjetti. Vaikka olisi mahdollisuus saada laina heti tilille, kannattaa budjetti suunnitella huolella, jotta laina on myös mahdollista maksaa järkevästi takaisin.

Oman talouden budjetin voi laatia kynän ja paperin avulla, tai hyödyntää netistä löytyviä budjettilaskureita. Laskuriin syötetään kuukauden tulot ja menot, jolloin on helppo nähdä, mihin rahaa kuluu. Budjettia laatiessa näkee myös sen, onko talous hyvässä tasapainossa vai onko tarpeen miettiä kustannusten pienentämistä.

Vain silloin, kun tuloista jää riittävästi yli, on järkevää ottaa laina heti tilille. Jos talous on jo valmiiksi liian tiukalla, ei lainaa kannata ottaa. Jos budjetin laatimisen jälkeen tilanne näyttää hyvältä, voi jatkaa olohuoneen muutoksen suunnittelua.

Laske tarvittava lainasumma

Ennen kuin haetaan laina heti tilille, tulee myös suunnitella, kuinka paljon lainaa projekti tulee vaatimaan. Onko tarkoituksena ostaa vain parempi televisio ja kaiuttimet vai toteuttaa suurempi muutostyö? Mikäli olohuoneeseen halutaan lisäksi uusi sohva, naposteltaville sopivat pöydät ja tunnelmaan sopiva sisustus, täytyy myös budjettia kasvattaa suuremmaksi.

Kannattaa myös miettiä etukäteen, onko mahdollista rahoittaa esimerkiksi osa projektista säästöillä, jolloin lainan tarve on pienempi. Lainasumman korottaminen ei yleensä onnistu heti lainan ottamisen jälkeen, joten on hyvä olla etukäteen tiedossa, kuinka suuri rahasumma projektin toteuttamiseen tarvitaan. Lainan hakuprosessi on yleensä nopea ja on mahdollista saada laina heti tilille, joten suunnitteluun voi hyvin varata aikaa ennen lainan hakemista.

Vakuudeton laina kannattaa aina kilpailuttaa

Vakuudettomat lainat kannattaa aina kilpailuttaa, koska vain sen mahdollistaa edullisimman lainatarjouksen löytämisen. Jos halutaan laina heti tilille, kannattaa kilpailutus tehdä lainanvälittäjän kautta. Lainanvälittäjä välittää hakemuksen yhteistyökumppaneilleen, ja lainatarjouksia pääsee vertailemaan helposti ja nopeasti.

Vakuudettomien lainojen kilpailuttamisen tarkoituksena on löytää edullisin lainatarjous ja hyödyntää se. Kulutusluoton kustannukset koostuvat korosta ja muista siihen liittyvistä kustannuksista. Mitä edullisempi lainan korko ja kulut ovat, sitä pienemmät lainan kulut ovat takaisinmaksun aikana. Kulutusluottoja on otettu jopa aiempaa enemmän, joten kotitalouksien talouden kannalta lainojen kilpailuttaminen nousee erittäin tärkeään asemaan.

Myös silloin, kun projekti halutaan toteuttaa nopeasti ja tavoitteena on saada laina heti tilille, kannattaa lainatarjoukset kilpailuttaa. Näin voi varmistua siitä, että lainan saa mahdollisimman edullisesti, eikä sen takaisinmaksu aiheuta liiallista rasitusta omalle taloudelle.

Lainaa kilpailuttaessa kannattaa kiinnittää huomiota lainan todelliseen vuosikorkoon

Lainatarjouksia vertaillessa kannattaa kiinnittää erityisesti huomiota lainatarjouksista löytyvään todelliseen vuosikorkoon. Lainan korkoprosentti muodostaa vain osan kustannuksista, kun taas loput muodostuvat lainan muista kustannuksista. Muita kuluja voivat olla muun muassa tilinhoitomaksu, lainan järjestelypalkkio ja laskutuslisä. Näiden lisäksi laina heti tilille voi olla kalliimpi, koska pikanostosta voidaan veloittaa lisäkustannuksia.

Lainan todellinen vuosikorko kuitenkin huomioi kaikki siihen liittyvät kustannukset, joten sen avulla on helppo vertailla lainatarjouksia ja tarttua niistä edullisimpaan. Projektia pääsee toteuttamaan pikavauhtia, ja nauttimaan vaikka HBO:n loistavasta The Last of Us -sarjasta tai uusimmasta Avatar-elokuvasta omassa kotiteatterissa.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa