Arvostelussa Dynasty – eli Dynastian uusi sarja Netflixillä

Arvostelu Luettavaa Netflix

Jos olet jo nähnyt elämää niin muistat Dallasin, Falcon Crestin ja alkuperäisen Dynastian. Tämä uusi Dynastia tehtiin vuosina 2017-2022 ja on nyt katseltavissa Suomessa Netflixin valikoimissa.

Dynastia on saippuoopperaa, mutta erittäinkin viihdyttävää. Tämän uuden sarjan ovat tuottaneet Josh Schwartz ja Stephanie Savage, joiden jäljiltä on myös Gossip Girl-sarja.

Dynastia kertoo tarinaa Carringtonin ja Colbyn perheiden välisestä jatkuvasta ”sotatilasta”. Ja jos olet katsonut esimerkiksi suomalaisten Salatut Elämät-sarjaa tai vaikkapa brittiläistä Emmerdalea, niin Dynastiassa juonet kääntävät suuntaansa melkein näitäkin nopeammin, ja yllättäviin suuntiin.

Miljardöörien klubi

Carringtonien perhe on kerännyt rikkautensa öljystä, energiasta ja vähän kaikesta viimeisen sadan vuoden aikana. Perhettä johtaa isä Blake Carrington (Grant Show) nykyisen vaimonsa Cristal Flores Carringtonin (Nathalie Kelley) kanssa. Mutta aika nopeasti tässä uudessa versioinnissa kuvioihin palaa juonittelemaan myös Fallon (Elizabeth Gillies) ja Steven Carringtonin (James Mackay) äiti eli Alexis Colby (Nicollette Sheridan).

Sarjassa ajellaan Porcheilla, Bentleyllä yms hienoilla autoilla, syödään mitä hulvattomimpia ruokia, ja lennetään yksityiskoneella vaikka ravintolaan toiselle puolen maata – kaikkea mikä liittyykään miljardöörien elämään.

Totta kai nykyaikaiseen sarjaan kuuluen, perhesarjasta löytyy myös se homopari, eli Stephen ja lopulta hänet kenties vihille vievä Samuel Josiah ”Sammy-Jo” Jones Carrington (Rafael de la Fuente). Perheen arkea pitää kasassa hillitty brittieleganttia omaava Joseph Anders (Alan Dale), jonka tytär Kirby (Maddison Brown), ja tyttären uutiset tuovat oman sähkönsä aikanaan sarjassa.

Sekä Carringtonien että Colbyjen perheen lapsilla on omat käsityksensä, mistä syystä perheet ”vihaavat” toisiaan, mutta katsojalle nämä syyt selviävät sarjaa seuraamalla, ja samalla itseasiassa myös perheen lapsille selviää salaisuus kerrallaan asioita, joita perheen vanhimmat eivät ole jakaneet nuorille.

Dynastia on viihdettä koko rahalla, eli jos haluat katsella nopeita jaksoja, kauniita autoja, kauniita taloja ja ihmisiä – ja nähdä mitä raha voi saada aikaiseksi, samalla kuin näet Carringtonien ja Colbujen perheiden sisäisten riitojen aiheuttavat ongelmat – ja sen, että raha ei pelkästään tee ketään onnelliseksi.

Dynasty sarjassa tapahtuu niin paljon, että suosittelemme aloittamaan alusta ensimmäisestä kaudesta ja etenemään jakso kerrallaan – näin pysyy kärryillä, mitä henkilöt tietävät toisistaan, ja keitä uudet henkilöt ovat.

Tagged

Vastaa