halo kausi 2 halo kausi 2

Halo kausi 2 – miten ihmiskunnan käy

Ajankohtaista Arvostelu Sarjat SkyShowTime Suoratoisto

Halo:n ensimmäisen kausi esitteli meille Johnin eli Master Chiefin (Pablo Schreiber) Spartalaiset ja näiden taisteluvoiman – toinen kausi jatkuu samoista taisteluista. Ensimmäinen kausi toi meille esille Covenantin, vieraan rodun, joka oli etsintä matkalla – etsien pääsyä Haloon- jostakin kumman syyystä Master Chief joutui tämän kaiken keskelle – ja tarina jatkuu nyt toisella kaudella.

Ihmiset ovat joutuneet puolustuskannalle, ja Spartalaiset supersotilaat ovat tämän puolustuslinjan tärkein osa, mutta kaikessa tässäkin taustalla on myös politiikkaa – ja se tullaan näkemään aivan uudella tavalla Halo:n kakkoskaudella. Planeetallakaan ei ole mitään arvoa. Tohtori Halsey (Natascha McElhone) ei ole enää Spartan-ohjelman pomo, vaan tilalle on tullut James Ackerson (Joseph Morgan), jonka ajatukset ovat hieman eri reiteillä kui Halseyn, ja jolla on myös luonnollisesti erilainen kontaktipinta koko ohjelmaan ja myös erilaiset ajatukset sen tulevaisuudesta.

Toinen kausi tuo meille myös uuden tuttavuuden kun Master Chiefin tiimi pelastaa korpraali Talia Perezin (Cristina Rodlo) varmalta kuolemalta, mutta kohtaa samalla yllättävällä tavalla Covenantin taisteluyksikön Sanctuaryssä…

Tekoäly Cortanakin (Jen Taylor, Christina Bennington) tekee paluun sarjaan, mutta missä tehtävässä ja kenen puolesta?

Halo:ssa on useamman tason tekijöitä: sotilaat, amiraalit ja poliittiset taustavaikuttajat, ja vaikka Covenant nähdään vain pahana uhkana koko ihmiskunnalle ja muille roduille, on silläkin omat valtarakenteensa, jotka rakentuvat heidän uskontoonsa, missä Halo on isossa osassa.

Master Chiefin oma tiimi kokee myös kovia, ei ainoastaan John mutta myös Kai (Kate Kennedy), joutuu kamppailemaan omien ajatustensa keskellä vaikkakin pääsee kouluttamaan myös uusi spartalaisia…. ja miksi Master Chief alkaa tutkia Cobalt tiimin tilannetta, eikö hänelle kerrota kaikkea – ei spartalaisille koskaan ole kerrottu kaikkea, ja amiraalit yms vastaavat eri sotilasyksiköiden liikkeistä…

Riz (Natasha Culzac) kokee kovia taisteluisssa ja joutuu näkemään ei-sotilas ystävien kovan kohtalon, jolla on syvällinen vaikutus hänen seuraaville ratkaisuilleen, varsinkin kun Vannak (Bentley Kalu) saa Covenantilta hieman liian läheisen kohtaamisen. Ja miten Soren (Bokeem Woodbine) tekee paluun hetkeksi Master Chiefin rinnalle omassa tehtävässään etsiessään vaimonsa Laeran (Fiona O’Shaughnessy) kanssa poikaansa Kessleriä (Tylan Bailey) menetettyään otteensa omista merirosvoistaan.

Master Chief ja suhde Covenantiin

Mikä tuleekaan olemaan Master Chiefin ja Covenantin ihmishahmon Makeen (Charlie Murphy) tulevaisuus – se on ainakin selvää että Halo artifaktit vetävät näitä kahta toisiinsa yliluonnollisella tavalla, ja varmasti jossain vaiheessa sarjaa selviää myös miksi – ja pääseekö kukaan Halo:on saakka? Ja miten Makee voi olla elossa, sillä kaiken järjen mukaan Kai ampui hänet Raas Kkhotskhan taistelussa.

Halo kausi 2 vie katsojan syvemmällä tähän pelistä tuttuun maailmaan. Kaikessa näkee, että tuotantoon on käytetty paljon rahaa (jokainen jakso maksoi kuulemma noin 10 miljoonaa dollaria), mutta tekeekö se itse tarinasta hyvän? Itseasiassa me olemme yllättyneitä, kuinka hyvä Halon kokonaistarina on. Tarinassa on monia sivujuonia, jotka mahdollistaisivat paljon laajempiakin kokonaisuuksia, joka taasen tekee tarinasta välillä poukkoilevan, koska eteenpäin on mentävä ja jaksoja on vähän. Olisi jopa toivonut että osalle sivujuonista olisi täysin omat tarinansa ja jopa sarjansa, sillä ne eivät suoranaisesti aina liity itse pääjuoneen eli ihmiskunnan ja Covenantin väliseen taisteluun ja HALO:n etsintään. Jo pelkästään ihmisten sisäiset poliittiset valtataistelun ONI:n sisällä ansaitsevat oman sarjansa alkaen ajasta ennen Reachiä, Reachissä ja Reachin jälkeen Onyxissä. Tai miten Kwan Ha:n (Yerin Ha) tarina kehittyisi omana tarinanaan, tai miksi ja miten Makee on mitä on?

Kaikesta huolimatta Halo on yhä suosituksissamme.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa