Odotettu suursarja Estonia alkaa 12.10. MTV Katsomossa

Ajankohtaista Luettavaa MTV Sarjat

Autolautta MS Estonian merionnettomuudesta kertova MTV-alkuperäissarja Estonia tarkastelee traagista onnettomuutta tutkintakomission silmin. Menneisyyttä kunnioittava sarja käsittelee surua, selviytymistä, vastuuta ja totuuden etsintää. Kahdeksanosainen sarja saa ensi-iltansa MTV Katsomossa 12. lokakuuta.

M/S Estonian onnettomuus on yksi aikamme suurimmista merikatastrofeista. MTV-alkuperäissarja Estonia kertoo tästä tuhoisasta onnettomuudesta ja sitä seuranneesta Suomen, Ruotsin ja Viron välisestä onnettomuustutkinnasta. Fiktiivinen sarja pohjautuu tositapahtumiin ja pohtii uhrien, pelastuneiden, läheisten ja tutkijoiden tarinoiden kautta, miten on mahdollista että 852 ihmistä menetti henkensä, eikä kukaan näytä olevan siitä vastuussa. Sarjassa avataan vahvojen henkilötarinoiden avulla näkökulmia onnettomuuteen ja sen jälkiaaltoihin. 

Estonia on Suomen, Ruotsin, Viron ja Belgian yhteistuotanto. Sarjan kansainvälisessä näyttelijäjoukossa nähdään muun muassa Jussi Nikkilä (Jättiläinen, Bullets) Suomen tutkintakomission tutkijana, Pelle Heikkilä (Made in Finland, Invisible Heroes) pintapelastajana, Kaspar Velberg (Tenet, Riders of Justice) virolaisena miehistön jäsenenä ja Cecilia Milocco (Knocking, The Circle) ruotsalaisena pappina. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Pertti Sveholm, Anders Mossling, Doris Tislar, Hannes Suominen, Katia Winter, Seidi Haarla, Eero Saarinen, Claes Hartelius, Egon Nuter ja Peter Andersson.

Kahdeksanosaisen sarjan on luonut Miikko Oikkonen (Sorjonen, Helsinki-syndrooma). Sarjan ovat ohjanneet Måns Månsson (Chernobyl) ja Juuso Syrjä (Sorjonen).  Estonian on MTV:lle tuottanut Fisher King, tuottajinaan Matti Halonen ja Johannes Lassila

Estonia 12.10. alkaen maksullisella MTV Katsomo+ -tilauksella. Sarjasta julkaistaan ensimmäisellä viikolla kaksi jaksoa, sitten jakso viikossa. Jaksoja on yhteensä kahdeksan.

JAKSOT:

1. Pelastusoperaatio
Myrskyssä onnettomuuteen joutunut MS Estonia on lähettänyt hätäsanoman. Itämerellä on käynnissä mittava pelastusoperaatio ja terminaalissa odottavat omaiset haluavat tietää, mitä heidän läheisilleen on tapahtunut.

2. Matkustajalista
Tutkimuskomissio kokoontuu ensimmäistä kertaa. Omaiset haluavat kuulla viranomaisilta totuuden menehtyneistä ja selvinneistä. Komission johtajat kertovat medialle, ettei tutkimuksia voida aloittaa ennen kuin laivan hylky on löydetty.

3. Mayday
Onnettomuusyönä MS Europa saa MS Estonialta hätäkutsun. Alus päätetään kääntää apuun ja edessä on pitkä ja raskas yö. Vaikka hylky on nyt löydetty merenpohjasta tutkimuksia ei voida aloittaa, koska laivan visiiri on edelleen kateissa.

4. Poiju
MS Estonian hätäpaikannuspoiju löytyy Viron rannikolta. Virolaiset tutkijat tahtoisivat tutkia poijun itse, mutta heidän täytyy luovuttaa poiju Suomeen. Tutkimuskomission sisäiset paineet kärjistyvät ja tutkimustyön jatkaminen ennallaan ei ole enää mahdollista.

5. Laivakello
Tutkimuskomissio kutsuu MS Estonialta selvinneen miehistön jäsenen seitsemännen kerran kuultavakseen selvittääkseen, mitä komentosillalla tapahtui, kun miehistölle selvisi, että alus on joutunut merionnettomuuteen. Voiko todistajan muistiin kuitenkaan luottaa?

6. Mr. Skylight to Number One and Two
Tutkimuskomissio etsii itselleen uutta puheenjohtajaa, kun koko komissio on hajoamassa. MS Estonialla Tallinnasta palaavien ruotsalaisveljesten väittely heidän yhteisestä tulevaisuudesta keskeytyy, kun vettä alkaa virrata oven alta hyttiin.

7. Pelastuslautta
Virolainen tanssija ja ruotsalainen kotiinpalaaja taistelevat selviytymisestään kylmässä meressä MS Estonian upottua. Tutkimuskomissio jäädyttää vesitestit taloudellisista syistä ja tutkimusten edistäminen vaatii töiden jatkamista ilman tietoa rahoituksesta.

8. Loppuraportti
Tutkimuskomission uusi kokoonpano päättää julkaista MS Estonian onnettomuutta käsittelevän loppuraportin. Selviytyneet ja omaiset yrittävät hakea oikeutta ja etsivät keinoa nostaa hylyn merestä. He tapaavat toisensa onnettomuuden muistoristeilyllä.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa